15 Yıllık GTA Oyununa Dava Açıldı

15 Yıllık GTA Oyununa Dava Açıldı

GTA’ ya Dava Açıldı

GTA' ya Dava Açıldı

Psychic Readers Network, Bayan Cleo kişiliğini yaratmak ve tanıtmak için yıllar içinde 100 milyon dolardan fazla harcadığını,  ayrıca Rockstar’ın Vice City’de Miss Cleo veya Teyze Poulet’in bulunmasıyla milyonlarca dolar kazandığını iddia etti. 

2016’da 53 yaşında vefat eden Youree Dell Harris, Bayan Cleo’yu yıllarca tasvir etti. Vice City‘de Poulet Teyze  için seslendirme yaptı.  Videoda Teyze Poulet‘un olduğu sahneleri görebilirsiniz. 

GTA Vice City Poulet Teyze

GTA’ ya Neden Dava Açıldı

Rockstar’ın bir sözcüsü ise TMZ’ye şunları söyledi : “Bu iddialar tamamen ilginç ve tamamen gülünç durumda. Bu konuda kendimizi şiddetle savunacağız.” 

Rockstar, oyunun onuncu yıl dönümüne özel 2012’de Akıllı Telefonlar ve Tabletler için GTA Vice City‘yi tekrar çıkartmıştı. 

GI.biz’in bize hatırlattığı üzere Psychic Readers Network ayrıca, Fransız Toast Crunch tahılının yeniden piyasaya sürülmesini teşvik etmek için Miss Cleo’nun benzerliğini kullanması üzerine gıda devi General Mills’e de dava açtı. 

Federal Ticaret Komisyonu, 2002’de örgütün “tüm operasyonun sahtekarlıkla nüfuz edildiği iddia ediliyor” diyerek Psychic Readers Network’ şikayette bulundu. Psychic Readers Network, Access Resource Services ile birlikte 5 milyon dolar para cezası verdi ve tahsil edilmemiş faturaları halletmek için 500 milyon dolar bağışlayarak davada anlaşmaya vardı.