2017 Yılının En İyi Çizgi Romanları

2017 Yılının En İyi Çizgi Romanları

En İyi Çizgi Romanlar

En İyi Çizgi Romanlar

2017 çizgi romanlar için güzel bir yıl oldu. Çizgi roman yaratıcıları kuralsız türler sayesinde güzel çıkışlar yakaladılar. Süper kahraman meraklıları, Christopher Priest’in ve Carlo Pagulayan’ın Death Stroke’un dövüşen düşüncelerini yendi. Kurgusal olmayan okuyucular Thi Bui’nin  The Best We Could Do  ve Roz Chast’ın Going Into Town ile buluşturuldu.

Aşağıda, bir çizgi roman yaratıcısı, eleştirmen ve perakendecinin 2017 yılının en iyi çizgi romanının neye benzediği konusundaki fikirleri bulunmaktadır. İşte liste.

1. SUPERGIRL: BEING SUPER MARIKO TAMAKI ve JOËLLE JONES

1. SUPERGIRL: BEING SUPER  MARIKO TAMAKI ve JOËLLE JONES

Yazar Mariko Tamaki ve sanatçı Joëlle Jones, karakter tarihinin en güçlü kayıtlarından biri olan Maid of Might’ı üstleniyorlar. Tamaki ve Jones, Kara’nın normal yaşamı ile o kadar normal olmayan güçleri arasındaki uçurumu dört konu boyunca daha da esrarengizleştiriyor. Hala çocukluğuna devam etmekte olan bir kız, okul ve arkadaşlarıyla olanları unutmuyor. Çılgınca bir şaka, kızın yeryüzündeki olağanüstü masalını riske atıyor.

2. WHAT IS LEFT : ROSEMARY VALERO-O’CONNELL

2. WHAT IS LEFT : ROSEMARY VALERO-O’CONNELL

Bu çizgi romanın kahramanı bir uzay gemisi patlamasının tek kurbanı olarak, amber renkli bir böcek gibi, fiziksel hafıza hücreleri içinde sıkışıyor. Başkahraman daha önce tanımadığı bir kadının hayatını araştırırken,  hikaye, geride bıraktığı hayatı, şuanki hayatı ve uzayda onu bekleyen bir ölümle ilgilidir. Valero-O’Connell’in çizgileri biraz karışık. Ama nasıl olduysa çok güzel olmuş.

3. CUCUMBER QUEST: GIGI D.G.

3. CUCUMBER QUEST: GIGI D.G.

Gigi DG’nin parlak macerası yıllar boyunca  hit oldu. Ancak 2017’deki ilk cildi, genç okuyucuların bir kesiminin Dreamside dünyasını değiştirdi. Modern çizgi romanlarda olduğu gibi, renkli ve yaratıcı yazıların olması çizgi romanı ön plana çıkarıyor.

4. MIRROR MIRROR II EDITED : SEAN T. COLLINS ve JULIA GFRÖRER

4.  MIRROR MIRROR II EDITED : SEAN T. COLLINS ve JULIA GFRÖRER

Korku çizgi romanlarının bu ılımlı antolojisi, karanlık yanı olduğu kadar samimi ve bir o kadar da  tarihi. Yeni ve eski zeminin etkileri araştırılmış ve bununla ilgili çalışmalar yapılmış.  İnsan ruhunun kötülüğü ayrıntılı bir şekilde, kurgusal anlatımlarla ustaca anlatılıyor.

5. YOU & A BIKE & A ROAD: ELEANOR DAVIS

5. YOU & A BIKE & A ROAD:  ELEANOR DAVIS

Eleanor Davis, bir süre modern çizgi romanların en heyecan verici yeteneklerinden biri olmuştur; ancak bisikletle ABD’nin güney yarısından geçerken yarattığı bu seyahatname, onu efendi haline getirdi. Heyecanlı noktalarından, sınır kasabası ırkçılığına dair yıkıcı gözlemlerine, başarı, yalnızlık ve fedakarlıktan oluşan heyecan verici bir tarih yazısına kadar bir çok şeyi barındırıyor. Nefessiz okuyacaksınız. 

6. DIANA’S ELECTRIC TONGUE: CAROLYN NOWAK

6. DIANA’S ELECTRIC TONGUE: CAROLYN NOWAK

Carolyn Nowak’ın eserini tuhaf olarak tanımlamak yanlış olmaz. Karakterler ve yaşadıkları renkli dünyadan,  bu yalnızlık ve aşkın cinsel robot satın alma alışkanlığına kadar olan kısa hikayesini içeriyor. 

7. THE GIRL FROM THE OTHER SIDE: SIÚIL, A RÚN : NAGABE

7. THE GIRL FROM THE OTHER SIDE: SIÚIL, A RÚN : NAGABE

Shiva adında genç bir kız ve öğretmeni,  odun toplayarak ve papatya zincirleri yaparak barış içinde yaşıyorlar. Etraflarındaki köyler terkedilmiş durumda. Shiva, bir gün onu alacak bir ailesi olduğuna inanıyor. Merak uyandıran bir hikayesi var.

8. SPINNING: TILLIE WALDEN

8. SPINNING: TILLIE WALDEN

Walden’ın, yani kaykay patencisinin, anılarını, sanatsal tutkuyu keşfetmeyi ve daha fazlasını içeren bir çizgi roman. Beklentiler çok yüksekti, neyseki beklentileri karşılayabildi. Gerçekten güzel bir sanat eseri.

9. THE GIRL WHO FLEW AWAY: M. DEAN

9. THE GIRL WHO FLEW AWAY: M. DEAN

Yıl 1976 ve Greer Johnson, kendisini hamile bırakan patronu tarafından Key West’e gönderilir. Yalnız, sıkılmış ve geleceğin tehdidi altında, 50 yıl önce yaşayan zengin bir genç kız olan Eugenie’yi hayal etmeye başlar. Tematik olarak, ırk geçişinin belirsizliğinden 1970’lerin siyasi manzarasının paranoyusuna kadar her şeyin derinlerine iner. Kısacası, kesinlikle eksiksiz bir iş.

10. THE MAN WHO CAME DOWN THE ATTIC STAIRS: CELINE LOUP

10. THE MAN WHO CAME DOWN THE ATTIC STAIRS: CELINE LOUP

Korku hikayesi, Celine Loup’un doğum sonrası ıssızlığı ile başlıyor. Güzel bir kız bebek dünyaya geliyor fakat bebek çığlık atmıyor. Çizimler oldukça detaylı. Bazı noktalarda, güzellik ile acımasızlık arasındaki çizgi bu detay zenginliğiyle bulanıklaşıyor. Güzel bir çizgi roman.

Kaynak: 1