2018’in En İyi 5 İçerik Şifreleme Yazılımı

2018’in En İyi 5 İçerik Şifreleme Yazılımı

2018’in En İyi 5 İçerik Şifreleme Yazılımı

Eğer güvenliğiniz için en iyi şifreleme yazılımlarını arıyorsanız önemli dosya ve kötü niyetli kullanıcılardan güvenli belgeleri saklayabileceğiniz üst düzey yazılımları bulmak için doğru yere geldiniz.

Üzücü gerçek şu ki, hackerlar özel bilgileri çalma konusunda daha usta hale geldikçe, bir iş veya ev kullanıcısı olsak bile, dosyalarımızı korumak söz konusu olduğunda daha da uyanık olmalıyız. İşte burada sizin için hazırlamış olduğumuz liste devreye giriyor!

Şifreleme araçları, verileri yalnızca belirli bir şifreyle açabilecek ve böylece üçüncü tarafların erişim kazanmasını zorlaştıracak şekilde şifreler. Bu da, yalnızca bu şifreye erişimi olan kişilerin verilere erişebileceği ve şifreleme yazılımının verilerin güvenliğini sağlamak için önemli bir araç olduğu anlamına gelir.

Bu şifreleme araçları, e-posta adresleri, müşteri işlemleri ve parolalar gibi verileri ve potansiyel olarak açığa çıkmaya yetecek diğer önemli bilgileri korumak için kullanılabilir. Birçok şirket, dahili çevrimiçi konuşmaların ve e-postaların özel tutulmasını sağlamak için şifreleme yazılımı kullanıyor. Peki, en iyi şifreleme araçları hangileridir? Verilerinizi güvende tutmak için en iyi aracı seçmek için okumaya devam edin.

2018’in En İyi 5 İçerik Şifreleme Yazılımı

1. VeraCrypt

Herkes için ücretsiz şifreleme!

Platformlar: Windows, MacOS, Linux | Kapsanan kaynaklar: Şifreleme ve saldırı koruması | Bulut tabanlı: Hayır | Entegrasyonlar: Hayır | Ücretsiz

VeraCrypt, önemli veriler için kurumsal düzeyde şifreleme sağlayan en popüler güvenlik araçlarından biridir. Sistemin kullanımı oldukça kolaydır ve gerçekte yaptığınız her şey, verilerinize ve bölümlerinize kodlanmış şifreler eklemektir. Yapmanız gereken tek şey, uygulamaya veriniz hakkında hacim boyutu, konum gibi birkaç ayrıntı vermektir ardından program kendi işini yapacaktır zaten. VeraCrypt aynı zamanda saldırılara karşı bağışıklığı olduğundan, bilgisayar korsanlarının şifrelerinizi ve diğer hassas verilerinizi deşifre etmesinden asla endişelenmenize gerek yok. Yazılımın temel sürümü de tamamen ücretsizdir.

1. VeraCrypt

2-AxCrypt

Küçük gruplar ve bireyler için şifreleme!

Platformlar: Windows, macOS | Kapsanan kaynaklar: Şifreleme, şifre koruması, mobil uygulamalar | Bulut tabanlı: Evet | Entegrasyonlar: Google Dokümanlar, Dropbox | Ücretsiz deneme: 30 gün (tamamen ücretsiz versiyonu da mevcuttur)

Özgür yazılımlar bazıları için uygun olsa da, her zaman güvenilir teklifler kadar güçlü değildir ve güvenilir bir şey istiyorsanız AxCrypt sizin için uygundur. Yazılım, işletmeler içinde bireyler ve küçük ekipler için özel olarak tasarlanmıştır. Herhangi bir davetsiz misafiri engellemek için 128 bit veya 256 bit AES şifreleme ile korunan dosyaları ile güçlü bir güvenlik sağlar. Ayrıca, bulut depolama özelliği de vardır. Yazılım, Google Drive ve Dropbox gibi servislerde kayıtlı dosyaları otomatik olarak koruyacaktır. AxCrypt tamamen çok dillidir ve Türkçe, Hollandaca, Fransizca, Almanca, Italyanca, Korece, Ispanyolca, Isveççe, Rusça ve Portekizce gibi dillerle çalisabilir (gelecekte daha fazla destek gelmesi planlanmıştır). Bunun yanı sıra, pasaport yönetimi de vardır ve şifrelenmiş dosyalarınıza bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla erişebilirsiniz. Premium paket yılda 27 $ (kabaca 100₺), elbette daha az seçeneğe sahip olan ücretsiz bir sürüm de var.

2-AxCrypt

3. Folder Lock

Bireyler için etkili şifreleme!

Platformlar: Windows, Android, iOS | Kapsanan kaynaklar: Şifreleme, şifre koruması, saldırı önleme | Bulut tabanlı: Evet | Entegrasyonlar: Hayır | Ücretsiz deneme: Temel uygulama ücretsiz

Varlıkların şirket bilgisayarlarında korunması önemli olmakla birlikte, kritik verileri depolayan herhangi bir aygıta koruma eklemek de çok önemlidir. Örneğin, çoğu çalışanın şirket e-postalarına ve akıllı telefonlarındaki diğer hesaplara erişimi vardır ve bunların korunması gerekir. Klasör Kilidi, mobil cihazlarınıza şifreleme eklendiğinden iyi bir seçenektir. Uygulama, kişisel dosyalarınızı, fotoğraflarınızı, videolarınızı, kişilerinizi, cüzdan kartlarınızı, notlarınızı ve ahizede saklanan ses kayıtlarını koruyabilir. Başka bazı gizli güvenlik özellikleri de var. Sadece şifreleme değil, aynı zamanda bir tuzak şifre taktiği uygulayabilir ve hacker caydırıcıları, yetkisiz giriş denemelerini kaydedebilir, tüm şifrelerinizi yedekleyebilir ve bu sayede potansiyel dosya saldırılarından haberdar olabilirsiniz. Temel uygulama ücretsizdir ve dilerseniz pro sürüme yükseltebilirsiniz.

3. Folder Lock

4. CryptoExpert 8

Güçlü koruma!

Platformlar: Windows | Kapsanan kaynaklar: Şifreleme, şifre koruması, dosya saldırısı önleme | Bulut tabanlı: Hayır | Entegrasyonlar: Hayır | Ücretsiz deneme: 30 gün

CryptoExpert, tüm verileriniz için güvenli veri kasaları sunan ve onların her zaman olası ihlallerden korunmasını sağlayan Windows masaüstü yazılımıdır. Bu makalede listelenen diğer araçlardan ve uygulamalardan bazılarına göre daha güçlü şifreleme sağlar ve anında çalışır. Sistem sertifikalar, Word, Excel ve PowerPoint dosyaları, multimedya dosyaları ve e-posta veritabanları dahil olmak üzere bir dizi farklı dosyayı yedekleyebilir. CryptoExpert 8 ile ilgili en iyi şey, sınırsız büyüklükteki dosyaları güvence altına alabilmesi ve Blowfish, Cast, 3DES ve AES-256 şifreleme algoritmalarını kullanmasıdır. İkinci olarak, son derece etkili olması ve endüstri tarafından beğenilmesi onun olumlu özelliklerindendir. Windows 7, 8 ve 10’un 32 bit ve 64 bit sürümleriyle çalışır.

4. CryptoExpert 8

5. CertainSafe

Kaliteli bulut tabanlı bir çözüm!

Platformlar: Masaüstü | Kapsanan kaynaklar: Şifreleme, parola koruması, dosya saldırısı önleme, güvenli dosya depolama | Bulut tabanlı: Evet | Entegrasyonlar: Hayır | Ücretsiz deneme: 30 gün

CertainSafe, risklerin tüm yönlerini azaltmaya çalışan ve endüstri yönetmeliklerine uygun, yüksek düzeyde etkin bir bulut tabanlı şifreleme yazılımıdır. Platformla, belgeleri, özel mesajları, fotoğrafları, videoları ve diğer dosyaları üçüncü taraf kaynaklara göstermeden depolayabilir ve paylaşabilirsiniz. Tüm yazışmalar şifrelenerek, sistem üzerinden iş arkadaşlarınızla işbirliği yapabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca, CertainSafe, iş veritabanları ve uygulamalar için otomatikleştirilmiş güvenlik sağlar, bu sayede bazı şeyleri her zaman el ile yapmak zorunda kalmazsınız. Aylık bir plana abone olabilirsiniz, ancak herhangi bir karar vermeden önce, ücretsiz deneme sürümü alma ve bu şekilde onu deneme seçeneğiniz de vardır.

5. CertainSafe