3 Milyar Adet Yahoo Hesabı Hacklendi

3 Milyar Adet Yahoo Hesabı Hacklendi

Hack Saldırısı

Hack Saldırısı

Yahoo bir haber bülteninde “dışarıdaki adli uzmanlarının” yardımıyla “yeni istihbarat elde ettiğini” söyledi. Bu yeni bilgilere dayanarak, Yahoo şu anda Ağustos 2013 ihlaliyle “tüm Yahoo kullanıcı hesapları etkilenmiştir” diyebilir.

Karşılaştırılınca 3 milyar; Facebook, Twitter ve Instagram kullanıcılarının toplamından daha fazla. Bu tarihteki en büyük hack bu. “Devlet destekli” birinin yaptığı 2014 hack saldırısı, 500 milyon hesabı tehlikeye atmıştı ve Yahoo için şimdi de bu. 

Burada dikkat edilecek bir diğer unsur da, büyük Yahoo veri ihlalinin açıklanması, Verizon’un Yahoo’yu satın alması sırasında ortaya çıkmış olmasıdır. CNET’in açıklamalarına göre, Verizon başlangıçta Yahoo için 4.83 milyar dolar ödemeyi planladı, ancak fiyatı ihlalin açıklanmasını takiben 350 milyon dolara indirildi. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ihlal ile ilgili kullanıcılarını yeterince hızlı bir şekilde uyarıp uyarmadığını belirlemek için Yahoo üzerinde araştırıyor. 

Verizon’un bilgi güvenliği sorumlusu Chandra McMahon, yaptığı açıklamada Verizon’un “hesap verebilirlik ve şeffaflığın en üst düzeyde standartlarına bağlı olduğunu ve ilerleyen aşamalarda çevrimiçi tehditlerin gelişen manzarasında kullanıcılarımızın ve ağlarımızın güvenliğini sağlamak için çalıştıklarını” söyledi. 

McMahon sözlerine şöyle devam etti: “Yahoo’daki yatırımımız ekibin güvenliklerini artırmak için önemli adımlar atmaya ve Verizon’un deneyim ve kaynaklarından istifade etmesine izin veriyor.”

Kaynak: 1