3DMark Fire Strike’da AMD Radeon RX Vega’nın Rakibi GTX 1080!

3DMark Fire Strike’da AMD Radeon RX Vega’nın Rakibi GTX 1080!

İşte RX Vega’nın Sızdırılan Özellikleriyle Yapılmış Benchmark Puanı!

AMD’nin oyun meraklıları için Radeon RX Vega serisinde perdeyi kaldırmasına yaklaşık bir hafta kaldı, bu noktada konuşacağımız çok şey var. Bu arada, AMD’nin pazarlama takımından birinin bir Radeon RX Vega kartından 3DMark’a skorlar yüklediği anlaşılıyor. 

Guru3D’deki meraklı gözler, 3DMark’ın veritabanındaki girdilerin “TheGameTechnician” tarafından yüklendiğini fark ettiler. Geçen yaz yazarın eski katkısı olan Jason Evangelho, AMD’nin kıdemli teknik pazarlama uzmanı olması için işe alındı. Birisi kendi çevrimiçi taklidini yaratmadıysa, bu puanların yasal olduğunu varsayabiliriz. 

Fakat bu kıyaslama yapılırken Radeon RX Vega’nın hava soğutmalı bir model olup olmadığı veya hepsi birarada bir sıvı soğutucu ile birlikte gelip gelmediği göz önünde bulundurulmamış. Varsayım kart, 945MHz’de çalışan 8GB HBM2 bellekle 1,630MHz hızında saat hızına sahip ve Intel Core i7-5960X işlemci ile eşleştirildi.

İşte RX Vega'nın Sızdırılan Özellikleriyle Yapılmış Benchmark Puanı!

Fiyatının Yüksek Olacağı Söylentileri Var!

Kart, 3DMark’ın Fire Strike testinde üç kez test edildi. Grafikte 22.330 puanı, 22.291 puanı ve 20.949 puanlarını gördü. Bu ortalama olarak 21.857 puan civarında oluyor. Bir GeForce GTX 1070’den daha hızlıdır ve bir GeForce GTX 1080 ile karşılaştırılabilir, ancak bir GeForce GTX 1080 Ti’den daha yavaştır. Hiçbir şey resmi değil ama bu Radeon RX Vega’nın GeForce GTX 1080 ile rekabet edeceğine dair bir başka kanıt oldu.

Durumlar böyle şimdi fiyatlamanın nasıl olacağını bekliyoruz bunu görmek ilginç olacak. Söylentiler, Vega’nın 650 $ ila 700 $ civarında maliyeti olacağını öne sürmekte. Eğer doğruysa GeForce GTX 1080 Ti’nin yanında çok zor bir satış deneyimi AMD’yi bekliyor.

Fiyatının Yüksek Olacağı Söylentileri Var!