8 En İyi Nintendo Switch Oyunu

8 En İyi Nintendo Switch Oyunu

Yeni bir Nintendo Anahtarı aldınız. Her şeyden önce iyi iş çıkarmışsın! Ne de olsa bulması biraz zor. Şimdi hangi oyunları oynamak istediğinizi anlamanın zamanı geldi. Switch’i yakın zamanda almışsınız ve tabiki her yeni konsol gibi onunda fazla oyunu bulunmamakta. Şimdi size yardımcı olacağız.

 İşte karşınızda Nintendo Switch için alabileceğiniz en iyi sekiz oyun:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild tarihsel ve sanatsal bir başarı olarak nitelendirilebilir. Oyun öylesine yaratıcı ve sürprizler ile dolu ki adından uzuunca yıllar bahsettireceğine bahse girerim. Ayrıca, önündeki Zelda oyunlarından da farklı. Yıllarca Zelda oyunlarını ‘Hayır’ kelimesi ile tanımladılar. Bunun sebebi oyunda sürekli Bu bölgeye doğru eşyayı bulup bulmacayı çözene kadar ulaşamazsınız denmesiydi. Breath of the Wild şimdiye kadarki en iyi Zelda oyunudur ve artık Zelda oyunlarını ‘’evet’’ kelimesiyle tanımlayabiliyoruz. 

Kimler Oynamalı? : Kendi eğlencesini yaratmayı sevenler, atlı oyunları sevenler, kaşifliği sevenler

Kimler Oynamamalı? : Yakın geçmişteki Zelda oyunlarının sıkı yapısını tercih edenler.

Shovel Knight, NES-era platformcularının en iyi klasiklerini hatırlatır nitelikte. Sıkı kontrolleri, canlı oyun hissini, son derece iyi bir soundtracki ve karakterleri büyüleyici bir karakter dökümünü klasik gibi hissettiren bir oyunda birleştiriyor; yeni oyunlarla ilişkili pek çok kolaylığa sahip olsa bile. Oyun iki güncelleme içermektedir; bir üçüncüsü de yoldadır. Ilk iki, Plague Knight ve Spectre Knight olarak oynamanıza izin verir ve ikinci kampanya eskisinden daha eğlenceli iken, ikisinin de zaten eğlenceli olduğu aşikardır. Hepsi Switch’te harika görünüyor ve oynanıyor ve hareket halindeki oyun için doğal bir uyum.

Kimler Oynamalı: Eski moda platformcular, küçük mücadeleleri seven insanlar, oyun müziklerine dikkat edenler(gerçekten güzel müzikler var)

Kimler Oynamamalı: Modern grafiklerle oluşturulmuş bir şeyler arayan veya zor 2D platformları sevmeyen insanlar

Snipperclips’te: Hep birlikte Kesim Yapın !, siz ve bir arkadaşınız bir çift basit küçük kağıt karakteri kontrol altına alırsınız. Her zamankinden daha karmaşık fizik bulmacalarını çözmek için birbirlerini garip şekillerde kesmelisiniz. Bu size bazen eğlenceli başarısızlıklar, bazen de sizi memnun edecek zaferlere sebep olur. İşbirliği içinde düşünmeniz gerekecek, ancak zaman ayırıp deney yapabilirsin. Bu oyunda en iyi co-op bulmaca oyunlarında olduğu gibi hatalarınız bile eğlencelidir.

Kimler Oynamalı: Arkadaşları ile oyun oynamayı seven kişiler, bulmaca oyunlarını seven kişiler

Kimler Oynamamalı: Daha canlı bir tek kişilik oyun arayan kişiler

İlk kez 2016’da piyasaya çıkan Tokyo RPG Factory’in ilk ürünü I Am Setsuna, güzel bir soundtrack, muhteşem sanat ve gerçek kişiliğe sahip karakterlerle tatlı, hüzünlü bir oyundur. Final Fantasy X’ten anlatı unsurlarını ve Chrono Tetikleyicisinden bir muharebe sistemi ödünç alınmış ve bu ham maddeleri SNES döneminde hala evde hissedecek modern bir RPG’ye birleştiriyor. Yani iyi bir şey söyledik böyle demekle.

Kimler Oynamalı: Klasik JRPG’lerin hayranları, piyano müziği hayranları.

Kimler Oynamamalı: Kardan nefret eden insanlar. Setsuna baştan sona karlı bir otamda geçiyor.

İki güzel şeye sahip olabilecekken niçin bir taneye razı olasınız ki? İyi soru. Bu iki güze şey elbette Puyo Puyo Tetris oyununda… Tetris ve Puyo Puyo, eşit derecede tanınmış olmasa da tüm dünyada eşit derecede sevilen yere düşen şekillerin olduğu oyunlardır. Tek oyuncu, çevrimiçi veya çok ayrılmış ekranlı çok oyuncularda, siz ve üç arkadaşınız, Tetris’ten Puyo Puyo’ya geri dönüp tekrar döndüğünüz heyecanlı maçlarda rekabet edebilirsiniz. Karman çorman blokları dizerek eğlenin.

Kimler Oynamalı: Tetris’in hayranları ve Puyo Puyo taraftarları. Ayrıca, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz eğlenceli, rekabetçi bir bulmaca oyunu arıyorsanız yine sizler için uygun bir oyun.

Kimler Oynamamalı: Bir zaman sınırlaması olmaksızın bulmacaları çözmeyi tercih edenler, kendilerini geliştirilmiş bir tek kişilik oyun arayanlar.

Isaac’ın annesiyle ilgili bir sorun var: Annesi Tanrı’yı duyabileceğini düşünüyor. Ve Tanrı, rahatsız edici derecede, ona İshak’ı öldürmesini emretmiş durumda. Isaac’ın bu cehennem durumundan kurtulmasının tek yolu, bodruma kaçmaktır -bunun sonu gelmez olur ve korkunç olur. Neyse ki, bu iblisler, İshak’ın gözyaşlarına, sapan kullanış tarzına bağlı olarak, Zelda benzeri zindanlara yönlendirerek yenilebilir. Peki … eğer Zelda zindanları, korkunç cehenneme sıçramış, kundakçı ve tonlarca gizemli eşyalarla doluysa ve siz nasıl kullanılacağını bilmiyorsanız. The Binding of Isaac yıllar boyunca birkaç kez tekrarlamıştır ve Afterbirth + henüz en büyük genişlemedir.

Kimler Oynamalı: Rogue benzeri oyunları seven kişiler, kendisini şaşırtacak mücadeleli bir oyun arayan kimseler.

Kimler Oynamamalı: Dinle ilgili şakaları kaldıramayan kişiler veya daha rahatlatıcı bir oyun arayan kişiler.

Nightcrawler’ın Oval Ofis’e saldırdığı ikinci X-Men filmindeki sahneyi hatırlıyor musun? Tabii ki hatırlıyorsun, çünkü harikaydı. Bay Shifty temelde o sahnenin bir video oyununa dönüştürülmesidir ve denildiği kadar havalıdır. Oyunda suç patronunun gökdelen üssünün tepesine ışınlanan cesur bir teleporting guard olarak oynuyorsunuz. Silahınız yok, ancak hızla hareket edebilir, duvarlardan ışınlanabilir ve birçok kötü adamı birkaç yumrukla haklayabilirsiniz. Fakat tek bir kurşun yerseniz oyun biter. Sonuç olarak oyun, Hotline Miami ve Smash TV’nin tehlikeli bir karışımıdır, ve evet, bu çok iyi bir kombinasyon. 

Kimler Oynamalı: Hızlı tempolu aksiyon oyunu arayan insanlar.

Kimler Oynamamalı: Rahatlatıcı veya bağışlayıcı bir şey arayanların yanı sıra, oyunlarını kusursuz bir şekilde yerine getirmeyi seven herkes. Shifty, Switch’te çok eğlencelidir, ancak sonraki aşamalarda bazı performans sorunlarıyla karşılaştık. Geliştiriciler, bir düzeltme ekinin geleceğine söz verdi.

Mavi deniz kabuğu… hayatın soğukluğu için daha iyi bir metafor olmamalı. Dünyanın dört bir yanına gidiyorsun ve sonra biri saniye o da ne? … BAM, tamamen ıslatılmışsın. Sonrada bir çanta-poşet içindesin. Hayat mavi deniz kabuğuna benzer.

Elbette Mario Kart 8 gerçekten de felsefi bir oyun değil. Aynı Mario Kart formülü, Switch veya başka herhangi bir konsolda oynayabileceğiniz en eğlenceli parti oyunlarından biri olan absürd derecede yeniden ayarlanmış ve cilalanmış durumda. Hepsinden iyisi, Switch’in Deluxe versiyonunun, Wii U oyunundaki tüm DLC haritalalarını ve karakterlerini içeriyor olması ve aynı zamanda bu sürüme ait woebegone savaş modunu tamamen yenilemekte. Mario Kart 8 Deluxe sadece zaten çok iyi olan bir oyunun bir başka versiyonu.

Kimler Oynamalı: Luigi’yi ortalama bulup hareketlerinde daha fazla hız isteyen kişiler.

Kimler Oynamamalı: Mario Kart serisini sevmeyenler. ( Sahi var mı öyle biri?)