ABD Artık Dünyanın En Büyük Bitcoin Pazarı Değil

ABD Artık Dünyanın En Büyük Bitcoin Pazarı Değil

En Büyük Bitcoin Pazarı

En Büyük Bitcoin Pazarı

Japonya, en büyük bitcoin ticareti pazarının dünya çapındaki sıralamasında ABD’nin üzerine çıktı. Ülke şimdi küresel pazar payının yaklaşık yüzde 48’ini oluşturuyor ve hafta sonu boyunca yüzde 51’e ulaştı.

Bunun için, Çin hükümetinin şifreleme konusundaki son kararı için küçük bir bölüm de olsa teşekkür edilebilir. Ulus ilk olarak; ilk coin tekliflerini (ICO) yasakladı ve daha sonra değişim talep etti. Ticaret platformları Eylül sonuna kadar faaliyetlerini durdurdu, OKCoin ve Huobi için ise 30 Ekim’e kadar uzatma hakkı verildi. 

Bitcoin Pazarı Japonya

Bu son durdurulma tarihlerine haftalar var ancak tüccarlar beklemiyorlar. Daha önce Çin’de faaliyet gösteren birçok ülke, faaliyetlerini Japonya’ya taşıdı ve ülkenin pazar payında bir artışa neden oldu ve Çin’i sadece üç günde yüzde 15’ten yüzde yediye düşürdü. 

Japonya’nın şu anki konumunun devam edip etmeyeceği henüz belli değil veya kısa süreli bir artışa geçeceği. Bir Çinli yetkili, ülkenin ICO yasağının geçici bir önlem olduğunu iddia etti ancak mevcut durum çok uzun sürerse kripto para birimi piyasasındaki ülkenin konumu sonsuza kadar değişebilir.