ABD’de Devrim: Vergi Ödemeleri Bitcoin ile Yapılacak

ABD’de Devrim: Vergi Ödemeleri Bitcoin ile Yapılacak

Vergi Ödemeleri Bitcoin ile Yapılacak

Vergi Ödemeleri Bitcoin ile Yapılacak

Kamu kayıtlarına göre, Arizona Senatosu 8 Şubatta, devlet sakinlerinin vergilerini kripto para birimleri ile ödemesine izin vermek için bir yasa tasarısını onayladı.

Kripto para birimlerini vergi ödeme için etkinleştirmeyi planlayan Senato Bill 1091, 10 Ocak 2018’de tanıtıldı ve Senato Finans Komitesi tarafından 24 Ocakta 4-3 oyla kabul edildi. 8 Şubat’ta Senato, 16-13’lik bir farkla tasarı onayladı.

Tasarı şimdi Arizona‘nın Temsilciler Meclisine gönderilmiştir.

Tasarı kabul edilirse, Arizona kamuya açıklanacak kayıtlarda belirtildiği üzere, ABD’de kripto para birimi vergi ödemelerini 2020 yılına kadar kabul eden ilk eyalet olacak. Tasarı, devletin vergi mükelleflerinin “Bitcoin, Litecoin veya bölüm tarafından tanınan, elektronik peer-to-peer sistemleri kullanan başka bir kripto para birimi gibi bir ödeme ağ geçidi” kullanmasına izin verecek.

Tasarıya göre Arizona Department of Revenue, “vergi ve herhangi bir faiz veya ceza” için kripto ödemeleri üzerine, kripto para ödemelerini 24 saat içinde ABD doları’na çevirmekle yükümlü olacak.

Tasarıda birlikte çalışılan Arizona Eyaleti Cumhuriyetinden Sorumlu Jeff Weninger; vergi ayarlaması ile eyaleti “gelecekte blok zincir ve dijital para birimi teknolojisi” merkezi haline getirmek istediğini söyledi. Vergi tasarısına değinen Weninger, bu hafta Fox News’a şunları söyledi:

“Çalışmakta olduğumuz, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki herkese ve muhtemelen dünya çapında Arizona’nın gelecekte blok zincir ve dijital para birimi teknolojisi için merkezi yer olacağına dair bir sinyal gönderen faturadan biridir.”

2017 yılının Eylül ayında Cointelegraph, Chiasso belediyesinin İsviçre sakinlerini Zug liderliğindeki Ocak 2018 tarihinden itibaren Bitcoin ile vergi ödemesine izin vereceğini bildirmişti.

Kaynak: 1