Abu Dhabi Ulusal Bankası’dan Yutdışı Ödemeler için Ripple Ortaklığı

Abu Dhabi Ulusal Bankası’dan Yutdışı Ödemeler için Ripple Ortaklığı

Ripple ve Abu Dhabi Ulusal Bankası Ortaklığı

Ripple ve Abu Dhabi Ulusal Bankası Ortaklığı

Abu Dhabi Ulusal Bankası (NBAD), Ripple ile ortaklığa girdi. Ortaklık sınır ötesi ödemeleri gerçek zamanlı, güvenli ve kolay şekilde yapılmasını sağlayacaktır.

Hareket, müşterilerin ödemeleri yapması için gereken kaynakları azaltmaya yardımcı olacak. Müşteriler, işlemin uçtan uca görünürlüğüne sahip olacak ve maliyetlerden çok para harcamadan anlık transferler yapabilecekler.

Bu ortaklık ile Banka, Orta Doğu‘da sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için blok zincir kullanan ilk banka oldu. Birleşik Arap Emirlikleri, dünyanın en çok havale gönderen 4. ülkesi. Bu, gönderiler yaklaşık 19 milyar dolardan fazla tutuyor.

NBAD‘ın genel müdürü ve global işlem bankacılığı müdürü Vineet Varma şunları söyledi: Müşterilerimizin deneyimini geliştirmek için her zaman yeni yollar keşfediyoruz. Blok zinciriyle, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabileceğimizi ve daha verimli ve esnek bir hizmet sunabilmeyi umuyoruz. Blok zinciri gibi teknolojileri benimsemek müşterilerimiz için doğru yönde atılmış bir adımdır.”

Ayrıca Ripple CEO’su Brad Garlinghouse şunları ekledi: “Bankalar ve müşterileri, gerçek zamanlı sınır ötesi ödemeleri mümkün kılmak için blok zincir teknolojisinin vaadinden haberdardır. Bununla birlikte, NBAD gibi en yenilikçi ve başarılı bankalardan bazıları, tüm müşteri tabanına Ripple özelliğine sahip ödemeleri sunarak bunu gerçeğe dönüştürüyor ve bunu yaparken, 2017 yılına blok zincirinin geniş kapsamlı ticarileştirilmesinin global anlamda ele alındığını gördük.”

Banka, Ripple blok zincirini kullanan Santander, Standard Chartered ve UniCredit gibi diğer üyelere katılıyor.

Kaynak: 1