Altcoin Nedir? Altcoinler Nasıl Alınır?

Altcoin Nedir? Altcoinler Nasıl Alınır?

Altcoin Nedir?

Altcoin Nedir?

Öncelikle kripto para biriminden bahsedelim. İngilizce cryptocurrency olarak adlandırılır. Türkçe karşılığı ise bir şifreleme durumu anlamı taşımaktadır. Biz ise Bitcoin ile birlikte kripto para birimi olarak adlandırıyoruz. 

Kripto para birimi; işlemlerini güvence altına almak, ek birimlerin oluşturulmasını kontrol etmek ve varlıkların transferini doğrulamak için şifreleme kullanan bir alışveriş aracı olarak çalışmak üzere tasarlanmış dijital bir varlıktır.

2009’da oluşturulan Bitcoin, merkezi olmayan ilk kripto para birimi idi. O zamandan beri çok sayıda kripto para birimi oluşturuldu. Bunları sıklıkla altcoin olarak nitelendiriyoruz; alternatif bitcoin karışımıdır. Bitcoin ve türevleri merkezileştirilmiş elektronik para/merkez bankacılığı sistemlerine karşı merkezi olmayan kontrol kullanmaktadır. Merkezi olmayan kontrol, dağıtılmış bir hesap defteri rolünde bitcoinin blok zinciri işlem veritabanının kullanımı ile ilgilidir. Konu ile ilgili olarak “Blok Zinciri” makalemizi inceleyebilirsiniz. 

Altcoinlerden en çok bilinenleri; Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, Monero, Stellar, Tron… Kısaca hepsi Bitcoin’in türevleridir. 

Altcoin Nasıl Alınır?

Peki bu altcoinler ile nasıl işlem yaparız? Türkiye’de de kripto para birimleri ile ilgili alım satım işlemleri yapan borsa siteleri bulunmaktadır. borsabit.com sadece Bitcoin işlemleri sunarken Koinim; LiteCoin, BTCTutk; Ethereum; Koineks ise; Ethereum, LiteCoin, Dash, Doge gibi altcoin alım satım işlemleri sunmaktadır. Ama ne yazık ki ülkemizde henüz bir çok “altcoin” için işlem yapabileceğiniz bir borsa bulunmamaktadır. Bu yüzden altcoin işlemleri için yurt dışındaki borsaları kullanmanız gerekmektedir. Nasıl olacağını açıklamaya çalışacağız. 

Türkiye’deki coin siteleri için Coin Borsaları yazımıza bakabilirsiniz. 

Altcoin alım satım işlemleri için aşağıdaki adımları izleyin.

 – Öncelikle Türkiye’deki coin sitelerinden birinde hesap açmalısınız. borsabit.com, koinim gibi siteler. İsterseniz koinim.com dan bir hesap açabilirsiniz.

 – borsabit.com sitesine kayıt olup hesabınıza TL yatırımı yapıp Bitcoin alın. 

 – Daha sonra binance.com sitesinden bir hesap açın. 

 – Ardından funds kısmından deposit, withdrawal seçeneğini tıklayın. 

 – Buradan Bitcoin deposit kısmına gelin; burada size bir id üretecek. Bu id’yi borsabit.com’da btc işlemleri kısmından btc çek deyip id iy bu kısma  gireceksiniz.

 – Belirli bir süre sonra coin transfer işleminiz gerçekleşecek ve binance.com‘a geçmiş olacak. Coin transferi gerçekleştikten sonra exchange kısmından basic‘i seçin. 

 – Daha sonra filtrelerden işlem yapmak istediğiniz altcoini seçin. Burada size seçtiğiniz altcoin/btc oranını gösterecek. Hesabınızda olan tüm Bitcoin’i seçtiğiniz altcoin’e dönüştürmek için “buy altcoin (hangisini seçtiyseniz)” kısmından %100 seçeneğini seçin ve buy‘ı tıklayın. 

İsterseniz işlemleriniz arasındaki komisyon ücretini daha aza indirmek için işlemlerinizi Bitcoin yerine Litecoin ile yapabilirsiniz. 

Paraya dönüştürmek için de bu işlemleri tersi yoldan yapabilirsiniz. Şimdilik, altcoin alım satım işlemlerinizi bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

İsterseniz “Bitcoin Nasıl Alınır?” yazımızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıca güncel Coin Fiyatları için bu websitesinden yararlanabilirsiniz.

Bitcoin Üretmek İçin Hangi Ekran Kartını Seçmeliyiz” videosuna da bakabilirsiniz.