AMD Sürücü Güncellemesi Vega’nın Gelişinin Yakın Olduğunu Gösteriyor!

AMD Sürücü Güncellemesi Vega’nın Gelişinin Yakın Olduğunu Gösteriyor!

Vega Ekran Kartını Müjdeleyen Güncelleme Geldi!

Yakında çıkacak olan Vega ekran kartlarının kullanıma hazırlanması için AMD, Radeon Software Crimson ReLive sürüm 17.7.2’yi piyasaya sürdü. Yeni sürücü, oyun stabilitesini, güç tüketimini ve ekran senkronizasyonunu geliştiren bir dizi yeni özelliği getiriyor.

17.7.2’deki en önemli ek, yeni Geliştirilmiş Senkronizasyon özelliğidir. Geliştirilmiş Senkronizasyon vsync’e bir alternatiftir ve avantajlarından yararlanmak için FreeSync özellikli bir monitöre ihtiyacınız yoktur. Örnekleme oranını monitörünüzün yenileme hızıyla sınırlayan vsync’in aksine Geliştirilmiş Senkronizasyon en yeni çerçeveyi çıkarır ve diğerlerini atar. Bu, görsel kaliteden ödün vermeden girdi gecikmesini azaltır. Çıkış oranının monitörün yenileme hızından çok daha düşük olduğunu tespit ettiğinde, tamamen devre dışı kalır. Bu, ekran defolarını yeniden canlandırırken, AMD, oyunculara daha iyi bir deneyim sağlamak için görsel kaliteden bir şeyler feda etmenin gerekli olduğuna inanıyor.

Vega Ekran Kartını Müjdeleyen Güncelleme Geldi!

Radeon Chill Güncellemeleri De Dahil!

Diğer değişiklikler arasında AMD’nin bu yılın başlarında oyun boşta iken aşırı güç tüketimini önlemek için başlattığı Radeon Chill güncellemeleri yer alıyor. Başlatırken, özellik yalnızca DX9 ve DX11 başlıkları için uygundu. O zamandan beri DX12 ve Vulkan tabanlı oyunlar her yerde ortaya çıkmaya başladı. Radeon Software 17.7.2’nin piyasaya sürülmesiyle AMD, Radeon Chill’i DX12 ve Vulkan’ı destekleyecek şekilde geliştirdi; aynı zaman da daha hoş oldu. Buna ek olarak, Radeon Chill, (genellikle oyun dizüstü bilgisayarlarında bulunan) hibrid grafik düzenlerini, harici ekran kartlarını ve çoklu GPU kurulumlarını da destekliyor.

Radeon Chill Güncellemeleri De Dahil!

AMD, League of Legends’da Radeon Chill’in dizüstü bilgisayar pil ömrünü % 30 oranında artıracağını iddia ediyor. Tüm performans ayarlarının kontrol arabirimi olan Wattman da, şimdi artık bellek hız aşırtma ve güç durumu denetimleri için ek bir yeteneğe sahip.

Radeon Software 17.7.2, en sıcak medya biçimlerinden biri olan yayın akışlarını da geliştireceğe benziyor. Yeni başlayanlar için, AMD’nin ReLive yakalama sistemi aracılığıyla maksimum yakalama bit hızı 50Mbps’den 100Mbps’ye yükseltilerek çekim kalitesini artırdı. Yayınlarında yüzlerinin daha az görünmesini isteyen yayıncılar artık kamera şeffaflığı ayarı ile sivilcelerinin daha az dikkat dağıtıcı olmasını sağlayabilir. Bildirimler de zamanlayıcı kaplama araç çubuğu ve ağ bağlantısı sorunları aracılığıyla gerçek zamanlı güncellemeler sağlamak için rafine edildi. Son olarak güncelleme, ses denetimleri, bas-konuş desteği, özelleştirilebilir mikrofon ses kontrolü ve ses seviyesi kazanımı kontrollerini de içeriyor.

Çerçeve Gecikmesi Bir Çok Oyunda Düşürüldü!

AMD, daha iyi kare hızları ve daha az bozulan kareler için Liquid VR 360 SDK video kodlama ve kod çözme aracını geliştirdi. Ambisonic Audio desteği eklendi ve ses kanallarının sayısını altıya yükseltti.

Yeni özellikler harika, ancak performansı artırmak Radeon Software 17.7.2’de hala çok önemli. Gölgelendirici önbellek, oyunun yüklenme sürelerini azaltmak, CPU’nun aşırı yüklenmesini engellemek ve oyun oynarken haritayı zorlamamak için geliştirildi. Örnek verecek olursak Starcraft 2’nin yeni sürücüyü kullanarak yükleme süresinin % 10 daha hızlı olduğu kanıtlandı. Çerçeve gecikmesi, Overwatch, For Honor,  Witcher 3, Fallout 4 ve diğerleri dahil olmak üzere birçok başlıkta azaltıldı. Rezil NieR: Automata beyaz ekran sorunu da dahil olmak üzere pek çok hatalar düzeltildi.

Çerçeve Gecikmesi Bir Çok Oyunda Düşürüldü!

Hemen Denemek İstiyorsanız Buradan İndirebilirsiniz!

Denemek için sabırsızlanıyor musunuz? Hem sürücü paketini hem de yama notlarını AMD’nin resmi sitesinde bulabilirsiniz.

Hemen Denemek İstiyorsanız Buradan İndirebilirsiniz!