Apple Eski iPhone’lardaki Yavaşlama için Özür Diledi

Apple Eski iPhone’lardaki Yavaşlama için Özür Diledi

Apple Özür Diledi

Apple Özür Diledi

Şirket, performansı ve pil ömrünü dengelemek için bazen eski pillerle çalışan iPhone‘larda işlemci hızlarını düşürdüğünü itiraf ettikten sonra, son birkaç hafta boyunca adeta sıcak sularda yüzüyordu. Bugün şirket, müşterileri ile daha şeffaf olmadığı için özür diledi ve tam olarak iOS’un pil ve performansı nasıl yönettiğine ilişkin daha ayrıntılı bilgi yayınladı.

Yeniler için şirket, “Herhangi bir Apple ürününün kasten bilinçli olarak azaltılması için  asla ve asla hiçbir şey yapmadık veya müşteri yükseltmelerini yönlendirmek için kullanıcı deneyimini düşürmedik.” diyor. Bu, belki de Apple‘ın telefon performansını daha fazla satış yapmak için azalttığını düşünen mutsuz sahipler arasında en büyük tartışma noktası olmuştur.

Apple’ın neden olduğu karışıklığın hafifletilmesine yardımcı olmak için şirket şimdi garanti dışı pillerin değiştirilmesini öneriyor. AppleCare tarafından kapsanmış olup olmadığına bakılmaksızın 29 dolarlık bir ücret karşılığında telefonunuz için yeni bir pil alabilirsiniz. Eski fiyatları ise 79 dolara kadar çıkıyor. Maalesef bu sadece 2018 yılının sonuna kadar sürecek geçici bir indirim. Buna ek olarak Apple, gelecek yılın başlarında kullanıcılara iPhone pillerinin sağlığı hakkında daha fazla bilgi verecek bir iOS güncellemesi yayınlayacağını açıkladı. Telefon performansını etkileyecektir.

Apple ayrıca, çeşitli kullanıcıların geçen hafta neler bulduklarını açıkladı. İlk olarak, pillerin zamanla yaşlandığı ve bozulduğu koşullar açıklandı; bu noktada, pille çalışan bir cihaz için bu kaçınılmaz olan bir şey. Şirket ayrıca, eski, kimyasal olarak yaşlandırılmış pillerin, Şirket ayrıca eski, kimyasal olarak yaşlandırılmış pillerin, “özellikle de düşük bir şarj durumunda bazı telefonlarda beklenmeyen kapanmalara yol açan sorun olan pillerin,” azami enerji yükleri sunma kabiliyetinin düşük olduğunu belirtiyor.

Bunu azaltmaya yönelik iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus ve SE‘de beklenmedik kapanmaları önlemek için iOS 10.2.1 “güç yönetimini geliştiren” bir özellik içeriyordu. Apple “Güncellemeyle birlikte iOS, bazı sistem bileşenlerinin kapatmayı önlemek için ihtiyaç duyulan maksimum performansını dinamik olarak yönetir. Bu değişiklikler fark edilmeyebilir, ancak bazı durumlarda kullanıcılar uygulamalar için daha uzun başlatma süreleri ve diğer performans düşüşleri yaşayabilir.” diyor. Apple daha sonra bunu iPhone 7 ve 7 Plus‘a iOS 11.2 ile sunmuştur.

Apple geçtiğimiz aylarda, pillerin “kimyasal yaşlanmaya devam etmesi” nden küçük hatalarla birleştiğine ve yazılım güncellemeleri ile birlikte gelen “normal, geçici performans etkisi” nden geldiğine inandığı, belirli durumlarda bozulmuş performans hakkında kullanıcılardan daha fazla geri bildirim aldıklarını söyledi. Şirket aslında denklemdeki pilleri düşünmüyordu, ancak eski telefonların orijinal pillerinin büyük bir olasılıkla rol oynadığına inanıyor.

Nihayetinde, Apple göründü ve tam olarak burada neler olduğunu açıkladı, başlangıçtan beri yapılması gereken şey buydu. iOS’un performansı ve pil ömrünü dengeleme biçiminin açıklaması mantıklı görünmekte ancak bu zaten tüketicilerin farkında olması gereken bir şey. iOS’un bir sonraki sürümü için ve yeni pil sağlık göstergesi tam olarak kullanıcılara ne anlatacak bunu göreceğiz. Bu arada, daha eski bir telefonunuz varsa ve mümkün olduğunca fazla güç elde etmek istiyorsanız azaltılmış pil değiştirme programından yararlanmayı deneyebilirsiniz.

Kaynak: 1, 2