Apple Shazam’ı Satın Alıyor

Apple Shazam’ı Satın Alıyor

Apple Shazam

Apple Shazam

Dün akşamdan sonra TechCrunch, Apple’ın popüler ses tanıma yazılımının ve uygulamasının arkasındaki şirket olan Shazam’ı satın almayı planladığını bildirdi. Görünüşe göre, sitenin kaynakları anlaşmanın Pazartesi günü açıklanabileceğini gösteriyor. Ancak bu tür şeylerin zamanlaması her zaman doğru çıkmayabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi, satış fiyatını da içeren anlaşmanın söylenen hükümleri henüz net değil. Satın alma, anlaşmaya göre; müzik, TV ve film tanımlama teknolojisinin ve kendi ürünleriyle kolayca yararlanabilecek bir özellik grubunun Apple‘a ait olmasını sağlayacak.

Elbette ki Shazam hem iOS hem de OS X üzerinde çalışıyor. Şarkı ID özelliği iOS 8 ile iPhone‘lara (Siri yoluyla) eklendi ve 2014’te masaüstüne de döndü. Shazam ayrıca telefonlardan ve PC’den çok daha fazla çalışmaya devam ediyor. En son olarak, müzik keşif teknolojisi Samsung akıllı TV‘lere eklendi. Şirket ayrıca, bir şarkıyı veya ses klibini her zaman tanımaya hazır olan bir arka plan dinleme aracına sahiptir. Akıllı hoparlör için iyi bir özellik gibi gözüküyor.

Shazam sadece ses tanımlama ile kalmıyor, çok daha ötesinde şeyler yapıyor. Şirket, 2015 yılında paketlenmiş ürünleri, kitapları, dergileri ve diğer eşyaları tanımaya başladı. Bu da, Apple’ın kendi tekliflerini iyileştirmek isteyeceği başka bir alan.

TechCrunch’ın raporuna göre, anlaşma dokuz rakamlı bir fiyattan oluşuyor ve bunun 300 milyon sterlin (401 milyon dolar) olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca Bloomberg de anlaşmanın Pazartesi günü ilan edilebileceğini bildirdi.

Kaynak: 1, 2, 3