Battlefield 5 Resmi Olarak EA Tarafından Açıklandı

Battlefield 5 Resmi Olarak EA Tarafından Açıklandı

Battlefield 5

Battlefield 5

Çok fazla spekülasyondan sonra, EA nihayet Battlefield 5‘i açıkladı. Şirketin yeni bir sonraki Battlefield oyununu ilk kez teyit etmesine rağmen, bu yaklaşan nişancı hakkında henüz ufak da olsa bir bilgi yok.

Resmi Battlefield web sitesinde bir açıklama şu şekildedir; “EA DICE’ın çığır açıcı savaş efsanesinin bir sonraki bölümü Battlefield V’dir.” Açıklama, oyunun tam açıklamasının 23 Mayıs’ta olacağını belirterek devam eder.

Gösteri etkinliği TV sunucusu ve komedyen Trevor Noah tarafından sunulacak. YouTube, Twitch ve Mixer’da yayınlanacak olan stream, geliştirme ekibinin oyun için vizyonunu paylaşmasını sağlayacak. Henüz, oyunun hangi platformlara geleceğini veya tam olarak ne zaman çıkacağını bilmiyoruz; ama EA daha önce bir oyununun bu sonbaharda geleceğini belirtmişti.

Battlefield V” başlığı daha önce birden çok kaynaktan sızdırıldı. Aynı kaynaklar, oyunun İkinci Dünya Savaşı’nda belirlendiğini, ancak EA’nın bunu henüz onaylamadığını belirtti. Oyunun kurgusu ne olursa olsun, yayıncının Haziran ayındaki kendi EA Play etkinliğinde belki oynanabilir.

EA, İkinci Dünya Savaşı’na dönerse, o döneme kurgulanan serideki ilk oyun olacaktır; çatışma sırasında o döneme kurgulanan son oyun 2009’un Battlefield 1943‘tü. Son Battlefield oyunu elbette 2016’nın Battlefield 1‘i idi ve Birinci Dünya Savaşı oyunu hayranları ve eleştirmenler ile çok popüler olduğunu kanıtladı.