Bilgisayar için En İyi Korku Oyunları

Bilgisayar için En İyi Korku Oyunları

PC’nizde oynatabileceğiniz en iyi korku oyunları ile sabit diskinizi meşgul etmenin zamanı geldi. Siz ister atlamalı-zıplamalı, ister doğaüstü olayların olduğu oyunları sevin. Kesin olan şu ki bu listede kendinize göre bir oyun bulacaksınız. Hadi başlayalım

System Shock 2

System Shock 2

BioShock BioShock olmadan önce RPG ve FPS’in tamamen garip bir birleşimi ve onun ikinci (ve en iyi) oyununda bir haydut AI’nın hikayesini perili uzay gemisinde anlatan serseri ve bir o kadar büyük AI SHODAN olan System Shock’tu. Elbette bu katil yapay bilinç GlaDOS’a da ortam hazırlıyor. Ancak mantıklı karakter gelişimi, keşifleri ödüllendirme, düşmanları korkutma ve sesli günlükler tutma özellikleri System Shock 2’yi unutulmaz bir korku oyunu kılıyor. Aslında uzay gemilerinde buna Deus Ex derler. Eğer bir uzay gemisinde bulunduysanız veya Deus Ex kullandıysanız bunun ne kadar hoş bir şey olduğunu bilirsiniz.

IMSCARED

IMSCARED

IMSCARED’in oldukça sıkıcı gelen “Piksellenmiş bir kabus” başlığına bakmayın – kolaylıkla bugünün en korkutucu oyunlarından birisi olduğunu söyleyebiliriz. Fakat aşamaları çok zordur, çünkü korku öğelerinin çoğu 150 kelimelik kısa bir öneriyle öne çıkıyor. 90 yılların korku oyunlarından içerikler barındıran bu oyun oyuncuları sürekli olarak şaşırtmak ve tahmin etmelerini sağlamak için çalışmakta.  Duygularınızla oynayacağını ve sizi son nefesinize kadar sürekli yönlendirirken şaşkın ve kafa karıştırıcı bir dünyaya düşürdüğünü anlayın. Atlamalı-zıplamalı korkutmaları beklemeyin, ancak koltuğunuzdan atlayacak kadar korkmayı bekleyin. IMSCARED’in 2012 GameJolt sürümü ücretsiz olmasına karşın, tam, genişletilmiş versiyon Steam’de cips fiyatına satılmaktadır. Eğer oyundan şüpheliyseniz ve abarttığımı düşünüyorsanız indirin deneyin.

Thumper

Thumper

Bir aksiyon korku karışımı,oyunda kocaman, deli bir canavarın ağzında yavaş yavaş uçan gümüş böceği oynuyorsunuz. Ölüm çabuk gelir. Birkaç manevra yapın ve bir sürü metalin pırıl pırıl parladığı metal parçalarını görün. Halka şeklindeki bekçi robotları görünce hiç durmadan geçin, çünkü onlar lazerlerini parlatır ve üzerinize ateş açarlar. Çevre müziği rahatsız edici derecede titreşir ve ritimler daha hızlı ve daha düzensiz olur. Aynı şekilde efektler korkunun bir parçasıdır. Küçük hamleler ile oynanması daha iyi olacaktır.

Silent Hill 2

Silent Hill 2

Bence,Konami’nin PC sürümleriyle hiçbir zaman çok fazla uğraşmamasına rağmen Silent Hill 2’nin serisinin en iyisi olduğunu kabul edebiliriz ve mods ve doku / çözünürlük ayarlarını dikkate alırsak, bugünlerde oynamak için muhtemelen en iyi oyun budur. Perakende kopyaların fiyatları oldukça fazla olabiliyor olsa bile. Bu oyunda gerçek korku öykülerinin sübjektif ve akışkan hali sakinlerinin hasar gören psikolojilerine uyacak şekilde kendisini değiştiren ve yarı duygusal bir kentle birlikte uyarlanmış. Birinci ve üçüncü oyunlardaki inanca yönelik korkutma eğilimi bu oyunda kırılmış ve konu zombi-köpek benzeri canavarlarla, Piramit Kafa ile sisli bir bölgede mücadelesi olarak belirlenmiş.

Sylvio

Sylvio

Silent Hill  ve Fatal Frame’de oyuncu diğer oyuncuları uyarmak veya diğer düşman canlılarla iletişime geçmek için radyo kullanılıyordu. Sylvio’da ses kullanılıyor yani EVP (Electronic Voice Phenomenon) ve ses manipülasyonunu merkezi mekanik olarak kullanıyor. Üstelik oyun kocaman ürpertici bir dünyada oyuncuların hikayeleri ortaya çıkarmasını esas almıştır. Sylvio düşünce oyunudur ve korku türü içinde benzersizdir.

Layers of Fear

Layers of Fear

Bugün korku türünün belki de en büyük sorunu zihinsel hastalığı ön plana çıkarma eğilimidir. Bu listede gösterilen oyunların çoğunun gösterdiği gibi, korku oyunları yorgun kalkanlığı sürdüremeden korkutucu olabilir, ancak Layers of Fear’ın yaklaşımları bu şekilde tembelce olmamış. Aksine titrek yaratıcı akışını yeniden keşfetmek için izole bir Viktorya dönemi köşküne çekilen bir ressam olarak oynarsınız. Bu öykü şeklinde ilerleyen keşif oyunu sizden keşfetmenizi ve yol boyunca korkmanızı umuyor.

Anchorhead

Anchorhead

Korku Oyunları Howard Philps Lovecraft’a büyük borçlar açmıştı ve öldükten sonra yapıtlarının telif hakkıda ortadan kalmış oldu. Pek çok oyunu eşsiz kozmik korkudan referanslar içeriyordu ancak Anchorhead, romantik hikayelerinden ve romanlarından esinlenilerek, ürpertici bir New England kasabasında eski bir malikaneyi miras olarak alan evli bir çiftin masalından ilham aldı. Bundan sonra baskı yok. Ücretsizdir ve tarayıcınızda oynatabilirsiniz.

Amnesia: The Dark Descent

Amnesia: The Dark Descent

Dark Descent’de uyku hastası olup uyanan ve çoğu çölden oluşan kaleden kaçması için araştırma yapması gereken Daniel olarak oynuyorsunuz. Duvarların arkasında ve belirsiz mum ışığında yarı oluşmuş karanlık rakamlar görmeye başlamak için uzak yankılanan sesler ve garip gurultular çıkmasını umun. Koridorlarda sizi takip eden bir canavar da var. Korku yaratıklarının değişmez kuralı – onları gördükten ve çözdükten sonra daha az korkutucu olmaları- kesinlikle burada geçerlidir, ancak Dark Descent hala oynanması gereken bir korku oyunudur.

Dark Souls

Dark Souls

Yine burda da atlamalı-zıplamalı korku sahneleri aramamanız gerektiğini baştan söylüyorum. Dark Souls, söndürülmüş bir dünya içinde yalnız olduğunuz, acımasız bir mücadeledir. Lordran olunabilecek en üzücü ve korkunç yerdir. Tanrıların eski ihtişamını anlarsınız, fakat çoğunlukla Kaos Yataklarının kabuslarıyla veya Demon Harabelerinin büyük parazit yumurtaları ye onların korkunç hatalarından sonra karşılaşırsınız. PC bağlantı noktası zayıf ancak görsel eksikliklerinin çoğu modding topluluğu tarafından çözülmüş. DS Fix ile başlayın ve oyunu şekillendirmek için Dark Souls Nexus’tan seçim yapın.

Dead Space

Dead Space

DeadSpace’in ince uzun uzaylı canavarları, yalnızca minik dolaplara sığabildikleri ve kahramanları geçerken atladıkları yetenekleri yüzünden değil, dar, kemikli kollarının tatmin edici kırılganlıkları ile de dikkat çekicidirler. Dead Space’in ilk oyunundaki yüksek konsepti, gövdesinden minigun çıkan etli bir uzay gemisinden ziyade kırık bir gemiye eğilim gösteren basit bir mühendis olduğunuz idi. Daha da iyisi, mühendisiniz tarafından uygulanan kesme ve delme aletleri, tipik FPS’nin geleneksel makineli tüfeklerinden ve av tüfeklerinden daha ödüllendirici olmaktan çıktı. Endişe verici bir şekilde, düşmanları belirli uzuvlarından kestiğinizde farklı tepkiler verir – bir headshot yalnızca onları delirmiş hale getirebilir. İnsanları delirten, uzay tarikatını ve başka saçmalıkları gönderen çılgın bir dikilitaş bulunduran çılgın bir arsa var. Çok fazla endişelenmeyin, oda oda takip kötü hikayesi nerağmen süper gergin hissettiriyor. Dead Space klasik doğrusal korku serisihalen devam ediyor.

Outlast

Outlast

Tüm Outlast oyunları atlama korkuları ve klişe terk edilmiş zihinsel tedavi merkezlerini kataloğu ile korkutma işini şansa bırakmıyor, iyi yapmaya baş koyduğu şeyi yapar. Cesur kahraman muhabir Miles Upshur’u savunmak için (arkasında bir miktar acı olduğunu söylemeliyim), zamanınızın çoğunu Mount Massive Asylum’un etrafında çınlayan, koridorları zincir altından, Zırhları sürükleyerek, yataklar altında saklamak ve uygun yerlerde bulunan dolaplarda dolaşarak ve haritanın karşı tarafındaki kapıların en garip yerlerine anahtarlar yerleştirerek geçireceksiniz. Elbette bu bir formül ama kurumun koridorlarını takip etmenin korkusu, Outlast’ın Amnesia’nın gaz lambası alması ile çılgınlaşıyor – bu lamba kaybolan, loş ışıklı aydınlatma için tek araç olarak işlev gören bir video kaydedici. 

Bioshock

Bioshock

Irrational Games’e sorun, Bioshock’un gizemle ilgili bir seriolduğunu söyleyecekler. Ancak ilk oyun için bu gizem FPS korku filminin kaplamalarına sarılmıştı. Rapture bir zamanlar nesneleştirmeye ve art deco mimariye adamış güzel bir tapınak olabilir, ancak geldiğinizde sulu bir mezar olduğunu görürsünüz. Sönük ışık ve ihmal, ütopyanın ne kadar düştüğünü sürekli hatırlatır. Sonra splicerlar var: Geleneksel anlamda canavarlar değil, ama aynı zamanda artık insan da değiller. Yine de, en çarpıcı, en etkili anlarında, insanlıklarının çarpık kalıntıları ortaya çıkıyor.

STALKER: Call of Pripyat

STALKER: Call of Pripyat

Zavallı Pripyat eline bir fırsat geçmiyor. Gerçek hayatta Çernobil nükleer felaketinden bu yana terk edildi. Zavallı Pripyat sadece mola veremiyor. Gerçek hayatta Çernobil nükleer felaketinden bu yana terk edildi. STALKER’de bozuk anomalilerin ve görünmez canavarların rezaletlerinden de şikayetçi. Bütün seriler hayatta kalmak için sert ve umutsuz bir mücadeleye odaklanmış durumda. Bütün seriler hayatta kalmak için sert ve umutsuz bir mücadeleye odaklanmış durumda. Değerli anormallikler ve hazine arayışı içindesiniz, ancak önce temelleri sağlamanız gerekecek: yiyecek, bandaj ve silah. Bazen, bir kamp ateşi etrafındaki dost gezginlerin arkadaşlığından hoşnut olacaksınız, ancak çoğu zaman açık dünyayı keşfetmek baskıcı ve yalnız hissettirecektir. Call of Pripyat, seride en iyi ve en teknik olarak yetkili olan oyundur, ancak orijinal Çernobil Gölgesi de bir göz atmaya değer.

The Walking Dead

The Walking Dead

Hala zombilerden korkan biri var mı? Hala zombilerden korkan biri var mı? Tabii ki, ürpertici; insan bedeninin boşaltılması konusu içten içe rahatsızlık verici. Telltale’nin The Walking Dead’i, daha fazla can sıkıcı olmamak için anatomi dersi vermez. Bütün iyi yazılmış ve ilginç karakterler, daha acele, daha inandırıcı bir korku hikayesi hazırlar. The Walking Dead gerçek olabilir, bir dünyanın cehenneme gidebileceği makul bir tasvir olabilir ve bu gerçekten korkutucu.

Harvester

Harvester

Phantasmagoria, etkileşimli film çağının en rezil korku macerasıdır, çünkü neredeyse hiç kimse sonsuz kanlı ve sonsuz rahatsız edici Harvester’i oynamamıştır. Anneler bebeklerinin gözlerini açtıkları, kağıt karyolası bir silah topluyor, yerel öğretmenler Gein Memorial Lisesi’ndeki bir beyzbol sopasıyla disiplin veriyorlar ve kimse yaralı bir kadını görüpte yardım etmiyor. 50’li yaşlarda kasabada hafıza kaybıyla uyanıyorsun Caddede. Bildiğiniz tek şey, kasabanın ortasındaki gizemli Lodge’a girmedikçe, haftanın sonuna kadar devam edemeyeceksiniz. Adaletli ve hilesiz oynamak için zor bir oyundur.

Pathologic

Pathologic

Patolojik çirkin ve bozuktur. Amputasyona ihtiyaç duyan bir kangren gövdesi gibi sabit sürücünüzde oturacak. Bu bir eleştiri gibi görünüyorsa da, öyle değil. Kirli, çökmüş atmosferin ötesinde, Pathologic de tuhaf ve tiyatronalı, sıklıkla dördüncü duvarı kırıyor ve oyuncunuz rolünü sorguluyor. Her biri kendi gizemli geçmişi olan üç karakterden birini seçersiniz. Daha sonra, maskeli figürler oyunun kurallarını açıklıyor: kasabanızın hastalığa yakalamak için on iki günü var ve bu süre eylemlerinden bağımsız olarak ilerleyecektir. Zaman aktıkça seçimlerinizi daha düzgün yapmalısınız. Seçiminiz ne olursa olsun, kasaba çürümeye devam ediyor ve oyun korkunç sonuca doğru ilerliyor.

Bad Mojo

Bad Mojo

Dünyanın en pis apartmanında hamamböceğine dönüşen, midenizi bulandırmak için tasarlanmış dehşet verici korkularla karşı karşıya kalan bir adamsınız. Örümcekler, uçanlar için tuzaklar, tuzaklarda ölü fareler, oyulmuş, kanlı balık. Kusacak gibi olmazsanız oyundan büyük zevk alabilirsiniz. Gerçek ölü hayvanlar, avcılardan ve yerel pazardaki geliştiriciler tarafından satın alınmış, sıcak stüdyo aydınlatması altında tokatlanmış ve zevkler yüzünden keyfi yere oyulmuş. Aslında bir mesele daha var. Bu oyunu yemekten sonra oynamayın. Evi, odanızı, annenizi düşünün.

Condemned: Criminal Origins

Condemned: Criminal Origins

Öncül oldukça basit: bir seri katil gevşekçe, bir suç mahali araştırmacısı ve insanlar onu yakalamanı istiyor. Anlaması güç olan, Ajan Ethan Thomas’ın soğukkanlı cinayet işlemine ne kadar çabuk geçtiği. Bununla birlikte, CondemnedCriminalOrigins, frontman Thomas’a çeşitli ateşli silahlar veriyor, kalabalığını melee silahı ile kontrol ettiğinden yeterince mutlu görünüyor; her biri kendi mahallelerinde mücadelede. Yani, Condemned’de nadiren yumruklar çekilir.

The Evil Within

The Evil Within

Hayatta kalma korkusu ile ilgilenmenin nedeni yalnızca iki kelimeyle özetlenebilir: Resident Evil’den, Gold Hand’den ve Vanquish’den (iyi olanlar) sorumlu tasarımcı Shinji Mikami. The Evil Within onun korku dalına müthiş dönüşüdür. Motorlu testere kullanan psikopatlardan saklanmak, yağmacı zombi severleri yakmak ve yakmak ve tuzakları döşemek için biraz zaman harcamanızı bekleyin. The Evil Within, Mikami’nin seçkin korku mirasına uyan bir sonuçtur.

SOMA

SOMA

Frictional Games tarafından 2015 yılında piyasaya sürüldü. Tanıtım videolarından hareketle uzaylı istilasını konu aldığı düşünülüyordu. Uzay gemilerinin uzun karanlık koridorlarından farksız bir ortam vardı. Ancak SOMA hiç umulmadık bir yerde, okyanus tabanında geçiyor. Yine de okyanuslarla uzayın derinlikleri arasındaki benzerlik bu yanılgımızı kapattı denebilir. Hayatta kalmaya dayanan korku oyunlarına yabancıysanız bilin ki kendinizi koruyacak hiçbir şeyiniz yok. Sadece kapıları açmaya yarayan omnitool adında anahtar mahiyetinde elektronik bir cihazınız var. Bunun dışında yaratıklardan sadece kaçınarak kurtulabilirsiniz. Sessiz kalarak ufak adımlarla uzaklaşabileceğiniz gibi, koşarak da kaçabilirsiniz; ancak koşmak metal zeminde çok sese neden olduğu için çoğu zaman çare değil.

Resident Evil

Resident Evil

Depo kontrolleri ve önceden pişirilmiş arka planlar Resi’nin yaşını gösteriyor ancak yine de bir hayatta kalma korku klasiği ve bu yılın başında başarılı bir HD yükseltme aldı. Ünlü Resi konağı atmosferi ile adeta sizi büyüler. Dev örümcekler iğrençtir ve konağın zombi nüfusunun acımasız tehdidi ruhunuzu ve sağlık barınızı zorlar. Yakında, sekizgen nesneyi bulmak için sekizgen bölüme girmek zorunda kalacaksınız, ardından ağrının ve pişmanlığınızın can sıkıcı bir resmi olacaksınız. Ne kabus ama.