Bilgisayar İçin En İyi Uzay Oyunları

Bilgisayar İçin En İyi Uzay Oyunları

En İyi Uzay Oyunları Burada!

Bir astronot olmak ya da derin uzay araştırmasında yolculuğa çıkmak için eğitimden başka yol yok mudur? Elbette var: Bilgisayarlarınızı çeşitli oyunlarla uzaya yolculuk yapmak için kullanabilirsiniz. Samanyolu üstünde ister ticaret yapın ister korsanlık veyahut canavarlar tarafından avlanın size kalmış. Biz sizler için bilgisayardaki en iyi uzay oyunlarını bir liste haline getirdik. Bu listede herkese göre bir oyun bulunabilir. Haydi bakalım başlayalım.

En İyi Uzay Oyunları Burada!

Homeworld Remastered Collection

Yıl: 2015

Geliştirici: Relic/Gearbox Software

Gearbox tarafından güzelce yeniden oluşturulmuş, en iyi singleplayer gerçek zamanlı strateji oyunlarından biri. Oyundaki canlı renklerle çevrili binlerce gemi görüntüsü gerçekten görkemli. Savaşlar devasa savaş gemileride dahil olmak üzere bir çok uzay gemisine kumanda ettiğiniz için gergin geçer ve taktiksel ilerler. The Remastered Collection modern bilgisayarlarda muhteşem görünüyor. Aynı zamanda orijinal Homeworld ve devamıyla geliyor.

Homeworld Remastered Collection

Elite Dangerous

Yıl: 2014

Geliştirici: Frontier Developments

Bu büyük ve güzel uzay simülasyonunda tüm galaksi sizin için oyun alanı olabilmekte. Basit bir uzay gemisi ve birazcık parayla oynuna başlarsınız. Geminin tipi kaderinize kalmış. Korkunç bir korsan mı olacaksınız? Usta bir tüccar mı? Yoksa bir kaşif mi? Elite Dangerous her açıdan isteklerinizi karşılayabiliyor. Kavga gümbürtülerden keşiflere herkes için bir şeyler var. Gemilere gelince hızlı savaş gemilerinden ağır yük gemilerine tam anlamıyla rüya gibi gemiler oyunda sizleri bekliyor.

Elite Dangerous

EVE Online

Yıl: 2013

Geliştirici: CCP Games

Başka bir yaşam alanında yaşayın, mesela uzay! Her şeyin oyuncular tarafından kontrol edildiği, çok hareketli bir RPG olan EVE Online’ı PC’de oynamak gibisi yoktur. Binlerce kapsülün birbiriyle dövüştüğü, ticaret yaptığı, mayınladığı ve birlikte keşfe çıktığı capcanlı bir galaksi. Polis devriyesi başlatma sisteminizin kısmi güvenliğinden uzaklaştığınızda kendinizi korsanlık, casusluk ve aldatmacanın yoğun olduğu acımasız, kozmik bir vahşi batı’da bulacaksınız. İster gerçek paralar için büyük uzay savaşlarına katılın ister kimselere karışmadan New Eden’ı tek başınıza keşfedin.

EVE Online

Duskers

Yıl: 2016

Geliştirici: Misfits Attic

Tamamen bir retro-fütüristik bilgisayar arayüzü vasıtasıyla görüntülenmesine rağmen, Duskers PC’deki en korkunç, en gergin bilim-kurgu korku oyunlarından biridir. Oyunda uzayda yakıt, geliştirme ve galaksinin mistik hayatından kalıntılar arayan bir uzay gemisi filosunun başındasınız. Bindiğiniz gemilerle uzayda iz arayıp sinir bozucu yaratıklarla dolu karanlık koridorlardan geçeceksiniz.

Duskers

The Dig

Yıl: 1995

Geliştirici: Lucasarts

Herkesin unuttuğu LucasArts point-and-click macerası. Dünya’ya doğru gelen gök taşına yön verme görevi ters gidiyor ve bir grup astronotu uzak ve kısmen terk edilmiş bir dünyaya gönderiyorsunuz. LucasArts oyunu için bulmacalardan bazıları çılgınca belirsiz, ancak renkli, tuhaf gezegen gerçekten uzaylı gibi hissettiriyor. X-Files ve Terminator’daki Robert Patrick’de sesiyle oyuna ayrı bir renk katıyor.

The Dig

Universe Sandbox 2

Yıl: 2014

Geliştirici: Giant Army

Bu uzay simülatörü,, tarnı olarak oynamanıza, gerçek galaksilerin ve güneş sistemlerinin kopyalarını yönetmenize ve kozmik müdahalelerin sonuçlarına (çoğunlukla felaket) tanık olmanıza izin verir. Jüpiter’in kütlesini arttırın ve güneş sistemimizin geri kalanının içine çekildiğini göreceksiniz ya da Güneş’i silecek ve Dünya’nın ve diğer gezegenlerin sürüklenip gitmesini şaşkınlık içinde izleyeceksiniz.

Universe Sandbox 2

Event[0]

Yıl: 2016

Geliştirici: Ocelot Society

Eski bir yıldız gemisinde Jüpiter yakınlarında bir yere yalnız kalmışsanız ve eve dönmek için tek umudunuz ciddi duygusal sorunlara sahip bir AI ise? Kaizen’le klavyenizi kullanarak etkileşim kurarsınız. Onunda keyfi yerindeyse size bazen yardım eder. 70’li yılların bilimkurgu filminin sade ruh haliyle akıl dolu bir macera.

Event[0]

Mass Effect 2

Yıl: 2010

Geliştirici: Bioware

Bir oyunda kendi yıldız gemisini yöneten Kaptan Kirk olmayı, galaksiyi keşfetmeyi, garip uzaylılar ile tanışmayı, kozmik ikilemlerle karşı karşıya kalmayı bekliyorsanız işte o oyun Mass Effect 2’dir. Bu oyun, Star Wars’un bir parçasıdır. Kısmen parlak Star Trek bölümü ile bilgisayardaki en iyi bilim-kurgu oyunlarından biridir. Elite’teki özgürlüğe sahip değilsinizdir ve büyük oranda doğrusal bir deneyimdir, ancak oyun size galakside unutulmaz bir yolculuk yapma,tuhaf gezegenleri ziyaret etme ve oralarda yaşayan insanların hayatına karışmanıza olanak tanır. Bütün seriyi çok seviyoruz, ancak bizim favorimiz: Mass Effect 2.

Mass Effect 2

Alien: Isolation

Yıl: 2014

Geliştirici: The Creative Assembly

Ellen’in kızı Amanda Ripley, bu inanılmaz hayatta kalma-korku oyununda harap bir uzay istasyonunda bir ksenomorf tarafından avlanır. Ridley Scott’ın 1979 yapım tarihli orijinal filminden ipuçları alarak yapılan başyapıt yavaş ilerleyen ve gerginlik veren bir oyundur. Sevastopol adlı istasyon , gevşek retro fütüristik teknoloji ve ürkütücü yanıp sönen ışıklarla, lo-fi bilim-kurgunun harika bir örneğidir. Şimdiye kadar filme sadık kalınarak yapılmış eserlerin arasında en iyilerinden biri ve başlı başına oyunun kendi büyük bir korku oyunu.

Alien: Isolation

No Man’s Sky

Yıl: 2016

Geliştirici: Hello Games

No Man’s Sky hayal ettiğimiz gibi değildi, fakat geniş prosedürel galaksisinde hâlâ eğlenecek bir şeyler vardı. Bilgisayardaki en renkli bilim-kurgu oyunlarından biridir ve uzaydan bir gezegenin yüzeyine sorunsuz geçiş yapabilmek için etkileyici bir yöntemdir. Gezegenler hala oldukça kısır ve cansız olsa da, yakın tarihli Foundation güncellemesinde base-building’in eklenmesi, onlara dokunduğunuzda gerçekten daha fazlasını yapmanıza olanak tanır.

No Man's Sky

Star Wars: TIE Fighter

Yıl: 1994

Geliştirici: Totally Games

George Lucas’ın uzay oyununda kötü adam olma için nadir bir fırsat sizlerle. İmparatorluk temalı misyonlar (kavga, eşlik etme, ana gemilere saldırma) ve takip edecek bir hikaye ile LucasArts’ın en iyi Star Wars oyunları biridir. Eğer sıkıcı eski Rebel İttifakı olarak oynamayı tercih ediyorsanız bu başlığı Star Wars: X-Wing ile değiştirebilirsiniz. Star Wars’ın bu uzay simulasyonlarının en iyi yanı, hepsinin GOG.com’da yeniden satılması ve modern sistemlerle uyumlu olduğunu gösteriyor olması.

 Star Wars: TIE Fighter

FTL: Faster Than Light

Yıl: 2012

Geliştirici: Subset Games

FTL, Star Trek tarzı bir uzay aracının deneyimini yakalamak için dönüşlü ve gerçek zamanlı stratejiyi birbiriyle harmanlıyor. Kendi yarı komik hikayesi ve onu sonsuz heyecanlı kılan düzgün anlatı şekliyle gelen, tanıdık, eğlenceli bir bilim-kurgu evreninin zemininde güçlü bir rogue-like oyun biçimidir. Geminize ve mürettebatınıza isim verebilme özelliği, düşman uzay alanında birlikte öldüklerinde sizin daha fazla üzülmenize neden olabilir.

FTL: Faster Than Light

Wing Commander: Privateer

Yıl: 1993

Geliştirici: Origin Systems

Serinin hayranları, hangi Wing Commander’in en iyisi olduğuna dair sonsuz tartışabilirler ancak bizim seçimimiz Privateer. Paralı asker, korsan, tüccar veya üçünün bir karışımını bulabileceğiniz zengin bir sanal alan. Oyunda sistemler arasında avlanarak veya vurgun yaparak hediyeler kazanmaya çalışacaksınız. Oyuncu gözünden yaptığınız dövüşlerin tadına doyum olmaz baştan söyleyelim. Doğrusal ilerleyen bir hikaye var ve burada eğlenceyi kendinizin yaratması gerekiyor. 

Wing Commander: Privateer

Kerbal Space Program

Yıl: 2015

Geliştirici: Squad

Kendi uzay geminizi yaratıp uzayı keşfederken yer çekimi ve fizik yasaları ile cebelleşeceksiniz. Bu oyunda her olasılığı göz önünde bulundurmanız lazım. Akıllı olduğu kadar eğlenceli bir oyundur da. Kurduğunuz bir gemi ile Kerbin’in atmosferinden uzaklaşın ve bilgisayarda oluşturulabilecek en iyi uzay mekiği ile Mun’a ilk inişi siz yapın.

Kerbal Space Program

Star Citizen

Yıl: Henüz belli değil- Bu yıl bekleniyor.

Geliştirici: Cloud Imperium Games

Bunu yazarken, iddialı uzay oyunu Star Citizen, kitle fonu yoluyla 183 milyon dolar kazandı bile. Bu para geniş, bağlı bir evrenli, Luke Skywalker’ın ve Mark Hamill’in bulunduğu Squadron 42 adlı bir kampanyayı içeren geniş bir oyuna yatırılıyor. Star Citizen henüz çıkmadı oynanabilir olan bölümler destek veren herkes için açık.

Star Citizen

Take On Mars

Yıl: 2013

Geliştirici: Bohemia Interactive

Uzay oyunlarını biraz daha iyi dengelenmiş biçimde oynamak isterseniz, Arma geliştirici Bohemia’nın Take On Mars’ını denemelisiniz. Meraklılar izci yaratara kırmızı gezegen Mars’ın yüzeyini keşfedebilir veya kendi Ay üssünüzü oluşturabilir. Bilim-kurgunun kurgusunu bi tarafa bırakıp bilim yönüne önem veren kişiler için ideal bir oyundur.

Take On Mars

Sins of a Solar Empire

Yıl: 2008

Geliştirici: Ironclad Games

Gerçek zamanlı strateji 4X elementlerle karıştırıldığında, Sins of a Solar Empire galaktik bir fetih oyunudur. Bir hizip seçin kaynaklar toplayın ve güçlü bir uzay lordu olun. Gerçek zamanlı savaşları komuta etmek heyecanlıdır ancak savaş her zaman çare değil; sistemleri fethetmek için diplomasiyi de kullanabilirsiniz. Devasa uzay savaşlarıyla eğlendiren  yavaş tempolu bir RTS oyunu.

Sins of a Solar Empire

Artemis: Spaceship Bridge Simulator

Yıl: 2013

Geliştirici: Thom Robertson

Bu oyundan en iyi şekilde verim alabilmek için üç veya altı kişilik arkadaş gruplarına ihtiyacınız olacak. Her oyuncu, bir yıldız gemisinin mühendislik, silah, dümen gibi farklı bir istasyonunu kontrol eder ve bir kaptan emir verirken düşmanlarını yok etmek için birlikte çalışmak gerçekten size zevk verecek.

Artemis: Spaceship Bridge Simulator

Space Engineers

Yıl: 2013

Geliştirici: Keen Software House

Uzay çevreli minecraft diyebiliriz yada ona benzer bir şey. Yapı malzemeleri için asteroitler toplayın, sonra onları gezici üslerde ve uçabilen uzay gemilerinde biriktirin. Bir jetpack ile gezinebilir veya büyük asteroitler yüzeyinde yürümek için bir yerçekimi jeneratörü oluşturabilirsiniz. Bilgisayardaki en iyi co-up oyuna sahiptir ve yeni özellikler düzenli olarak eklenmekte.

Space Engineers

Galactic Civilizations 2

Yıl: 2006

Geliştirici: Stardock

Özelleştirilebilir gemilerden oluşan bir ordu ile uzayı fethedin. Akıllı ve yaratıcı AI’si sayesinde, tam boyutlu bir oyunun tamamlanması haftalar sürebiliyor. İttifaklar kurmak, savaşlarda bulunmak ve galaksiye hakim olmak için ekonomik, teknolojik, diplomatik, kültürel ve askeri gücün dengelenmesi gerekir. Civilization serisine benzer bir oyun fakat kesinlikle çok daha güzel.

Galactic Civilizations 2

Flotilla

Yıl: 2010

Geliştirici: Blendo Games

Çoklu indie stüdyo Blendo’nun bu tur-bazlı strateji oyunu, 30 saniyelik patlamalarla oynanıyor. Emirlerinizi sıraya koyun, sonra bir tarafı tamamen yok edene kadar işlem sırasındaki işlemlerini oluşunu seyredin. Şık, ilgi çekici, rengarenk bir sanat stiline sahip olan bu oyun, listemizdeki en sıradışı oyunlardan birisi. Flotilla’da psikolojik danışma köpeği bulunması oyunun güçlü bir mizah anlayışına sahip olduğunu göstermekte.

Flotilla

Starbound

Yıl: 2013

Geliştirici: Chucklefish Games

Bu oyunda bilim-kurgu ve hayatta kalma bir araya gelmiş. Rastgele oluşturulan gezegenler arasında bir yıldız gemisinde gezinin, yiyecek için uzaylı yaratıkları avlayın, koloniler ve yeraltı üsleri kurun ve ölüme karşı koyun. Büyüleyici bir sanat stiline sahip parlak bir bilim-kurgu sanal alanı. Oynanabilir ırklar arasında robotlar, güneş enerjisinden, maymun benzeri yaratıklardan ve kanatsız kuşlardan oluşan ırklar bulunur.

Starbound

SpaceEngine

Yıl: 2010

Geliştirici: Vladimir Romanyuk

 Küçük ve önemsiz hissetmekten hoşlanıyor musunuz? Varoluşçu krizlerden hoşlanıyor musunuz? O zaman tüm evrenin özelliklerini taşıyan SpaceEngine oynayın. Yada şuana kadar keşfedebildimiz yerlerini bulunduruyor diyelim. Dünya’ya odaklanın, sonra en üst hızda geri çekin ve o an aniden, sonsuz bir boşluktan fırlayan küçük bir toz lekesinde olduğunuzu fark edeceksiniz. Teknoloji, gezegenler üzerinde galaksiler ve karalar arasında zahmetsizce dolaşmanızı sağlayacak kadar olağanüstü. Oyunda keşiften başka fazla bir şey yok.

SpaceEngine

Lunar Flight

Yıl: 2012

Geliştirici: Shovsoft

Klasik arcade oyunu olan bu oyun benzersiz, zorlu, düşük ağırlıklı bir uçuş simülatörüdür. Bazı simülasyonlar kadar derin değil, kargo sağlamak ve yabancı dünyalar üzerine iniş yapmak için fizik kuralları ile uğraşmak keyif vericidir. Ayrıca, bir Oculus Rift veya HTC Vive’a sahipseniz, bir VR setle oynanacak en iyi oyunlarından biridir.

Lunar Flight

Freespace

Yıl: 1999

Geliştirici: Volition, Inc.

Çoğu uzay simülatörü düzlemsel fizik kullanırken, FreeSpace daha gerçekçi bir şey deniyor ve yanıt veren, ağırlıksız kontroller sağlıyor. Savaşlar sıfır yerçekiminde İkinci Dünya Savaşı çatışmaları gibi görünüyor. Emin olabilirsiniz ki bu oyun bilgisayarda en iyi uzay savaş oyunlarından biridir. Renkli bir bulutsunun içinde yaptığınız ilk dövüşü asla unutmayacaksınız.

Freespace