Bitcoin Claw Ödeme Sistemine Geri Dönebilir mi?

Bitcoin Claw Ödeme Sistemine Geri Dönebilir mi?

Bitcoin ile Sıradan Şeyler Satın Alınabilir mi?

Bitcoin ile Sıradan Şeyler Satın Alınabilir mi?

Kullanıcılar genellikle Bitcoin‘i bir değer deposu ve genişleyen bir varlık olarak gördükleri için kriptomarkete akın ettiler. Böylelikle, fiatın yerine geçebilecek ve paranın devrimcileştirilebileceği meşru bir ödeme sistemi olarak çalışabilme potansiyeli biraz geriledi.

Bir fincan kahve gibi mikro ödemeler için bile olsa, Bitcoin’i ödeme sistemi olarak çalıştırmanın yolları vardır. Fakat gerçekte, satın alma gücüne gelince zenginler için hala bir araçtır.

Bazen Lightning Ağı test edilerek, Bitcoin’i orijinal amaca geri getirmek için planlar da yapılıyor. Lightning Ağı inancı, fahiş işlem ücretlerini düşürebilir ve bekleme sürelerini yönetilebilir bir seviyeye indirebilir.

Bitcoin’in gelişme şekli ve SegWit2x başarısız gibi yükseltmelerle şekillenmesi, ölçeklenmesinin çürümüş olduğunu gösterdi. Yavaş yapılan işlemler ve pahalı olan boot işlemleri kullanıcıların ağa akışı ile bağlantılı olarak, bekleme durumuna ve tıkanıklığa neden oldu.

İşlemler, en büyük ücretleri sunanların lehine olan madencilerin eline geçmesi için rekabet etmesi nedeniyle, 1 milyon dolarlık bir miktarı taşımak isteyen biri, kolayca 20 $ teklif edebilecek durumda ancak bir pizza almak isteyen biri muhtemelen bunu yapamıyor.

Bu nedenle Bitcoin, ödeme yöntemi olarak sanat, lüks arabalar ve gayrimenkul gibi şeylerle kullanılmaya devam ediyor. Ücretler çok az ve işlemler çok hızlı ama bu Bitcoin’in dünyasına karşı çok fazla elitizm ve eşitsizlik uyandırıyor.

Diğer Seçenekler?
Peki, fiat para birimlerini geride bırakıp Bitcoin’i işleyen bir para birimi olarak serbest bırakmaya kararlısanız ne olur?

Bunu yapmak için büyük borsalar ve popüler cüzdanları kullanmanın yolları vardır. Örneğin Coinbase’le olan insanlar, sağlayıcı kendi kitapları aracılığıyla Bitch’in ödemelerini Blockchain’e maliyet veya gecikme olmadan anında yapabilir. Örneğin Coinbase’le olan insanlar sağlayıcının kendi kitapları aracılığıyla Bitcoin ödemelerini Blockchain’e maliyet veya gecikme olmadan hemen birbirine yapabilir.

Sırada Lightning Var
Ufukta, gerçekleşen ilk fiziksel işlem olarak görülen çok sayıda çekiş gücü sağlayan bir seçenek var; Lightning Network.

Bu zincir üstü yükseltmenin arkasındaki fikir, iki taraf arasında bir ödeme kanalı olarak açılan mikro para ödemelerin Blockchain’e kaydedilmesine olanak tanıyacak. Bu kanal, bir kullanıcının, önceden belirlenmiş bir süre içinde bu kanaldan istedikleri sayıda işlem yapabilmesini sağlar. Bu işlemler doğrudan Blockchain’e konmaz, ancak kanal kapandıktan sonra doğrulanırlar.

Lightning, Bitcoin için oyun değiştirici olabilir, çünkü etkinliğini iki katına çıkarabilen bir ödeme dizesiyle yayını kısıtlarken, anıtsal gücünü bir değer deposu olarak muhafaza edebilir.

Kaynak: 1