Bitcoin için En İyi Ekran Kartı

Bitcoin için En İyi Ekran Kartı

Bitcoin için Ekran Kartı

Bitcoin için Ekran Kartı

İnternette biraz zaman harcadıysanız, muhtemelen Bitcoin, Ethereum gibi bir çok kişinin geleceğin dijital para birimleri hakkında konuştuklarını duymuşsunuzdur. Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin ardında yatan fikir, geleneksel bankalar gibi merkezi otoritelere güvenmeden bireyler arasında üretilip aktarılmalarıdır. 

Bitcoin madenciliğinin çekiciliğinin bir nedeni de, madenciliği yapmak için normal bir PC kullanabilmenizdir. Bir çok kripto para birimi, bellek sıkıştırma teknikleri kullanır ve bu nedenle iyi bir grafik belleğinin olduğu GPU’ya sahip bir bilgisayar gereklidir. 

Bu nedenle, madencilik için en iyi GPU‘yu ararken bir kartın sahip olduğu bellek miktarının yanı sıra maliyet ve güç tüketimi de göz önüne alınmalıdır. Madencilik için GPU‘nuzu kullanmak, birden fazla GPU’ya çok fazla para yatırmaya istekli değilseniz, başlangıçta büyük miktarda verim imkânı sunmaz. Bu da, kârınızı maksimize etmek için başlangıç harcamalarınızı ve işletme maliyetlerinizi en aza indirgemek isteyeceğiniz anlamına gelir.

Bu yüzden, Bitcoin için ekran kartının ihtiyaç duyduğu belirli gereksinimleri inceleyip en iyi Bitcoin ekran kartlarının listesini oluşturduk. 

Bitcoin, Ethereum veya diğer kripto para birimleri için madenciliğe başlamak isterseniz daha fazla bilgi için diğer makalelere de bakmanızı öneririz. “Bitcoin nedir?” yazımız, “Bitcoin Madenciliği Nedir?” yazımız ve “Blok Zinciri Nedir?” yazımız. Ayrıca “Bitcoin Üretmek İçin Hangi Ekran Kartını Seçmeliyiz?” adlı videomuzu da inceleyebilirsiniz. 

Seçtiğimiz ekran kartları için sonraki sayfaya geçip listemize göz atabilirsiniz. 

1. Nvidia GeForce GTX 1070

1. Nvidia GeForce GTX 1070

Düşük güç tüketimi, yüksek hash oranı

Core Clock: 1,506MHz
Bellek: 8GB GDDR5
Memory Clock: 8Gbps
Güç Konnektörleri: 1×6-pin
Güç Tüketimi: 150W
Çıkışlar: 3xDisplayPort 1.4, 1xHDMI 2.0, DL-DVI

Nvidia‘nın GTX 1070 sadece oyun için mükemmel bir ekran kartı değil aynı zamanda mükemmel bir madencilik GPU’su. Bunun nedeni, çok fazla güç olmaksızın yaklaşık 30 mh/s’lik yüksek bir karma oranı yönetmesidir. Unutmayın, bir GPU ne kadar çok güç gerektiriyorsa, çalıştırmak o kadar masraflıdır. Birçok yeni Nvidia grafik işlemcisinde olduğu gibi, 1070 de biraz pahalıdır. Ama uzun vadede kripto para birimi madenciliğine girerseniz, 1070 şu anda mevcut olan en iyi madencilik GPU’su olabilir. 

2. AMD Radeon RX 580

2. AMD Radeon RX 580

AMD’nin GPU madenciliğin kazananı

Core Clock: 1,257MHz
Bellek: 8GB GDDR5
Memory Clock: 8Gbps
Güç Konnektörleri: 1×8-pin, 1×6-pin
Güç Tüketimi: 185W
Çıkışlar: 1 DisplayPort 1.4, 1xHDMI 2.0

AMD Radeon RX 580, madencilik için en iyi ekran kartlarından biridir ve aslında kendi başarısının kurbanıdır; çünkü bazen bulmak zor olabilir. Bununla birlikte, popüler olmaya devam edecek gibi. Çünkü elektrik tüketimini düşük tutarken, 29 mh/s’lik mükemmel bir hash oranı sunuyor. Ayrıca GTX 1070’den daha ucuza da bulabilirsiniz. Çoğu kişi bu ekran kartın madencilik performansından memnun kalmıştır. 

3. AMD RX 480

3. AMD RX 480

Eski bir GPU, ama madencilikte hala harika

Core Clock: 1,120MHz
Bellek: 8GB GDDR5
Memory Clock: 8Gbps
Güç Konnektörleri: 1×8-pin, 1×6-pin
Güç Tüketimi: 150W
Çıkışlar: 1 DisplayPort 1.4, 1xHDMI 2.0

Madencilik dünyasına düşük bir giriş ücreti isterseniz, AMD RX 480 mükemmel bir seçimdir. Bunun nedeni, AMD Radeon RX 580’den biraz daha eskidir, bu nedenle fiyatlar düşüktür. Tabi bu ekran karını da stoklarda bulmak sıkıntılıdır. Bununla birlikte, 8GB GDDR5 RAM ile 28mh/s’lik iyi bir karma hız elde eder ve yine çok fazla güç tüketimi gerektirmez. Ayrıca, daha düşük maliyetli bir ekran kartı arıyorsanız, 4GB GDDR5 RAM olan sürümleri de bulunmaktadır. 

4. AMD Radeon RX Vega 56

4. AMD Radeon RX Vega 56

Ağırlığının üzerinde vurucu grafik performansı

Core Clock: 1,156MHz
Bellek: 8GB HBM2
Memory Clock: 800MHz
Güç Konnektörleri: 2×8-pin
Güç Tüketimi: 210W
Çıkışlar: 3xDisplayPort 1.4, 1xHDMI 2.0

AMD Radeon RX Vega 56 şu anda piyasadaki en iyi fiyatlı ekran kartından biridir. Deneyler, Nvidia GTX 1070’den daha hızlı çalıştığını kanıtlıyor ve Bitcoin madencilik çılgınlığı sayesinde önyükleme yapmak daha da avantajlı. Bu ekran kartını da stoklarda bulmak sıkıntılı olabilir. Bu güç tüketimi, bir madencilik teçhizatında 7/24 çalıştırmak için biraz masraflı GPU olmasına neden olabilir. Ama madencilikte çok iyi performans gösteriyor; bu nedenle eğer bir tane bulabiliyorsanız, kesinlikle dikkate değer.

5. Nvidia GTX 1080 Ti

5. Nvidia GTX 1080 Ti

Muhteşem, ama madencilik için pahalı bir GPU

Core Clock: 1,480MHz
Bellek: 11GB GDDR5X
Memory Clock: 11GHz
Güç Konnektörleri: 1×6-pin; 1×8-pin
Güç Tüketimi: 250W
Çıkışlar: 3xDisplayPort 1.4, 1xHDMI 2.0

Nvidia GTX 1080 Ti dünyadaki en güçlü ekran kartlarından birisi olmaya devam ediyor ve 4K oyun için en iyi ekran kartı olarak öneriyoruz. Bununla birlikte, bir madencilik GPU’su olarak, aynı zamanda mükemmel bir seçimdir. Ama bu konuda bir kaç husus var. Her şeyden önce, hala pahalı bir GPU’dur ve diğer kartlara kıyasla güç tüketimi yüksektir. Bu, yatırımınızın geri dönüşünün daha az olduğu ve maliyetlerinizi karşılamak için daha uzun süreceği anlamına gelir. Ama bu GPU’yu seçmekte bir sakınca görmüyorsanız sonuçlardan çok mutlu olacaksınız. Özellikle de bir kaç düzenleme ile 32 mh/sn karma değer elde edebilirsiniz.