Bitcoin Madenciliği Nedir ?

Bitcoin Madenciliği Nedir ?

Bitcoin Madenciliği

Bitcoin Madenciliği

Bitcoin eşten-eşe çalışan bir ağdır. Bu demektir ki; Bitcoin kullanan herkes Bitcoin bankasının küçük bir parçasıdır. Peki Bitcoinler nereden geliyor? Mesela kağıt paranın ne zaman basılacağına ve dağıtılacağına devlet karar verir. Bitcoinde ise böyle bir durum söz konusu değildir. Bitcoin’in merkezi bir hükümeti yoktur. Bitcoin madenciliğinde, madenciler matematik problemlerini çözmek için özel yazılımlar kullanır.  Bunun sonucunda bir sayıda yeni Bitcoinler üretilir. İsterseniz konu ile ilgili olarak videoyu izleyebilirsiniz. Biz yine de yazımıza devam edelim. 

Bitcoin Madenciliği Nedir

Bitcoin üretiminde kullanılan yazılım yönteminde kalmıştık. Aslında bu yeni paranın üretilmesi için çok zekice bir yöntemdir ve insanları madenci olmaya teşvik eder. Madenciler Bitcoin ödemelerini doğruladığından; daha fazla madenci daha güvenli ağ anlamına gelir. Bitcoin ağı çözülme hızlarına bağlı olarak matematik problemlerinin zorluğunu otomatik olarak değiştirir. 

Eskiden, Bitcoin madencileri bu problemleri çözmek için işlemcilerini ve bilgisayarlarını kullanmışlardır. Sonra madenciler, genellikle oyun oynamak için kullanılan ekran kartlarının Bitcoin madenciliği için çok daha uygun olduğunu fark ettiler. Ekran kartları daha hızlıdır, ama daha fazla elektrik tüketirler ve daha çok ısı üretirler. 

İlk ticari Bitcoin madenciliği ürünleri, Bitcoin madenciliği için programlanmış özel çipler taşıyordu. Bu çipler de daha hızlıydı fakat yine de enerjiye ihtiyaçları çoktu. ASIC, ya da uygulamaya özel entegre devre, Bitcoin madenciliği için tasarlanmış çipler içeriyordu. ASIC teknolojisi sayesinde Bitcoin madenciliği az elektrik kullanılmasına rağmen madenciliği çok daha hızlandırdı. 

Bitcoin’in ünü arttıkça daha fazla madenci bu ağa katıldı, tabii bu da bireyler için matematik problemlerini çözmeyi zorlaştırdı. Bunun üstesinden gelmek için madenciler havuzda birlikte çalışmak için bir yöntem geliştirdi. Madenci havuzları, çözümü bireylerden daha çabuk bulur ve her madenci çalıştığı kadarına uygun bir miktarla ödüllendirilir. Madencilik Bitcoin’in önemli bir parçasıdır. Bu ağı adil tutarken Bitcoin ağının güvenli, dengeli ve sorunsuz olduğundan emin olur.

Güncel Bitcoin Fiyatları için bu websitesine göz atabilirsiniz.