Bitcoin Nedir?

Bitcoin Nedir?

Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin, İnternet veya radyo gibi bir iletişim kanalı üzerinden değer aktarımını mümkün kılan bir internet protokolüdür. 

Kolay anlaşılan bir uygulama, merkezi olmayan dijital para birimidir; bir altın parayı gönderme işleminin bir e-mail gönderme işleminde olduğu gibi kolay olmasıdır.

Ama blok zincir teknolojisi, kendisi için para ödeyebilen ve kendini yeniden doldurabilen bir buzdolabı veya kendi kendine araba kullanan taksiler gibi birçok şeyi mümkün kılar. 

Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in yaratıcısıydı. Bitcoin, eletronik olarak saklanan ve oluşturulmuş bir şifreleme türüdür. Bitcoin’i kontrol eden bir grup ya da kurum yoktur, bu yüzden merkezi olmayan bir para birimidir. 

Euro, dolar veya pound gibi basılı normal para birimleri, basılı olmayan Bitcoin ile aynı değildir. 

Bitcoin, karmaşık matematik problemlerini çözerek insanlar tarafından dijital olarak üretilebilir. Bu bir dijital para birimi türüdür. Aynı zamanda bilgisayarın gücünü kullanarak yapılan madencilik diyebiliriz. 

Dünyada sadece 21 milyon Bitcoin’in üretilmesi mümkündür ve kodlama algoritması tarafından türetilen, birilerinin sınırsız BTC yapamadığı bir protokoldür.

Öte yandan, Bitcoin parçalara bölünebilir. Yüz milyonun biri olan Bitcoin’in en küçük kısmı satoshi olarak bilinir. Bitcoin kurucusunun adını almıştır. 

Bitcoin, Bitcoin işlemi için elektronik olarak gönderme ve alma gibi cüzdanlar kullanır ve güvenlik amacıyla dijital olarak imzalanır. Bu elektronik cüzdanda sadece Bitcoin işlem kayıtları vardır, Bitcoin’in kendisi değil. 

Bitcoin Nedir?

Bitcon Madenciliği Nedir?

Bitcoin madenciliği Bitcoin işlemlerinin, Bitcoin ağı tarafından onaylanması ve nasıl doğrulanacağını belirleme şeklidir. 

Bitcoin madencileri, önceki bloğa şifreleme kanıtı yoluyla zincirlenen bir iş kanıtı problemini çözerek yeni bir blok oluşturuyorlar.

Bitcon madenciliği, blok zinciri ve iş kanıtı ile ilgili daha detaylı bilgiler için diğer yazılarımızı inceleyebilirsiniz. Bitcon Madenciliği ve Bitcoin Blok Zinciri hakkındaki yazılarımız. 

Bitcoin Madencisi Nedir?
Bitcoin madencisi, iş kanıtının algoritmasına göre problemleri çözmek için özel olarak tasarlanmış bir bilgisayardır.

Halen, Bitcoin madencileri olarak ASIC‘ler olarak adlandırılan çok özelleştirilmiş cipsler, Uygulamaya Özel Entegre Devreler kullanılmaktadır. Bitcoin ekran kartları ve Bitcoin makinesi yazılarımız.

Daha detaylı bilgi için diğer makalemize göz atabilirsiniz. Bitcoin Blok Zinciri makalesi. 

Bitcoin Nasıl Üretilir?
Herkes Bitcoin ağına bağlanarak bitcoin madenciliği yapabilir ve bitcoin alabilir. Daha düşük elektrik maliyeti olanların rekabet avantajı vardır. 

Bitcoin üretimi ile ilgili daha fazla bilgi için diğer yazımızı inceleyebilirsiniz. Blok Zinciri makalesi. 

Bitcoin Madencilik Yazılımı
Bu işi madencilere sunar ve tamamlanmış işi madencilerden alır ve bu bilgileri blok zincire ve maden havuzuna aktarır. 

Bitcoin Bulut Madenciliği
Bu bulut madenciliği hizmetleri, müşterilerin elektrik, evsel sorunlar, ısı, kurulum veya bakım sorunu gibi bitcoin üretirken karşılaştıkları fiziksel sıkıntılardan kaçınmalarını sağlıyor. 

Bitcoin Dolandırıcılığı
Scam (Dolandırıcı) madencilik şirketleri yaygındır ve birçoğu planlarına yeni av düşmesini bekler. Dikkat edin!

Güncel Bitcoin Fiyatları için bu websitesini inceleyebilirsiniz.

Bitcoin Nedir? (Video)