Bitcoin Vadeli İşlemlere Başladı

Bitcoin Vadeli İşlemlere Başladı

Bitcoin Vadeli İşlemler

Bitcoin Vadeli İşlemler

Bitcoin Futures Trading, Aralık ayı başında ABD Ticaret Borsalarıyla Mücadele Komisyonu tarafından onay aldı. Bu, nihayet piyasaya çıkması için kısa bir süre bekleyeceğini gösteriyordu. Sonunda piyasaya sürülme 10 Aralık Pazar günü gerçekleştiğinde, bildirildiğine göre 18.000 doları geçti. 

Bu yeterli bir gösterge değilse, şunu belirtelim ki; Chicago Board Options Exchange (CBOE)’un web sitesi, aldığı web trafiğinin büyük bir kısmı nedeniyle birden fazla kez yavaşladı. Şirket bu durumu Twitter‘dan bildirdi. Ticaret, fiyat dalgalanmaları nedeniyle iki kez durduruldu.

CNBC, danışma firması Tabb Group’un kıdemli analisti Tom Lehrkinder, bu duruşların “altta yatan dalgalanmaya dayalı olarak şaşırtıcı olmadığını” belirtti. Söylenene göre; “Vadeli işlemler beklenen ve tasarlandığı gibi davranıyor.”

Bitcoin Futures‘un piyasaya sürülmesinden yaklaşık 672 Ocak sözleşmeleri kısa bir süre sonra satıldı ve Pazartesi öğleden sonra saat 3.000’in üzerinde sözleşme imzalandı. CoinDesk tarafından bildirildiği üzere ilk sözleşmenin 17 Ocak’ta sona ermesi beklenirken, diğerlerinin Mart ayında sona ermesi bekleniyor. CoinDesk; ünlü kripto para birimi Bitcoinin oynaklığı göz önüne alındığında, kafa karıştırıcı olduğunu ancak heyecan verici doğanın biraz uygun olduğunu belirtiyor.

Bitcoin Futures için planları olan tek şirket CBOE değildi. Bununla birlikte, Chicago Ticaret Borsası (CME) ve Cantor Borsası da ticaret komisyonundan onay aldı ve ticareti destekleme planları var. CME’nin ürünü 18 Aralık’ta piyasaya sürülecek ve tüccarların bu başlatmaya nasıl tepki verdiğini ve Bitcoin’i nasıl etkilediğini görmek ilginç olacak. 

Bitcoin ile ilgili daha fazla bilgi için “Doğru Bitcoin Kullanımı” makalemizi inceleyebilirsiniz.

Bitcoin Üretmek İçin Hangi Ekran Kartını Seçmeliyiz ?” adlı videomuzu da izleyebilirsiniz.

Ayrıca; güncel Bitcoin Fiyatları için bu websitesinden yararlanabilirsiniz.

Kaynak: 1, 2, 3, 4