Bitcoin’deki %36’lık Düşüşün Sebebi CBOE Bitcoin Sözleşmesi Mi

Bitcoin’deki %36’lık Düşüşün Sebebi CBOE Bitcoin Sözleşmesi Mi

Chicago Board Option Exchange (Cboe) tarihi bitcoin vadeli işlem piyasası ilk ayını gerçekleştirdi ve analistlere göre sonuçlar birazcık karıştı. Bazılarına göre bu deneme saçma gelirken bazıları bunun arkasında. Şimdilik ayılar boğaları hırpalıyor gibi görünüyor.

Cboe Vadeli İşlemler

Geçen yılın Aralık ayında bitcoinin vadeli sözleşmelerinin ekosistemde ana akış ve likidite bolluğu getirmesi gerekiyordu. Bir ayda ufak bir değişiklik yaşadı. 17 Ocak 2018, profesyonel yatırımcıların konunun gerçeklerini analiz etmesine yardımcı olacak bir gün oldu.

Cboe bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin resmi olarak sona ermesi ile ilgili karar şuan karışık görünüyor.  Bu yazıda şu anki dalgalanmalar da dahil olmak üzere oldukça çarpıcı iki falsoya rağmen bazı Wall Street profesyonellerinin de endişe duydukları gibi dünyanın sonu gelmedi. Dış ticaretin egemen olduğu hacim hala sabit.


Commodity Futures Trading Commission’una (CFTC) göre yeni yılın ikinci haftasında 1.900’den fazla sözleşme imzaladı. CFTC’nin bu ayın sonundaki kripto paralar hakkındaki kongreden önce açıklama yapması bekleniyor. ABD’deki milletvekilleri piyasada neler olup bittiğini anlamakta çok hevesli.

Cboe‘nun ekosisteme girmesinden bu yana, bitcoin değerinin dörtte birini kaybetti ve peşin alım  fiyatında şaşırtıcı bir yüzde 36 düşüş oldu. 10.000 USD’nin altına bile düştü. 

Vadeli İşlemlerin Geleceği

Vadeli işlemler, US Securities and Exchange Commission’un (SEC) New York Stock Exchange Arca (NYSE) gibi iyi bilinen piyasalarda işlem gören fonlara (ETF) izin vereceği yönündeki umudunu artırdı. İki fon daha son başvurularını çekti; bir düzine onay bekleyen var.

Bu yıl, Cantor Fitzgerald ve Nasdaq’da sıçramalar olması bekleniyor; ancak fiyat düşmeye devam ederse ve hacimler değişmeyecek olursa planlar değişebilir.

Rakip Chicago Merc (CME), 26 Ocak’ta sona erecek sözleşmelere sahip. Cboe yatırımcılarının sözleşmeleri çok sıkıntısız kapatmaları bekleniyor. Wall Street‘in istikrarlı olması gerekiyor.

Tüm kripto alanına ve diğer ürünlerin alanına bakarsanız likidite ve kavramsal boyut türevi mantıklı geliyor.

Seçenekler ve Altcoinler

Seçeneklere ulaşmak için, tüccarların vadeli işlem sözleşmesinde birkaç ay boyunca düzenli olarak kapanmalarının yanı sıra sözleşmelere geniş ilgi göstermeleri gerekiyor ve bu bir sorun olabilir. Seçenek tüccarları vadeli işlemleri kullanmaktan kaçınmak isteyecekleri için büyük bir açık ilgi istiyorlar. Şimdiye kadar hacim ve açık ilgi zayıftı, bazıları seçeneklerin tamamen dışında olduğunu düşünüyorlardı. 

Bloomberg,Cboe Başkanı Chris Concannon: ”Tüm kripto alanına ve diğer ürünlerin alanına bakarsanız likidite ve kavramsal boyut türevi mantıklı geliyor.” dedi. Ve altcoinler ile ilgili geleceği işaret etti.

Gemini, Cboe Chair Ed Tilly tarafından aktarılan bir blog yazısında şöyle dedi: “Bu, cesaretlendirici bir ilk adımdır ve yeni pazarın büyümesine güç sağlamak için müşterilerle birlikte çalışmak için sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Kaynak: 1