Bitcoinle İlgili Okumanız Gereken 5 Başlık

Bitcoinle İlgili Okumanız Gereken 5 Başlık

Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin için kesinlikle büyük bir yıl oldu, çünkü değeri beklenenin çok ötesine geçti ve kullanıcı tabanı bunun sonucunda genişledi. İşte geçen yılın en büyük beş öyküsü.

BITCOIN, EN BÜYÜK 30 PARA BİRİMİNDEN BİRDİR

2017 yılının sonuna geldiğimizde Bitcoin için güzel geçen 12 ay olduğunu görüyoruz. Bitcoin yüzde 1.000’in üzerinde bir oranla büyüdü. 

Kasım ayında bitcoin resmen 10.000 doları geçti ve böylece dünyanın en büyük 30  para biriminden biri oldu. Fiyat artmaya devam ederken, uzmanlar bile, değerinin ne zaman düşeceğini kesin olarak söyleyemiyor.

YÖNETMELİKLERİN ERKEN İŞARETLERİ

Giderek daha fazla kripto para üretildikçe, yetkililerin onu düzenlemek için harekete geçtiğini görmeye başlıyoruz. Ağustos ayında, ABD Kongresi üyelerinin bir fatura teklifi hazırlamaya hazırlandığına dair haberciler vardı ve dünyanın başka yerlerinde de benzer bir etkinlik gördük.

Kasım ayında federal bir hakim, CoinBase’e 2013-2015 yılları arasında tek bir yılda 20,000 doları veya daha fazla para alan, satan, gönderen veya alınan kullanıcıların ayrıntılarını IRS’e sunmak için CoinBase’e sipariş ederek önemli bir emsal oluşturdu. Pek çok kişi için kryptocurrencydeki en çekici yönler, işlemlerin özel olarak yapılabilmesi gerçeği – ancak daha fazla gözetimin yolda olduğu açık.

JPMORGAN CEO’SU BİTCOİNE DOLANDIRICILIK DİYOR

Kripto para birimi şu anki finansal sistem için büyük bir tehdit oluşturabilir, bu nedenle bitcoinin büyük bankalar arasında tüyler ürpertmesi şaşırtıcı değil. JPMorgan CEO’su James Dimon, eylül ayında bitcoin ticareti yaptığı tespit edilen ve “sahtekarlık” olarak nitelendirdiği  bir tüccarı kovacağını iddia etti.

Dimon’ın açıklamalarına rağmen, JP Morgan’ın fikrinin değişmediği anlaşılıyor.

BİTCOİN KLASİK KAPANIYOR

Bitcoin Classic Kasım ayında kapatıldı. Geliştiricileri, Bitcoin Cash’in önümüzdeki altı ay içinde norm haline geleceği beklentisiyle kararın alındığını söyledi. Bu kararla Bitcoin Cash’in daha da değerleneceği söyleniyor. 

KRİPTO PARA BİRİMİNİN ÇEVRESEL ETKİLERİ

Kripto para biriminin dünya ekonomisi üzerinde büyük bir etkisi olması beklenirken kripto para birimini benimseyen bilgisayar programları enerji gerektirdiğinden çevresel etkisini de daha fazla göreceğiz. Kasım ayında bu çabaların dünyanın 159 ülkesinden daha fazla elektrik kullanıldığı bildirildi. Bu, 2018 ve sonrasında kesinlikle gündemde tutulması gereken  bir şey.

Kaynak: 1