Borsa İstanbul’dan BISTcoin Geliyor

Borsa İstanbul’dan BISTcoin Geliyor

BISTcoin nedir?

BISTcoin nedir?

Tüm dünyada gündemden hiç düşmeyen kripto para birimi Bitcoin çılgınlığı ülkemizde de sürekli gündemde. Bitcoin‘den sonra sürekli yeni arayışlar gelmeye devam ediyor. Bazı ülkeler bu konuya mesafeli kalırken hatta bazıları yasaklarken (Çin örneği) bazıları ise ciddi anlamda bu konuda yatırım planları yapıyor. 

Türkiye’de ise bu konu tahmin edebileceğiniz gibi karmaşık bir halde. Bir tarafta bakanların birbirleriyle uyuşmayan tutarsız açıklamalarını, diğer tarafta Diyanet’ten gelen açıklamaları işitiyoruz. Her ne kadar karışık bir durum olsa da orta da genel olarak baktığımızda ülke olarak bu konu ile ilgileniyoruz. Bu kadar ilginin üzerine Borsa İstanbul konuyu biraz daha ileriye götürerek kendi kripto para birimi çalışmalarına başladı. 

Borsa İstanbul BISTcoin

Borsa İstanbul BISTcoin

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, dünya genelinde kripto para birimlerinin günden güne kabul görmeye başlamasının ardından Borsa İstanbul’un kendi kripto para birimi “BISTcoin” üzerinde çalıştığını belirtti. Bu çalışma ile ilgili açıklama yapan Karadağ, “Blockchain teknolojisini kullanacak olan ve bir dayanak varlığı olan kripto paralar üzerinde çalışıyoruz. Adı BISTcoin olabilir. Fakat dayanak varlığı olmadığı, manipülasyona açık olduğu için şu haliyle kripto paralar, BİST’te işlem görmeyecekler” dedi.

Kaynak: 1