Bungie, Gizli Ölçekleme Sistemindeki Değişikliklerin Destiny 2 XP Kazançları Üzerindeki Etkisini Kabul Ediyor!

Bungie, Gizli Ölçekleme Sistemindeki Değişikliklerin Destiny 2 XP Kazançları Üzerindeki Etkisini Kabul Ediyor!

Hesaplar Birbirini Tutmuyor!

EnergiserX, bir hafta oyun oynayarak ve ayrıca oyun içi istatistiklerin her çeşidini izleyen ve karşılaştıran (DIM), Destiny Item Manager tarafından belirtildiği gibi parlak bir engram kazanmak için gereken miktarı düzenli olarak kaydederek teste başladı. Haftanın sonunda geri döndü ve hepsini izledi, kazandığı her XP zincirini bir elektronik tabloya, tarih bilgisi ve her bir zincirin oyun ilerleme çubuğuna kaç piksel katkıda bulunduğunu girerek izledi.

EnergiserX , “Daha sonra, oyun içinde kazandıklarım ile DIM tarafından gösterilen bilgilerin örtüşeceği bazı grafikler hazırladım. XP bar oynamasının 360 piksel uzunluğunda olduğundan, arka planda ne kadar çok kaydedildiğini, DIM’den veri alacağımdan daha yüksek bir frekansta tahmin etmek için her piksel için 80000 XP / 360 piksel = 222.8 XP(Yuvarlak hesap 225) olduğunu hesapladım.’’ dedi.

Hesaplar Birbirini Tutmuyor!

Hesaplamalarda Sapma Payı Var!

EnergiserX’in grafikleri, üç temel oyun türünün dikkat çekici farklı sonuçlarını göstermektedir. Yavaşça oynamak – bir düşmanı öldür, XP’yi topla, başka bir düşmanı öldür, yıka, durul ve bunu tekrarla; bu şekilde oynadığınızda DIM tarafından belirtilen XP kazanımları ile Destiny 2’de gösterilenler arasında tam bir eşleşme sağlayacaksınız. Ancak “normal” olarak oynuyor yani Flashpoint hedefini devriye gezip ve bazı toplum olaylarına karışıyorsanız kazanılması gereken yaklaşık XP’nin yarısı kadarını kaybettiğiniz sonuçlarda açıkça görülüyor.

Biliyoruz işler biraz karışık ve EnergiserX’te hesaplamalarında hata payı olabileceğini kabul ediyor. 

Hesaplamalarda Sapma Payı Var!

Bungie Bir Sorun Olduğunu Kabul Etti!

Tüm bunlar önemlidir çünkü Destiny 2, 20 seviye bulundururken, bu noktanın ötesinde ilerleme için parlak engramlar ile ödüllendiriyor. Parlak engramlar da, iyi şeyler kazanmak için bire birdir: shader’lar, gemi, serçeler ve diğer şeyler genelde oyun içi aktivitelerden kazanılamaz. Parlak engramları kazanmanın temel yolu, XP yoluyla seviye atlamak veya oyun mağazasında gerçek para harcamaktır. EnergiserX üç saatlik sürede kabaca 1,5 parlak engram kaybettiğini tahmin ediyor; 300 gümüş değerinde (oyun içi para birimi), ya da gerçek para karşılığında yaklaşık 3 dolara denk geliyor.

Sistemin bir şekilde bozulması mümkündür – Call of Duty’ İkinci Dünya Savaşı’nı hatılayın, kimse farkına varmadan önce bir hafta boyunca XP’ye aşırı ödül kazandırdı- veya EnergiserX’in hesaplamaları bir şekilde yanlış.

Ne olursa olsun, ortada Bungie’nin açıklık kazanması gereken bir durum var.

Güncelleme: Bungie, Destiny 2’deki XP ödüllerinin aslında gerçekleştirilen etkinliğe göre ölçeklendirildiğini, ancak “verilerimizi inceledikten sonra sistemin onların istediği yönde davranmadığını kabul ettiklerini bildiren bir mesaj yayınladı. “

Ayrıca Bungie: ‘’Önümüzdeki hafta boyunca XP oyun verilerini izleyip gözden geçireceğiz ve bu değişikliklerin beklentilerinizi karşılamasını ve bu sistemdeki ek güncellemeleri resmi kanallarımız aracılığıyla size ileteceğiz” dedi.

Bungie Bir Sorun Olduğunu Kabul Etti!