Civilization 6 ‘İlkbahar Güncellemesi’ savaş kışkırtıcısı cezalarını azaltıyor ve AI’ yi ayarlıyor

Civilization 6 ‘İlkbahar Güncellemesi’ savaş kışkırtıcısı cezalarını azaltıyor ve AI’ yi ayarlıyor

Gelecek Civilization 6 Bahar Güncellemesi, 2K Games’ in dediği gibi “denge değişiklikleri, AI ayarlamaları, çok oyunculu değişiklikler ve hata düzeltmeleri” içerecek bir çok değişikliği oyuna dahil etti. 

Önemli noktalar şöyle: Çeşitli kentlerin gücünü birbirine paralel hale getirecek bir liman geliştirmesi, ve savaş kışkırıtıcısı cezalarının azaltılması. Yani size sürekli dalaşan bir düşmanınız varsa size tam gücüyle saldırabilir. 

Değişmiş savaş kışkırtıcısı ceza sistemi hem diplomatik statünüxü hemde şehir nüfüsunuzu etkileyecek. Birkaç istisna dışında… 

Eğer savaş ilan ederseniz, bir şehri ele geçirirseniz, önceden kınadığınız bir imparator ile yapılan savaşta eğer rakibin şehirlerinin yüzde 40’ını alırsanız diplomatik statünüz yüzde yirmi azaltılacak. Eğer, ele geçirdiğiniz şehirlerin oyundaki diğer bütün şehirlerin nüfus ortalamasından az nüfusu varsa da aldığınız şehirde nüfus azalması yaşayacaksınız.

AI ayrıca, çeşitli cephelerdeki performans iyileştirmesi için ayarlanmış durumda ve bir kaç tane bug da düzeltildi. (ve Avustralya Başbakanı John Curtin’e yazılmış yetersiz ve kötü bilgiler) Çevrimiçi oyun listesinin tüm mevcut oyunların düzgün bir şekilde gösterilmemesine neden olan çok oyunculu bir sorun halledildi ve liste artık ek bölgelerin sonuçlarını da gösterecek.

Güncellemenin kesin bir tarihi olmamakla beraber 2K bu hafta içinde geleceğini söylemekte. Bu güncellemeyle birkaç ırkın daha oyuna dahil olacağını önceden söylemiştik. Büyük İskender ve Cyrus.

Daha fazla bilgiye Steam’den ulaşabilirsiniz.