CS:GO ‘ dan hileler için yeni önlem

CS:GO ‘ dan hileler için yeni önlem

Anti hile yazılımları online rekabetçi modu bulunan lig sistemi olan oyunların üyelerine daha kaliteli ve adil bir oyun zevki yaşatmak için alması gereken en gerekli önlemlerden biridir. Anti hile yazılımını düzgün kullanmayan açıklar veren bir çok oyun geçmişte oyuncularını kaybetmiş ve tarihe gömülmüştür. Böyle bir olayla karşılaşmak istemeyen Valvenin yeni bir yaklaşımı var.

Reddit’in Counter Strike: Global Offensive sayfasında açılan tartışmada bir reddit kullanıcısı “Valvenin bir noktada dönen ve menzilindeki bütün düşmanları öldüren spin botları için neden otomatik algılamayı etkinleştirmediğini” sordu. Tartışmaya katılan bir Valve sözcüsü de ” spinbotlar ile yüksek kabiliyeti olan esas oyunları ayırmanın zor olduğunu ve aralarındaki farkları sürekli saptayan ve öğrenen bir makine öğrenmesi yaklaşımına ihtiyaç olduğunu dile getirdi ” ve devam etti ” CS:GO da milyonlarca oyuncu var ve her gün binlerce maç oynanıyor gerçekten iyi oynayan oyuncularla hileleri ayırt etmek için maçtaki her 10 oyuncunun gözünden bu makine öğrenmesi aracının oyunları izlemesi gerektiğini ve bunun için yüksek donanımlı binlerce CPU gerektiren bir veri merkezine ihtiyaç olduğunu söyledi.”

Yazılanlara göre Valve hileleri oyundan kazımaya kararlı gibi gözüküyor bu sistemin zaten başlangıç sürümünü Overwatch için kullanıyorlar ve zamanlar sistemi geliştirip genişletecekler. Darısı CS:GO ‘ nun başına.