Dash Coin Nedir? Dash Coin Nasıl Alınır?

Dash Coin Nedir? Dash Coin Nasıl Alınır?

Dash Coin Nedir?

Dash Coin Nedir?

Dash (eski adıyla Darkcoin ve XCoin), açık kaynak eşler arası kripto para birimidir. Bitcoin‘in özellik kümesinin üstüne Dash; şu anda anlık işlemler (InstantSend), özel işlemler (PrivateSend) sunuyor ve Dash ağının kişiler ile işletmelere ağa değer katan işler yapmalarını sağlamak için kendi kendini yöneten ve kendi kendine finanse eden bir modeli işletiyor. Dash’in merkezi olmayan yönetim ve bütçeleme sistemi, onu merkezi olmayan bir özerk kuruluş (DAO) yapar. 

Dash ilk olarak 18 Ocak 2014’te XCoin (XCO) olarak piyasaya çıktı. 28 Şubat’ta adı “Darkcoin” olarak değiştirildi. 25 Mart 2015’te Darkcoin “Dash” olarak yeniden markalaştırıldı. Dash; ikili bölünme olan “Digital Cash” coininin diğeridir. 

Lansmanın ilk iki gününde, toplam 1.9 milyon coin çıkarıldı ve bu miktar şimdiye kadar verilecek toplam arzın yaklaşık % 10’unu oluşturuyordu. Para biriminin geliştirilmesinden sorumlu olan Dash Core Team; o zamandan beri 30 tam gün çalışan, 20 yarı zamanlı çalışan ve onlarca ücretsiz gönüllü çalışan haline geldi. Tüm Core Team çalışanlarına Dash’ın bütçesinden ödeme yapılır ve bu nedenle çıkar çatışmalarına yol açabilecek bağışlara veya sponsorluklara dayanmazlar.

CoinMarketCap‘a göre, Haziran 2017’de Dash’ın günlük ticaret hacmi günde yaklaşık 100 milyon dolar olarak belirlendi ve Dash’ın piyasa değeri ise 4,8 milyar doları aştı. Dash, BitcoinTalk’da en aktif altcoin topluluğu haline geldi; 6400’den fazla sayfaya ulaştı, 133k yanıt, 7,9M okunmaya sahip. Popüler altcoinlerden biri olması yatırım konusunda Dash’a bir çekicilik kazandırıyor. Ama yine de yatırım yapanlar borsadaki iniş çıkışları devamlı kontrol etmeli ve dikkatli olmalılar. 

Dash Coin Nasıl Alınır?

Peki Dash almak isterseniz Dash’ı nasıl alırsınız? Ülkemizdeki coin borsalarında altcoinler ile işlem yapmak biraz sıkıntılıdır. Şimdilik Türkiye’de sadece koineks dash alım işlemleri sunmaktadır. Bitcoin ve diğer altcoinler ile daha kapsamlı alım satım işlemleri yapmak isterseniz binance.com sitesine üye olarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. binance.com ve altcoinler ile ilgili işlemlerin nasıl yapılacağını öğrenmek için “Altcoinler Nasıl Alınır?” yazımıza bakabilirsiniz. 

Türkiye’deki coin sitelerini merak ederseniz Coin Borsaları yazımıza bakabilirsiniz. 

Bitcoin hakkında bilgi edinmek istiyorsanız “Bitcoin Kullanımı” yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bitcoin Üretmek İçin Hangi Ekran Kartını Seçmeliyiz ?” adlı videomuzu da göz atabilirsiniz. 

Ayrıca; güncel Bitcoin Fiyatları için bu websitesinden yararlanabilirsiniz.