De Blob PC’ye Geliyor.

De Blob PC’ye Geliyor.

Hepimizin hoşuna giden, devam etmesini istediğimiz bir şey varsa oda konsol oyunlarının PC’ye gelmesi. Wii’nin ilginç karakteri de Blob’uda yakında PC’de görebileceğiz. Bu şöyle bir oyun, oyunda bir lekeyi grilere bürünmüş bir şehirde oynuyorsunuz. Gittiğiniz yerlere de renk ve yaratıcılık katıyorsunuz.

Oyun açıklamasına göre “de Blob, oyuncuların kahramanlarını hareket ettirerek oynadığı bir 3D platform. Boyanın eşsiz parçaları amorf kabarcıklar, mücadele eden sanatçı, devrimci ve çocuk suçlu, Blob’un amacı cansız gri boyasını değiştirmek. Oyunda kahramanımız Blob’un Comrade Black’in Prisma City vatandaşlarını cansız ve renksiz robotlara dönüştürme planını engelleme çabası anlatılıyor. Bu kötü planı yalnızca siz engelleyebilirsiniz, üstelik bu görevde Blob’un sadık arkadaşı Pinky’nin yardımını alacaksınız. Blob’un güçleri de bu iş için biçilmiş kaftan, güçleri sayesinde boyaları gri ortamlara püskürtüp etrafa hayat kazandırabiliyor. Son derece renkli olan seviyelerde çizgi film benzeri görseller ekrandan fırlayacak gibi duruyor. Stereoscopic 3D TV’niz varsa, de Blob 2’nin grafiklerinin dokunabileceğiniz kadar yakınınızda olan derin ve zengin diyarlara dönüşmesine şahit olabilirsiniz.

Bu oyunun zamanında çok iyi geri dönütler aldığını hatırlar gibiyim.Tabi devam oyunları pek ilgi görmedi. Yine de Steam sayfasına baktığımda bu oyunun PC’ye geleceğine dair hiçbir bilgi göremedim. Çıkış tarihi de yok, ancak bir basın açıklaması, oyunun 27 Nisan’da PC’ye geleceğine değiniyor.