Destiny 2 Çıktı – Destiny 2 Hakkında Neler Biliyoruz ?

Destiny 2 Çıktı – Destiny 2 Hakkında Neler Biliyoruz ?

Destiny 2

Destiny 2

Destiny 2, Bungie tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanan çevrimiçi multiplayer birinci şahıs oyunculu bir video oyunudur. PlayStation 4 ve Xbox One için, 5 Eylül 2017’de, bir sonraki ay 24 Ekim’de yayınlanması planlanan bir Microsoft Windows sürümü ile piyasaya sürülmüştür. Bu, 2014 Destiny Serisinin devamı ve sonraki genişlemeleridir. “Mitolojik Bilimkurgu” dünyasında yer alan oyun, rol yapma oyunları unsurlarıyla birlikte çok oyunculu bir “paylaşılan dünya” ortamı sunmaktadır. 

Orijinal (İlk Oyun) gibi, Destiny 2’deki etkinlikler, oyuncu karşı ortam (PvE) ve oyuncuya karşı oyuncu (PvP) oyun türleri arasında bölünür. Normal hikaye misyonlarına ek olarak, PvE’de üç oyuncuya uygulanan “strikes” ve altı oyuncu baskınları bulunuyor. Her gezegen için ücretsiz bir dolaştırma devri modu da mevcuttur ve halka açık etkinliklerin yanı sıra orijinalde (ilk oyun) yer almayan yeni etkinliklere de sahiptir. Bu yeni etkinlikler, gezegenlerin araştırılması ve gezegenlerdeki oyuncu olmayan karakterlerle (NPC’ler) etkileşimler üzerine bir vurgu yapıyor; orijinal (ilk oyun) Destiny yalnızca sosyal alanlarda NPC’ler içeriyordu. PvP, objektif tabanlı modların yanı sıra geleneksel deathmatch oyun modlarını da içeriyor. Tüm PvP oyun modları dört’e karşı dört, altıya karşı altı, üç’e karşı üç ve iki yerine iki değişkeni içeren bir önceki oyundan farklı bir değişiklik. 

Destiny 2, rol yapma ve çok oyunculu çevrimiçi oyun (MMO) unsurlarını bir araya getiren birinci şahıs nişancı oyunudur. Orijinal (İlk Oyun) Destiny, oyuncuların yalnızca oyunun “eşleştiği” diğer oyuncularla iletişim kurmalarına izin veren anında çöpçatanlık içeriyordu. Oyun dünyasındaki diğer oyuncularla iletişim kurmak için oyuncular kendi konsollarının mesajlaşma sistemini kullanmak zorundaydı. Destiny 2, oyuncuların “strikes” veya “baskınlar” gibi aktiviteler için ek oyunculara ihtiyaç duyacakları klanları arayabilmelerini sağlayan “Kılavuzlu Oyunlar” olarak adlandırılan daha iyi bir çöpçatanlık yöntemine sahiptir. Orijinal (İlk Oyun) gibi, Destiny 2’deki etkinlikler, oyuncu karşı ortam (PvE) ve oyuncuya karşı oyuncu (PvP) oyun türleri arasında bölünür. 

Destiny 2 Fragman

Destiny 2

Kılavuzlar ve İpuçları
Destiny emektarları için, Destiny 2’de çok şey değişti, oyunda bir çok yeni oyuncu var. Hangi gemiye girerseniz gidin, günler ve haftalar başarılı olmanıza yardımcı olmak için bol bol rehberimiz olacaktır. 

Hangi Sistemlerde Kullanılabilir?
İlk Destiny’den farklı olarak, Destiny 2 yalnızca yeni nesil konsollar PlayStation 4 ve Xbox One için kullanılabilir. Ayrıca 24 Ekim tarihinde PC’ye geliyor. 

Hangi Sürümler Mevcut?
Destiny; Standart, Dijital Deluxe ve bir Oyun + Genişletme Pass Bundle bulunur. Digital Deluxe baskısı efsanevi bir ifade ve Cabal Empire temalı amblem ile birlikte geliyor. Ayrıca, daha sonra piyasaya sürülecek olan iki genişleme ile birlikte gelen Genişleme Geçişini de içeriyor. Oyun + Genişletme Kartı Takımı oldukça açıklayıcıdır.

Fiyatlandırma: 
Standart – 60 ABD doları/£ 55/100 ABD Doları
Oyun + Genişletme Pass Bundle – 90 $/ £ 80/140 AU
Dijital Lüks – 100 $/£ 90/150 $ AU 

Destiny 2’yi ön sipariş edenler, Coldheart Egzotik Silah, Kill-Tracker Hayalet ve Salute emote’u alacaklar. 

Dosya Büyüklüğü
Destiny 2’nin mağaza sayfalarına göre, oyun PS4’te 30.9 GB ve Xbox One’da 34.98 GB ağırlığında. PC sürümünün dosya boyutu daha büyük olabilir, ancak henüz bilinmiyor.

Destiny 2′ de Neler Kullanımda Neler Kullanılamaz? 
Destiny 2’nin ilk Raid, Trials, Guided Games ve oyun içi Clan özellikleri mevcut değilken, tam kampanya ve Pota multiplayer modunu oynatabilirsiniz. Ayrıca, Destiny’nin ilk Nightfall Strike’ı var. 

Raid’ler 13-14 Eylül’de başlayacak. Trial’ler ise 15-16 Eylül’de piyasada olacak. Bungie, oyun içi Klan özelliklerini önümüzdeki birkaç gün içinde canlı yayınlayacaklarını söyledi ama şu an için Bungie’nin web sitesinden Klan yönetim sistemlerine erişebilirsiniz.

Farm Gerçekten Hoş Bir Sır Saklıyor
Yukarı seviyelerde olmaya bir ara vermeye istekli iseniz, Farm sosyal alanı gözden kaçırabileceğiniz ilginç bir sır tutuyor. 

Phalanx Düşmanları Nasıl Öldürülür? 
Orijinal (İlk Oynun) Destiny’de, Phalanxes’i yenmek genellikle ya arkalarına bir el bombası sokmak ya da kalkanlarının dışındaki az miktarda görünür kolunu vurmakla ilgiliydi. Destiny 2’de yepyeni bir zayıf nokta var, bu da kalkanların ortasına tokat atmak. Birkaç atışla parlak parıltı pingini ve kalkanları geri çekin, süreci uygulayınca çarpıcı sonuçlar alacaksınız. 

Bilinen ve Teknik Sorunlar ile Sunucu Kuyrukları 
Destiny 2’nin piyasaya sürülmesi büyük olasılıkla oyunun sunucularını zorlayan bir duruma gelecek. Daha iyi bir deneyim sağlamak için Bungie sunucu kuyrukları ile oyuncuların aşina oldukları bir MMO sistemi kullanıyor. Bungie, oyuncuların oyuna derhal erişemeyebileceği konusunda uyarıda bulundu. “Oyuncuların nüfusunu Destiny’e istikrarlı koşullar sağlayacak şekilde ayarlamak” için, sunucu sıraları bir önceki oyunda olduğu gibi Destiny 2’de açılabilir. Başka bir deyişle, oynayabilmeniz için sıraya girmeniz gerekebilir. 

Oyunun Çıkması
Destiny 1’in eksikliklerinden birisi, içeriğin oyuncuların beklentilerini karşılayacak kadar hızlı yayılmadığıydı. Bu sefer Bungie, içeriği daha hızlı oluşturmak ve yayımlamak için High Moon ve Vicarious Visions gibi dış stüdyolarla birlikte çalışıyor. İki ücretli genişleme olduğunu biliyoruz ve yakın zamandaki bir sızıntıya göre, ilk genişlemenin The Curse of Osiris olarak adlandırıldığını ve Aralık ayında çıkacağı yönünde. 

Destiny 2

Destiny 2

Destiny 2

Destiny 2