Destiny 2 PC’ye Geliyor

Destiny 2 PC’ye Geliyor

Eh, şimdiye kadar birçok ipucu verilmiş ve şimdi de onaylandı: Kader 2 PC’ye geliyor. O kadar da sır olmayan bu haber, Destiny web sitesinde ön sipariş seçeneğinin birden çok edition’ ı ve PC’yi seçilebilir platform olarak listelediği yerde bugün göründü.

Bu haber, Destiny 2’nin hikayesini oluşturan dünya çapında açık tanıtım videosu ile aynı zamana denk geldi – ki bu videoda bir Empire Strikes Back türüne ait bir tema için çekim yapılıyor gibi görünüyor.

Çokça tahmin edildiği / sızdırıldığı gibi, The Last City (Uzay Sihirbazlığına sahip gardiyanlara ev sahipliği yapıyor) işgal altındaki Cabal imparatorluğu tarafından yok edildi.

Ghaul tarafından yönetilen Kırmızı Lejyon, tüm oyuncuların eşyalarını yok etti, bu da kullanışlı bir teçhizat sıfırlama işlemini gerçekleştiriyor. Şimdi bunları ödetme zamanı. Tanıtım videosu iki konuşma üzerinde yoğunlaşıyor: biri Titan Vanguard Zavala tarafından yapılan heyecanlandırıcı olan, diğeri ise Avcı Vanguard Cayde-6 tarafından yapılıyor ve programı almazsanız sizi yağmalamak ve ölüm ile tehdit ediyor. Destiny 2 The Taken King geliştirmesinde olduğu gibi ağırbaşlılığın ve alaycılığın garip bir karışımıyla gelecek gibi duruyor.

Bu, her oyuncu için yeni bir başlangıç olacak. Biliyoruz, keşfedeceğiniz dünyalar, savaşacağınız düşmanlar, ustalaştıracağınız güçler (Cayde’nin vaat ettiği gibi) kazandığınız yağmalamayla ilgili sorularınız var. Bu soruları ileriki haftalarda sitemizde bulabilirsiniz.

18 Mayıs’ta bir oyun açıklaması gelecek ve önceden sipariş verenler için ise bir beta yaz aylarında gelecek. Platformlardan bahsedilmedi, ancak stüdyo “tüm Guardianları geri bildirimde bulunmaya çağırıyor” dedi. Xbox One ile Windows Mağaza listesinde gerçekten beklediğimiz Cross Play’in bahsi  bile geçmemekte.

Destiny 2, 60 dolarlık standart editiondan göz alıcı 250 dolarlık collector editiona kadar çoklu sürümlerde satışa sunulacak ve aynı zamanda bir “expansion pass” da elde edilmek için hazır olacak. Ücretlendirme ve fiyat içeriği henüz açıklanmadı, ancak aşağıdaki resimlerden yola çıkarsak iki ayrı DLC indirmesi olacak.

Orijinalin hayranları, açılımlar için kullanılan logoları tanıyacaklardır. Sarı olan, Osiris’e aittir, bu gizemli Warlock, hafta sonlarında Orijinal Destiny’de yayınlanan popüler Osiris Sınırlamalarının arkasında duruyor. Diğer logoda The Traveller gelmeden önce güneş sistemini koruyan güçlü AI’ların bir ağı olan Warminds’e atıfta bulunuluyor. Açığa olarak ima edilen şu ki, geliştirmeler bu unsurlar etrafında temellendirilecek.

Ama tabiki bunlara daha çok var. İlk önce, 8 Eylül’de yayınlanacak olan temel oyunu oynamak zorundayız.