Dünya’yı Sıyıran Asteroidi NASA Olay Yaşandıktan Sonra Fark Etti

Dünya’yı Sıyıran Asteroidi NASA Olay Yaşandıktan Sonra Fark Etti

Dünya’yı Sıyıran Asteroid

Dünya'yı Sıyıran Asteroid

Balina boyutunda bir asteroid korkutucu bir şekilde; dünya ile ay arasındaki mesafenin üçte birinde Dünya’ya yaklaştı. İşin ilginç tarafı NASA bu uzay asteroidini geçene kadar tespit edemedi.

Asteroidin 6 ile 32 metre arasında bir çapa sahip olduğu tahmin ediliyor, bu da büyük bir şehri yıkmak için yeterli güç anlamına geliyor. Muhteşem kütle, Kasım ayı başında 73.000 mil (117.480 km) uzaklıktan geçti.

The Watchers’a göre, güneş sistemindeki asteroitler yolunu izleyen NASA’nın Mauna Loa Gözlemevi, 10 Kasım’da asteroidi keşfetti. Ancak o noktada, sadece bir gün önce Dünya’yı sıyırdıktan sonra zaten uzaya geri dönüyordu.

Saniyede dokuz kilometreye kadar çıkan 2017VL2 olarak da bilinen asteroit, çarpışma noktasının etrafında altı kilometrelik bir genişliğe kadar yayılabilirdi.

Bu asteroid, son zamanlarda Dünya’ya yakın birçok asteroidden sadece biridir. Bu ayın başlarında NASA, dinozorları yok eden büyük asteroidin yarı boyutunda bir asteroidin 16 Aralık’ta alçaktan geçiş yapacağını duyurdu.

Hem uzay ajansı hem de Uluslararası Astronomi Birliğinin Küçük Planet Merkezi tarafından “potansiyel olarak tehlikeli” olarak sınıflandırılan ve ‘3200 Phaethon‘ olarak bilinen önümüzdeki günlerde yaklaşacak olan asteroit, atmosferimizin yaklaşık üç milyon kilometre içinden geçecek.

Kaynak: 1