EA Doğruladı: Anthem Ertelendi, Fakat Ekim Ayında Yeni Bir Battlefield Oyunu Gelecek!

EA Doğruladı: Anthem Ertelendi, Fakat Ekim Ayında Yeni Bir Battlefield Oyunu Gelecek!

Anthem Ertelendi, Fakat Ekim Ayında Yeni Bir Battlefield Oyunu Gelecek!

BioWare’in Destiny benzeri çevrimiçi atıcı oyunu Anthem’in bu yılın sonuna doğru piyasaya çıkması bekleniyordu ve resmi Anthem YouTube kanalına giderseniz de yayın tarihi olarak “2018 sonbahar” yazıldığını görebilirsiniz. Ancak geçen hafta yapılan bir Kotaku raporunda bunun gerçekleşmesinin muhtemel olmadığı belirtildi. Sitenin anonim kaynaklarına göre bilgi hiç gerçekçi değil ve oyun 2019’un başlarına kadar çıkamayacak!

Bugün de Electronic Arts gecikmeyi doğruladı, ancak bunun aslında bir gecikme olmadığı konusunda da ısrar ediyor: Gecikmenin sebebi olarak BioWare’deki gelişme sorunlarının değil sadece planlama sorunlarının söz konusu olduğu üzerinde durulmuş.

EA CFO Blake Jorgensen Wall Street Journal’a verdiği demeçte, ”Ekim ayında yeni bir Battlefield geliyor ve ayrıca Anthem’in daha sakin bir zamanda piyasaya sürülmesinin dikkatleri daha fazla çekeceğine karar verdik” dedi.

Kotaku raporu, ”BioWare’in durumu herkesi rahatsız etti ancak Jorgensen’in ifadesi EA’nın yakın geçmişte yaptıklarıyla uyuşuyor” demekte. 2016’da piyasaya çıkan Titanfall 2, olağanüstü bir FPS olmasına, çoklu platform olmasına, (orijinal PlayStation için piyasaya sürülmedi) ve EA’dan büyük bir baskı görmesine rağmen lansmanda kötü bir şekilde gerilemişti. Başarısızlığı ise Battlefield 1 ve Call of Duty: Infinite Warfare oyunlarıyla aynı zamanda çıkmasına yoruldu.

Anthem Ertelendi, Fakat Ekim Ayında Yeni Bir Battlefield Oyunu Gelecek!