En İyi Bulut Depolama Alanları

En İyi Bulut Depolama Alanları

Yılın En İyi Bulut Depolama Alanları

İnsanların ve işletmelerin, bulut ortamına dosya ve uygulamalar yükleyerek pahalı donanım ve güvensizlik hissinden kurtulmaya meyli artarak devam etmekte. Sizin için yılın en iyi 10 bulut depolama alanını derledik. Bu bulut depolama ortamlarının hepsi paralı sürümünden önce bir ücretsiz deneme alanı sunuyor.

Hadi şimdi listeye geçelim:

Yılın En İyi Bulut Depolama Alanları

1-Dropbox

Uzman bulut depolama sağlayıcısı Dropbox listemizde birinci sırayı kapıyor. Dropbox, 2GB ücretsiz depolama alanı sunuyor; ancak Dropbox’ınızı sosyal medyaya bağlayarak ve arkadaşlarınızı bu hizmete katılmaları için yönlendirerek 16GB’ya kadar ücretsiz alanı yönetebilirsiniz.

Dropbox Business abonelikleri, kullanıcılara kişisel bir Dropbox hesabında sınırsız alan vermesinin yanı sıra onların iş ortaklığı yapmalarını da sağlar. Dropbox’ta dosya kurtarma ve sürüm oluşturma için gelişmiş özellikler de bulunmaktadır.

Fiyat: 2GB Ücretsiz, Aylık 1TB depolama alanı 10 Dolar (38₺)

1-Dropbox

2- Google Drive

Google Drive, Android cihazlara zaten entegre olduğu için android telefon kullanıcıları için mantıklı bir seçimdir ancak diğer platform kullanıcıları da 15GB’lık cömert ücretsiz saklama alanını değerlendirmeyi düşünebilirler. Ayrıca, tamamlayıcı uygulama olan Google Fotoğraflar ile cep telefonunuza yüksek çözünürlüklü fotoğraflar depolayabilir ve Google’ın kendi ofis paketini (G Suite olarak da bilinir) kullanabilirsiniz.

Windows veya Mac kullanıcıları uygulamayı kurup bilgisayarlarından rahatça kullanabilirler fakat web sürümünün arayüzü zor kullanımı ile Google Drive’ın zayıf yönünü oluşturuyor.

Fiyat: 15GB Ücretsiz, Aylık 100GB 5.79₺, Aylık 1TB 29₺

2- Google Drive

3- Mega

Abartılı şekilde fazla ücretsiz katmanı ve basit sürükle-bırak arayüzü ile Yeni Zelanda merkezli Mega bulut depolama sektörünün başını çekenlerden biridir. Dosya ve fotoğraf yüklemenize ve istemcileri masaüstü bilgisayarlarla senkronize edebilmenize olanak tanıyan kullanışlı bir mobil uygulamasıda mevcuttur. Mega, bulutunda depolanan tüm verilerin firmanın sunucularına ulaşmadan önce cihazınızda şifrelendiğini iddia ediyor. Şirket, kaynak kodu senkronizasyon istemcisine bıraktığından, bu işten anlayanlar herhangi bir güvenlik açığı bulunup bulunmadığını kontrol edebilirler.

Fiyat: 50GB Ücretsiz. Aylık 200GB 5€ (Yaklaşık 25₺), Aylık 1TB 9.99€ (Yaklaşık 46₺)

3- Mega

4- OneDrive

OneDrive (eski adıyla SkyDrive), Windows 10’un dosya gezgini içine entegre bir bulut sistemidir. O yüzden ek bir uygulama indirmek zorunda değilsiniz. Microsoft’un Fotoğraflar uygulaması, resimleri tüm cihazlarınızda senkronize etmek için OneDrive’ı da kullanabilir. Ayrıca Android ve iOS cihazları için bir uygulaması da var ve Mac kullanıcıları da aynı şekilde App Store’dan indirebilir (puanlamalarda pek iyi olmasa da).

Fiyat: 5GB Ücretsiz. Ayda 50GB 2$ (Yaklaşık 8₺)

4- OneDrive

5- iCloud

IPhone’unuzu iCloud’a yedeklemek istiyorsanız, Apple’ın size verdiği 5GB’lık ücretsiz depolama alanından çok daha fazlasına ihtiyaç duyacaksınız, ancak rakipleriyle karşılaştırıldığında iCloud fiyatları çok daha cazip. Mac Finder uygulaması iCloud Drive ile birlikte çalışıp istediğiniz her dosyayı saklamanızı sağlar. Ayrıca iWork ofis paketinde oluşturulan belgeler de iCloud’a kaydedilir ve cihazlarınız arasında senkronize edilebilir. Windows kullanıcıları da resmi istemcisini kullanarak dosyalarını iCloud Drive ile senkronize edebilir ve iCloud web sitesindeki iWork uygulamalarına erişebilir.

Fiyat: 5GB Ücretsiz, Ayda 50GB 1$(3.8₺), Ayda 200GB 4$(Yaklaşık 14₺)

5- iCloud

6- Box

Box bir süredir aktif olduğundan, Google Docs ve Office 365 gibi bir dizi ana uygulama tarafından desteklenir. Box Sync istemcisi, Mac ve Windows için indirilebilir ve ayrıca bir resmi Android uygulaması da vardır.

Fiyat: 10GB Ücretsiz, Aylık 100GB 5$(Yaklaşık 20₺)

6- Box

7- NextCloud

NextCloud, aslında bir çevrimiçi bulut depolama sağlayıcısı değil fakat kendi sunucunusunda ücretsiz bir bulut depolama hizmeti sunmaktadır. Bulut depolama için ev ağınızdaki bir sunucuyu kullanmak çok daha hızlıdır. Şifrelemeyi de etkinleştirebilir ve bilgilerin ev ağınızdan asla çıkmadığından emin olabilirsiniz; bu da çok daha güvenlidir. Hiçbir sunucu veya IT deneyiminiz yoksa, 1 TB sabit disk ile gelen web sitesinden önceden yapılandırılmış bir NextCloud Box’u satın alabilir ve verilerinizi senkronize tutmak için ucuz bir Raspberry Pi ile beraber kullanabilirsiniz.

Fiyatı: Yüklemek ve kullanmak Ücretsiz. Sınırsız kişisel host: 80$ (Yaklaşık 300₺)

7- NextCloud

8- SpiderOak

SpiderOak’ın web sitesi, istemciyi yükledikten sonra verilerinizin senkronize edilmeden önce şifrelendiğini iddia ediyor. Maalesef SpiderOak, istemci kaynak kodunu herkese açık yapmadığından bunu doğrulamanın bir yolu yok. SpiderOakOne istemcisi, Windows, Mac, Linux veya Android ve iOS için kullanılabilir. Web arayüzü üzerinden de giriş yapabilirsiniz ancak gizlilik sevenler şifrenizi SpiderOak çalışanlarına göstermemeyi tercih edebilirler.

Fiyat: 60 günlük 2GB Ücretsiz Paket, Aylık 250GB 9$ (40₺), Aylık 1TB 12$ (50₺)

8- SpiderOak

9- IDrive

IDrive, ağ sürücülerindeki dosyaları bile sürekli senkronize edebiliyor. Web arayüzü dosyaları e-posta, Facebook ve Twitter ile paylaşmayı destekliyor. Elbette, temkinli bir kullanıcıysanız, bilgisayarınızdan silinen dosyaların sunucudan otomatik olarak silinmediğini duymaktan memnuniyet duyacaksınız; bu nedenle önemli bir şeyin yanlışlıkla silinmesi daha az tehlike arz ediyor. IDrive, aynı zamanda tüm verilerinizi kaybederseniz size yedeklenen tüm dosyalarınızın hızlı bir şekilde geri yüklenmesine olanak tanıyan bir fiziksel sabit disk hizmet olan IDrive Express’i de sunuyor.

Fiyat: 5GB Ücretsiz, Yıllık 2TB 52$ (200₺)

9- IDrive

10- pCloud

Bazı bant genişliği sınırları geçerli olmakla birlikte, yükleyebileceğiniz dosyaların boyutuna herhangi bir sınırlama getirilmediği için, büyük medya dosyalarını pCloud ile senkronize etmekten çekinmeyin. Hizmet, tüm masaüstü ve mobil platformlarda kullanılabilir; isteyen aynı zamanda web sitesi aracılığıyla da giriş yapabilir. Şirketin kendisi güçlü gizlilik kanunları olan İsviçre’de kurulmuştur. Dilerseniz premium sürüme geçip dosyaları kişisel şifrelerinizle de kilitleyebilirsiniz.

Fiyat: 20GB Ücretsiz, Ayda 500GB 4$ (Yaklaşık 20₺), Ayda 2TB 8$ (Yaklaşık 35₺)

10- pCloud