En İyi Oyun Silahı

En İyi Oyun Silahı

En İyi Oyun Silahı

En İyi Oyun Silahı

Her tür uzay lazeri ve keskin nişancı silahı ve aşırı güç tüketen tabancalar düşünüldüğünde. Ancak dikkate aldığımızda diğer silah sayısı ne olursa olsun, her zaman antik bir İkinci Dünya Savaşı savaş tüfeğini tercih ederiz. Seçimimizi daha çok Call of Duty oyunlarını baz alarak yaptık. 

M1 Garand

M1 Garand

Böyle bir unvan için göze çarpan diğer favorilerin aksine, bir düzineden fazla rekor kıran video oyunlarında yer alan M1 Garand, gerçek bir tarihsel silahtı, bazı video oyun stüdyolarının hayal ürünü değil. Dolayısıyla teorik olarak, darbeli tüfek ya da demiryolu tüfeği gibi havalı olmayan bir dizi kısıtlamalara rağmen. Yine de, bu kadar benzersiz, çok yönlü ve stratejik bir video oyun öldürme makinesi haline getiren bu kısıtlamalardır. 

M1 Garand Şarjör

M1 Garand Şarjör

1920’lerde gelişen ve 1936’da ABD Ordusu ile hizmet alan M1, İkinci Dünya Savaşı‘nda Amerikan piyade güçlerinin omurgasını oluşturuyordu. Her atıştan sonra cıvata hareketi ve elle yeniden yükleme yapılması gereken zamanın diğer tüfeklerinden farklı olarak, yarı otomatik M1, sekiz tur atılmadan kesilebilir; ardından tüfek ticari markası “ping” i boş şarjörü otomatik olarak çıkardığı halde duyardınız. 

Sağlamdı, doğruydu ve standart Alman veya Japon tüfeklerin savaş alanına kıyasla daha fazla ateşlenebiliyordu. Bu, modern askeri çağın en sevilen (ve önemli) tüfeklerinden biri haline geldi.

Not: Silahın özellikleri tam olarak modeline göre değişir, ancak Garand’ın video oyunları boyunca tasvirleri için uygulanan “gerçekler” var. 

M1’in video oyunlarındaki gösterimi de unutulmaz. Bu, özlü savaş tüfeği: hastanın orta/uzun menzilli elinde ölümcül (keskinliği ve .30 kalibrelik turlar sayesinde) olmasına karşın, kapalı alanlarda (Nazilerle dolu bir oda gibi) kurşun sıkıştırabilir. 

Hepsi Garand’ı mükemmel bir silah yapıyor. Ancak, M1‘in şarjörünün bir cilvesi bu gerçekten onu ayırıyor.

M1 Garand Mermi

M1 Garand Mermi

Garand, temel olarak mermi ve şarjör bir paket anlaşması olarak geldiği anlamına gelen, en blok şarjör olarak nitelendirildi. Nişancı sekiz tur ateş ettiğinde ve şarjör boşaldığında otomatik olarak çıkartılır. Gerçek dünyada şarjörü manuel olarak dışarı atmak mümkündür (fakat gevşek halkalar bir şarjör içine kolayca eklenemediğinden yaygın değildir), ancak çoğu oyun çok daha basit ve daha sıkı bir çizgi izlemektedir: “Call of Duty and Medal of Honor” oyununda bu silahı seçerseniz, bir şarjörü yarım saat geri yükleyemezsiniz. Silah kendini yenilemeden önce sekiz mermiyi de ateşlemeniz gerekir. 

Gerçek hayatta bu büyük bir olay değildi. Ancak, yeryüzündeki (ve uzaydaki) diğer her silahın şarjörünü yenisiyle değiştirdiğinizde, gözlerinizle tam göremediğiniz sihirli bir şekilde yapan video oyunlarında, M1’in kullanılması stratejiyi gerektirir. 

Birinci şahıs nişancı oyunlarında standart uygulama, her münferitten önce ve/veya sonra tekrar yüklemektir; böylece mermi uçmaya başlayınca bir tam şarjör hazır demektir. Garand’la bu imkansız! Şarjörün içinde geri kalan her mermiyi ateşlemelisiniz, yeniden yüklemek için boş şarjörün içine atmanız gerekir. Eğer bunu yapmazsanız, kısa sürede cephaneniz biterdi. 

M1 Garand Atış

M1 Garand Atış

M1’in gücü ve çok yönlülüğü, oyun stilinizde yapmanız gereken düzenlemelerin değerinden daha yüksektir. Garand, akıllıca savaşmak için sizi video oyunlarındaki diğer silahlardan daha fazla zorlar. Önde planlamak ve bu tüfeğin zayıf yönlerini gerçekten öğrenmeniz gereklidir, böylece güçlü yönlerinden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. 

Güç veya menzilin durdurulması için ya da kullanım kolaylığı açısından rakip olan çok sayıda silah var. Garand hakkında en çok sevilen şey; sadece parmak gücüne dayalı olmayan, planlamaya ihtiyaç duyan düşünen adamın tüfeği. 

Ve tabi belki de “ping” i…

M1 Garand Ping