En İyi Tek Oyunculu FPS Oyunları

En İyi Tek Oyunculu FPS Oyunları

En İyi Tek Oyunculu FPS Oyunları

En iyi FPS oyunlarının bu listesinin derlerken türün muhteşem geçmişi ve olağanüstü büyümesi üzerine düşündük. Onlara ne isim koyacağımıza karar vermeden önce onlara “Doom’un klonları” dedik. Id Software’in çığır açan çalışması, 20 yıl önce shareware olarak dolaşıma girdiğinde büyük yankı yaratmıştı.

KRİTERLERİMİZ

Sizler için bu listeleri oluştururken ‘’en iyi’’ kavramı üzerinde duruyoruz. Bu kavrama göre de insanların bu aralar (Özellike 3D) silahlı oyunlardan zevk aldığını görüyoruz. Çoğu da zamane oyunları. Bizim kriterlerimizde ise oyunun tarihsel önemi bizim için daha ön planda. Bir oyunun etkisini tamamen yoksaymıyoruz – yenilik ve etki yalnızca ölçütlerimize göre daha düşük bir ağırlığa sahip. Fallout: New Vegas, System Shock 2, ve Deus Ex’in güzel oyunlar olduklarını düşünüyoruz. Fakat çok güzel silah oyunu oldukları için değil mükemmel hikaye odaklı oyunlar oldukları için güzel olduklarını düşünüyoruz.

En İyi Tek Oyunculu FPS Oyunları

Tek başına oturup canavarları veya diğer hak eden kötü adamları patlatmak isteyen herkes için aşağıdaki oyunları öneriyoruz. Güzel çok oyunculu modları içerebilirler, ancak tek oyunculu bölümlerinin daha iyi olduğunu düşünüyoruz.

En İyi Tek Oyunculu FPS Oyunları

1-Titanfall 2

Çıkış Tarihi: 2016

Geliştirici: Respawn Entertainment

Bir çok yüksek kaliteli multiplayer seçenekler barındırsa da Titanfall 2’nin kampanya modu bizim için şovun yıldızı olmaktan çıktı. Oyunun tek oyunculu kısmının gelişimine karışık reçel gibi davranılmış. Sonuçta elimizde, heyecan verici platform oluşturma zorluklarının, bir kerede değişen araçlar ve hatta bulmaca unsurlarının gerçekten de merak uyandırıcı bir karışımı var;  ile birlikte, dev bir konuşan metal köpek olan BT gibi büyüleyici bir dostunuz var.

1-Titanfall 2

2-Bulletstorm

Çıkış Tarihi: 2011

Geliştirici: People Can Fly, Epic Games

Bulletstorm, listedeki her şeyden biraz farklı olan inanılmaz derecede iyi yapılmış bir silah oyunudur. Enerji tasması, düşmanları tekmeleme yeteneği ve hızlı oyuncu hareketi gösterişli kombinasyonları bir araya getirerek ve zırhınızı yaratıcı bir şekilde kullanmak için size fırsat tanımakta. Güncel Full Clip Edition opsiyonel Duke Nukem ekiyle Steam’de mevcut. Ancak 6 yıllık oyuna 50 Dolar vereceğinizi gördüğünüzde biraz gözleriniz büyüyebilir.

2-Bulletstorm

3-No One Lives Forever

Çıkış Tarihi: 2000

Geliştirici: Monolith

Monolith, sonsuz yaratıcı düzey tasarımı ve yazması ile kendi tarzını yaratmış (komedi FPS) ve o zamandan beri de çizgisinden çıkmamış. Keşke bugün bu oyunu dijital platformlardan indirmenin kolay bir yolu olsaydı.

3-No One Lives Forever

4-Metro 2033

Çıkış Tarihi: 2010

Geliştirici: 4A Games

Metro serisinde insanlık, mutasyona uğramış canlılarla enfekte olmuş nükleer ışınlanmış yeryüzünü terk ederek Moskova’nın altındaki tünellerde yaşamını devam ettiriyor. Cephane sınırlı ve her dolap içi çok değerlidir, Metro hayatta kalma-korku ve birinci oyuncu gözünden silahlı oyun tarzları arasındaki ilginç bir çizgide yürüyor. Silahlar harika hissettiriyor ancak Metro’yu akıllara kazımamıza neden olan şey yalnız bu değil. Çevrelerindeki kurgu, çok kasvetli sesleri barındırma ve insan hayatının çok az gözlendiği muhteşem ortamları ile Metro unutulmaz olmuştur. Şimdi bir Redux versiyonunda, eskisinden daha fantastik görünüyor.

4-Metro 2033

5-BioShock

Çıkış Tarihi: 2007

Geliştirici: Irrational Games

BioShock’un en güzel yanı kuşkusuz onun kurgusudur ve Rapture’ın yıkık cennetinden sağladığı, histerik, trajik figür olan düşmanlardır. Bir Splicer veya Big Daddy ile karşılaşmak, meraklanmanıza, ardından sempatiye, sonra korku ve en son paniğe dönüşebilir. Irrational’ın yaptığı en iyi şeylerden biri de canavarlarını korkunç ses tasarımı ile donatmasıdır: Splicers’ın psikotik konuşması, sis boynuzlu gemisi ve Big Dadies’in çelik merdivenleri gibi. Rapture size Klostrofobi ve anksiyete  atar, ve bu da sizin beyninizi rahatsız eden dehşetlerin intikamını almak için pervasız bir şekilde savaşmanıza neden olur.

5-BioShock

6-S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Çıkış Tarihi: 2010

Geliştirici: GSC Game World

Pripyat’ın en güzel yanı, vahşi ortamına ne kadar güveneceğinizi kendinize karar verdirmesidir. The Zone’da yanlış havuzun yanında durmak, sizi öldürmeye yetebilir. Anlatım yönünden eğlenceli bir şekilde yavaştır. Her kaçışınızda hayata tutunmanın zevkini yaşarsınız. GSC’nin gerçekçilik ve oynanabilirlik arasındaki uzlaşımı akıllıcadır ve mükemmel balistik modelleme ve izleme efektleri, cesur çatışmalar için mermileri etkiler. Şunu da söylemek gerekir ki oyun sadece modlar ile geliştirilebilmekte.

6-S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

7-F.E.A.R.

Çıkış Tarihi: 2005

Geliştirici: Monolith

F.E.A.R.’ın doğaüstü sahneleri, silah oyunlarından onu biraz ayrı kılar. Bir koridorda zaman yavaşlatabilen ve kayarak tekme atabilen bir Süpermen olursunuz diğer koridorda 8 yaşında bir hayalet gizlendiği için altınıza kaçırırsınız. Bu ilerleme, sizi güçlendiriyor ve korkutur. Oyun gerçekten aksiyonu ve dehşeti birleştiren oyunlar arasında en iyilerinden. Bu ürperticiliği oyunun silah diyaznlarında ve ofis dizyanlarında bile sezebilirsiniz. Düşmanlar sizi çok kolay bulabildiği için de korku iki katına çıkıyor.

7-F.E.A.R.

8-Far Cry 4

Çıkış Tarihi: 2014

Geliştirici: Ubisoft Montreal

Far Cry serisinin tüm diğer oyunları gerçekten oynamaya değer güzel oyunlar ama içlerinde Far Cry 4 en iyi olanıdır. Ubisoft’un neredeyse tüm büyük oyunlarında geçerli olduğu açık dünya formülünün en iyi kullanımı bu oyunda mevcuttur. Silah oyunu olarak zaten güzel olan oyun çeşitli ekstra araçlarla civardaki en iyi FPS olduğunu ilan etmekte.

8-Far Cry 4

9-Lovely Planet

Çıkış Tarihi: 2014

Geliştirici: QUICKTEQUILA

İsmi çok tatlı olan bu oyunun içi de bir o kadar tatlı. Ancak Lovely Planet, her şeyin üzerinde hassaslığın önemli olduğu ve haritaları ezberlemek zorunda olduğunuz zorlu bir silah oyunudur. Her seviyedeki her düşmanı öldürmek ve potansiyel çevresel aksiliklerin üstesinden gelmek zorundasınız ve bunu 100 seviye içinde yapmak zorundasınız. Güzel sanat stiliyle PC’de Lovely Planet’e benzeyen başka bir oyun daha yok.

9-Lovely Planet

10-Devil Daggers

Çıkış Tarihi: 2016

Geliştirici: Sorath

Şeytani birinci kişi zamanlı saldırı oyunu, genel olarak kendini göstermek için hiçbir şey yapmaz; sizi, sayıları ve zorlukları artan yaratıkların geldiği bir cehenneme bırakır. Başlangıçta, 90’lı yıllarda çıkan FPS oyunları ve Robotron veya Geometri Savaşları gibi arcade silah oyunlarına benziyor gibi gelebilir, ancak Devil Daggers, bu oyunların aksine, sizi gülümsetmeye pekte niyetli değil. Oyun çok kasvetli ve hiç affedici değil. Başıboş bir yaratıktan gelen darbe ile her şey bitebilir. Hayatta kaldıktan sonraki bir dk’nız bile garanti değil. Devil Daggers, mekansal farkındalık ve amaç üzerine yoğun bir şekilde yoğunlaştığından, tasarımının her yönünü önemli şekillerde kaldırabilir. Örneğin, birinci-kişi perspektifinin, arkasında neler olduğunu göremezsiniz, belirli iblis seslerini öğrenir ve onların konumunu onları duyduğunuz tarafa bağlamanız, başarı için gerekli olan bir beceridir. Oyunun içeriğini 1dk’da anlayabilirsiniz, fakat odaklı olduğu bölüm diyaznda tonlarda detay gizli. Devil Daggers’da çekici bir kampanya ya da çok oyunculu bir modu ya da çok eğlenceli silah cephaneleri bulunmayabilir, ancak silahlı oyunları güzel kılan şeyleri bünyesinde barındırıyor.

10-Devil Daggers

11-Wolfenstein: The New Order

Çıkış Tarihi: 2014

Geliştirici: MachineGames

Yaratıcı dizaynı ve baz aldığı kurnaz ama eğlenceli hikayesi ile Wolfenstein İkinci Dünya Savaşını anlatır. Oyunda robot köpeklerle savaşıp üzerine Ay’daki Nazilerle de savaşıyorsunuz.

Oyunda makineli tüfeklerin ve av tüfeklerinin hissi çok güzel. Eski Starbreeze, MachineGames’i kuran liderler Wolfenstein’ı, hem serinin hem de yeni gelen oyuncuların daha heyecanlı olması için oyunu yeniden yorumladılar.

11-Wolfenstein: The New Order

12-Doom ve Doom 2

Çıkış Tarihi: 1993

Geliştirici: id Software

Wolfenstein 3D bir yıl önce gelmişti, ancak oyunun DNA’sında Doom bulunmaktaydı. Doom serisi 3D ortamlarda sağlığınızın düşmanı olan hareket etme, hedef alma ve ateş etme eylemlerinin atasıdır. Erişim kartları için avlanma ve boşluk tuşuyla duvarları aşmak, bugün 1993’te geldiği kadar cazibeye sahip değildir, ancak Carmack’ın teknik yetenekleri (o zamanlar tamamen yeni bir konsept olarak 3D ortamda yükseklik farkları yaratmak gibi) ve iyi animasyonlu bağımsız görüntüleri ile Doom burada her oyunun temelini oluşturan çevik, renkli ve önemli bir silah oyunu olarak yerini alıyor. Doom ve Doom 2, modding topluluğu tarafından da geliştirildi ve 20 yıldan fazla bir süre sonra bile hala güçlü birer oyun olarak kalmayı başardılar. Yeni silahlar, yeni kampanyalar ve bir korsandan karikatüre kadar her şey olmanıza izin veren toplam dönüşümler bulacaksınız.

12-Doom ve Doom 2

13-Doom (2016)

Çıkış Tarihi: 2016

Geliştirici: id Software

Bu oyun tam anlamıyla FPS hatalarına cevap olarak yapılmış. Savaş meydanlarında güç yükselmeleri, sağlık ve cephane pikapları, atlama bantları ve ışınlayıcılar bulunur. Bu Quake’in çok oyunculu haritasında Doom’u oynamak gibi bir şey. Çift atlama özelliği ile arenalar güzel anlar için tasarlanmış platform oyun alanlarına dönüşür. Bir atlama bandına zıplayın, Süper Av Tüfeği ile bir Cacodemon’u yakından görün, zincirli testereyi havadayken çalıştırın ve bir Baron’u ikiye bölün. Temel amacınız cehenneme geçiş kapısını kapatmak ve iblisleri öldürmek.

13-Doom (2016)

14-Dishonored 2

Çıkış Tarihi: 2016

Geliştirici: Arkane Studios

Bir ton farklı yeteneklere sahip iki oynanabilir karakterle, Dishonored 2, çevredeki en serbest biçimli birincil kişi’li oyunlardan biridir. Orijinali gibi, gizlilik oyunu tarzıyla da oynayabilir ve bunun için cömertçe ödüllendirilebilirsiniz. Gizlilik oyunlarında kötüyseniz, sürekli yakalanıyorsanız birincil kişili savaşı ile oyundan istediğinizi alabilirsiniz. Dishonored 2’deki her etkileşim dünya sınıfındadır, en son çıkan Deus Ex’ in olmadığı bu listede olma sebebi de budur.

14-Dishonored 2

15-Half-Life 2

Çıkış Tarihi: 2004

Geliştirici: Valve

On yıl sonra bile, Valve’nin en iyi tek oyunculu oyunu birincil kişili aksiyon ve hikaye anlatımlı oyunlar arasında en iyi olarak değerlendirilebiliyor, ne gurur ama. Episode Two’nun doruk noktası şimdiye kadarki en heyecan verici oyun odaklı finallerden biri olarak görülür. Oyunun başlangıcında, oyunun kötü adamlarına olan kızgınlığınızı arttıran Valve’yi HL2’yi sunma biçiminden dolayı takdir ediyoruz.

15-Half-Life 2

16-The Signal From Tölva

Çıkış Tarihi: 2017

Geliştirici: Big Robot

Bu yavaş tempolu ve çekici FPS, eski Rockstar sanatçısı Ian McQue’nun konsept illüstrasyonlarına dayanan muhteşem bir bilim kurgu açık dünyasıyla Stalker’ın izlerini taşıyor. Oyunda bir tür sinyal araştıran bir araştırmacının dronunu çalıyorsunuz ve gezegenin yüzeyini keşfederken diğer robot fraksiyonlarını savuşturuyorsunuz. Daha sonra oyunda size, savaşta size yardımcı olabilecek diğer araştırmacıları komuta ediyorsunuz. Sıradışı ve unutulmaz bir ortam, harika sondaj ve silahlar ile birleştiğinde, oyun Steam’de olan en hit tutkulardan biri haline geliyor.

16-The Signal From Tölva