En İyi ‘’Yüzüklerin Efendisi’’ Oyunları

En İyi ‘’Yüzüklerin Efendisi’’ Oyunları

En İyi ‘’Yüzüklerin Efendisi’’ Oyunları

Bilgisayardaki muhteşem Star Wars veya Star Trek oyunları gibi, Yüzüklerin Efendisi oyunları da bir dizi olarak yerini tutuyor. Sizin için yaptığımız Yüzüklerin Efendisi Oyunları listemizde hem kitaplara hem de Peter Jackson’ın klasik filmlerine dayanan bir RTS, bir MMO, bir metin macera ve mükemmel bir aksiyon-macera oyunu var.

Sınırları, Hobbit’e ve Orta Dünya hakimiyetinin diğer bölümlerine dayanan bazı oyunları içerecek şekilde genişlettik, böylece oynanması mümkün olan en iyi oyunlara ulaşabileceksiniz.

En İyi ‘’Yüzüklerin Efendisi’’ Oyunları

1-The Hobbit

Çıkış tarihi: 1982

Tolkien’in yazmış olduğu Melbourne House İngiltere’yi Spectrum’un yönettiği efsanenin bir parçasıdır. Mükemmel grafiklerin yanı sıra gezgin NPC’ler oyunda sizleri bekliyor.

1-The Hobbit

2-The Lord of the Rings Volume 1 and 2

Çıkış tarihi: 1990, 1992

Interplay’ın serisi, serinin maceradan RPG’ye geçişini, romanın öyküsünü izleyerek, Nazgûl’un sevdiği şeylerin ne sıklıkta gösterileceğini kontrol eden bir gece / gündüz döngüsü gibi özellikleri içeren ve çeşitli Sidequest ve Anduril parçalarını bulmak gibi bonus içeriği ile sizlere güzel bir deneyim yaşatıyor. Seri, aynı zamanda The Two Tower’da kendi maceralarında çok partili özelliğinide sundu fakat ne yazık ki başarılı olamadılar. Hatta The Two Towers, RPG taraftarları tarafından çok farkedilmedi ve üçüncü bölüm hiç bitmedi.

2-The Lord of the Rings Volume 1 and 2

3-The Lord of the Rings: Return of the King

Çıkış tarihi: 2003

EA’nın Yüzüklerin Efendisi oyunlarının bilgisayara gelmesi biraz karışık oldu, ancak birkaç güçlü çabayla bilgisayar dünyasına girdi. Üçüncü filmi temel alan hack-and-slash macerası, hikayesini Frodo, Sam ve Gollum daha sonra Legolas, Aragorn ve Gimli’nin artı Gandalf’ın gözünden paralel 3 dizide anlatıyor. 

3-The Lord of the Rings: Return of the King

4-The Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth II

İlk oyununda özellikle CPU AI ile iyileştirilmiş ve özenli olarak yapılmış RTS, Lord of the Rings’in büyük ölçekli terbiyeli bir çevirisiydi. İyi ve kötü kampanya yollarıyla, Orta Dünya’nın muhteşem versiyonuyla, gösterişsiz bir şekilde oluşturulmuş mekanlar ve iyi hareketlendirilmiş birimleri ile bu muhtemelen Yüzüklerin Efendisi RTS tarzının kazanabileceği en iyi oyunlardan biri. Peter Cross’nun filmlerinden ziyade kitaplara dayanan, Vivendi’den 2003’te başlatılmayan, Yüzüklerin Savaşı’ndan daha iyi olduğu kesin. Çatışmalar için kendi kahramanlarınızı bile yaratabilirsiniz ve oyunun yeni içeriği aktif bir modding topluluğu tarafından desteklenmektedir. Şuan tek sorun, elbette ki EA’nın lisansı sona erdikten sonra kutu kutu kopyalarının satılması ve bu da oyunu hiç kimsenin dijital olarak satamayacağı anlamına geliyor. Yine de bu oyunu oynamanın bir yolunu bulmanızı tavsiye ediyoruz.

4-The Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth II

5-The Lord of the Rings Online

Çıkış tarihi: 2007

Yaratıcısının umduğu gibi World of Warcraft’ın altınında hiç kalmayan Lord of the Rings Online bilgisayardaki en iyi Tolkien oyunlarından biridir. Orta Dünya’yı yeniden yaratmak yerine, yaratıcılar, sancaklar gibi nispeten sakin alanlarda başlayıp, o zamandan bu yana geliştirmelerle birlikte, Yüzük Kardeşliği kitabını takip eden boşlukları doldurarak devam etmeyi seçmişler.

5-The Lord of the Rings Online

6-Lego The Lord of the Rings

Çıkış tarihi: 2012

Bu, en iyi Lego oyunlarından birisidir ve Orta Dünya açık dünya versiyonunu içermektedir ve bu da, Peter Jackson’ın filmlerinde görülen kurguların en sadık çevirisini teşkil etmektedir. Her bölge oldukça detaylıdır ve renk paleti şaşırtıcı bir şekilde güzeldir. Orta Dünya’yı tam ayrıntılı yaşamak isteyenler için en iyi seçenek değil fakat Lego her yaş için uygun bir oyundur. Ayrıca, bu listedeki oyunların çoğunun aksine, Steam’den kolayca indirilebilmekte.

6-Lego The Lord of the Rings

7-Middle-earth: Shadow of Mordor

Çıkış tarihi: 2014

Nemesis sistemi sayesinde Shadow of Mordor son birkaç yıldır en çok konuşulan oyunlardan biridir. Bu, kahramanınız Talion için benzersiz ork komutanları üretir ve karşılaşmalarının sonuçlarına bağlı olarak oyun boyunca oynanan kinlere dönüşebilirler. Assassin’s Creed tarzı sistemlere benzeyen, yüksek kaliteli yakın dövüş ve muharebelerde de oldukça başarılıdır.

7-Middle-earth: Shadow of Mordor

8-Lord of the Rings

Ne yazık ki, yıldırım Melbourne House’a ikinci kez düşmedi. Yüzüklerin Efendisi’ne bakıldığında, üç oyun dışında çok az oyunun neden tam üçlemenin üstesinden gelmeye cesaret edemediğini gösteriyor; bu oyunda da tasarımcılar kitap kapsamına tam uyamamışlar ve başından itibaren macerasını bir dizi bulmaca haline getirmekte zorlanmışlar.

8-Lord of the Rings

9-War In Middle Earth

Çıkış tarihi: 1989

Bu noktaya kadar olan çoğu oyun hikayeyi anlatmaya çalışsa da, bu oyun daha modern bilgisayarların gücünü kullanarak biraz daha farklı bir oyun sağlamakta. Öncelikle, orduların ve kahramanların çatışmasına odaklanan bir strateji oyunuydu. Ancak zekice parçalar zafer koşullarında idi. Kazanmak için, Sauron’un ordularını adil bir şekilde yenip kanazabilirisiniz ya da yüzüğü (mutlaka Frodo tarafından taşınmaz) Doom Dağı’na getirerek yine sizkazanabilirsiniz ancak kötüler deyüzüğü geri alıp Mordor’a geri getirerek kazanabilir. Strateji tarafı çoğu oyuncu için basit gözükse de çok akıllıca kurulmuş bir kurguya sahip.

9-War In Middle Earth

10-Riders of Rohan

Çıkış tarihi: 1991

Rohan Riders, The Two Towers’da Riders of Crown’ın daha iyi bilinen Crown Defender’ini anımsatıyor; ork topluluklarına karşı önde gelen orduları yönettiğiniz strateji ve minigames karışımı oyunu. Çeşitli tatları karıştıran çoğu oyun gibi, sonuç kısmın bireysel olmaması gerçekten güzel.

10-Riders of Rohan

11-The Lord of the Rings: Conquest

Çıkış tarihi: 2009

Bu oyun, Yüzüklerin Efendisi’ninfarklı bir türe; bu sefer bir savaş alanı-rekabet oyunu içine sürükleyen ve hayal kırıklığı yaratan bir yapımdır. Conquest, kabaca ama canlı film benzeri Star Wars: Battlefront oyunlarının da yaratıcısı olan Pandemic’ten geldi ve eğlenceli olduğu kadar otantik olması da bekleniyordu. Maalesef, kötü animasyon, zayıf dövüş sahneleri ve filmin en iyi set parçalarının küçük çaplı uyarlamaları ile çok daha ucuza gitti.

11-The Lord of the Rings: Conquest

12-The Lord of the Rings: War in the North

Çıkış tarihi: 2011

Bu oyun Orta Dünya’nın geçmişte oyunlarda veya filmlerde görmediğiniz yanlarını görmenizi sağlar. Fakat pek başarılı olamadı. Skyrim’den hemen sonra çıkarılmasının onun ölüm fermanını yazacağını kim bilebilirdi ki?

12-The Lord of the Rings: War in the North

13-Lego The Hobbit

Çıkış tarihi: 2014

Eğer bir oyunu üçlü filme uyarlayacak isen,  oyunun tam anlamıyla 3 filmin de izlerini taşıması gerekir. Oyunda 3. film henüz çıkmadan abartılı bir biçimde anlatılmış ve sonra DLC ile düzeltmekte sanırım zor gelmiş. Sonuç: yetersiz bir oyun.  Allahtan Steam’de zamanınızı güzel geçirmenizi sağlayacak 2-3 Lego oyunu daha var.

13-Lego The Hobbit