En Metalik Oyunlar (Ses-İçerik)

En Metalik Oyunlar (Ses-İçerik)

‘Metaliklik” bir nesnenin, fikrin veya hareketin doğrulanabilir derecede mükemmel olup olmadığını belirten modern konuşma diline ait bir sözcüktür. Ancak metal denilen şey ‘hoş, ama sinirli’ olmaktan çok daha fazlasıdır. Sadece en mükemmel ve en üzücü  şeylerin ahenkle kullanılmış halleri için denilen bir ifade desek daha doğru olur. Aykırı oyunlar demekte doğru olabilir.

Bu nedenle, PC oyunlarının en metal olduğu profesyonel oyunlarım için kolay seçim yapmaktan kaçınmak istiyorum. Herhangi bir oyun kafatasları, Şeytanlar ve korkutucu şapkalı adamlar içerebilir ve bunlara bazıları Metalik Oyun diyebilir. Ancak gerçek bir metalik oyunun özü, görünmeyen tarafta durur.

İşte en metalik olduğunu düşündüğümüz oyunlar:

Neverending Nightmares (Bitmeyen Kabuslar)

Çocuk hikâyesine benzeyen bir sanatı olsa da, Neverending Nightmares, depresyon ve intihara yönelik düşüncelerin açık sözlü bir araştırmasıdır. Tasarımcı Matt Gilgenbach oyunu akıl hastalığıyla ilgili kişisel deneyimlerinden esinlenerek yapmıştır.  Sonuç olarak, umut verici bir masal fakat iğrenç görüntülerde dahil olmak üzere, canavarlarlar ile uğraşıp ürkütücü yerler arasında parmak ucunda geçiş yaparken ışığı bulmanız gerçekten önemli bir konu. Bizden uyarması. Ancak Neverending Nightmares’ı metalik yapan şey zihinsel hastalığa karşı bu dürüst ve düz yaklaşımı. 

VVVVVV + MMMMMM

VVVVVV’nin düz versiyonu pekte metalik değil, ama zorlu platform mücadelelerinin üstesinden gelebilmekte. Tek başına oldukça metal değil, orijinal besteci SoulEye tarafından resmen onaylanan ikinci bir soundtrack onu kenara itiyor. MMMMMM, SoulEye ve gitarist FamilyJules7x arasında bir işbirliği olarak oluşturulan VVVVVV skalasının daha metalik bir versiyonudur. YouTube’daki VVVVVV ezgilerinin metal kapak karışıklığını gördükten sonra SoulEye uzanıp hemen orijinal şarkılarının daha yüksek sesle, daha sert, daha muzaffer bir şekilde yeniden çalışmaya başladı. Daha da iyisi, her indirme ile MMMMMM kompozisyonlarını oyuna sokan bir mod dosyası içeriyordu.

Yankai’s Triangle (Yankai Üçgeni)

Yankai Üçgeni, üçgenler oluşturmaya devam etmek için üçgen oluşturmak için üçgenleri döndürdüğünüz ürkütücü, saykodelik bir bulmaca oyunudur. Bazılarının gözleri var. Bazıları yumuşakça sesler çıkarır. Bazıları fısıldar. İçinde 100 bulmaca var ve biraz değişti, ama dönen şekillerin rotasal hareketleri hala beni hipnotize etmeye yetiyor. Yemek yememiş ya da uyumamış olsaydım ve çalışmam gerekmeseydi sonsuza değin dönen şekillere bakabilirdim. Anlamsız bir varoluş? Hayır, burada üçgenlerden bahsediyoruz.

The Cat Lady (Kedi Leydi)

The Cat Lady kadar kasvetli bir oyun görmedim. intihar eden ve beş psikopat dünyasından kurtulana kadar Maggots Kraliçesi’nin ölümsüz kılınıp tuhaf bir dünyaya götürülen bir kadın olan ”Susan” olarak oynuyorsunuz, Bu gerçekten caydırıcı gelmeyebilir ama inanın oyunda hiçbir şey hoş değil. Susan ciddi depresiftir ve katilleri öldürmekle görevli iken ölmekten başka bir şey istemeyen bir karakterle etkileşim kurar – bu, insan tecrübesinin korkunç ve gerçek yönleriyle rahatsız edici bir yolculuk olarak nitelendirilebilir. En sağlamından metalik bir oyundur dikkat!

American Truck Simulator

Zirvedeki yalnızlık, en iyi Nevada kırsalındaki ölü sessiz otoyolda deneyimlenir. Dağların orada olduğunu biliyorum, ama onları göremiyorum. Küçük ışıklar, bazen garajdaki santral ışıkları veya yanıp sönen bir LED… Gidiyor musunuz gitmiyor musunuz belli değil. Deneyim acı verici ya da agresif değil – harika ve biraz kahredici. Bütün o karanlığa bakın. Göremediğimiz her şeye bakın. Sadece hız limitinin altında kaldığınızdan emin olun.

Devil Daggers (Şeytan Hançerleri)

Devil Daggers bilgisayar oyununlarının lanetli arcade oyun dolabıdır, bu yüzden oyuncuya karşı baskıcı ve kayıtsızdır, kötü hissettirir. Bu oyunu oynamak tehlikeli ve tamemen bir fetih söz konusu değil, yani oyun bitmiyor. Kendinizi kötü niyetli zaman ve zamanlara karşı savuşturmak için nihilism var,  bunların hepsi de yalnızca liderlik tahtasını birkaç yukarıya çıkarmak için. Ee sonrası? Yok. Sadece daha fazla şeytan, daha fazla karanlık ve sonsuz garanti edilmiş başarısızlık. Ancak tüm başarısızlıkların altında gömülü zarif, eğlenceli bir atış oyunu. Eğlenmeye devam et. Tadını kaçırma.

Dark Souls 2 (Karanlık Ruhlar 2)

Her Dark Souls oyunu metalik, ancak Dark Souls 2 sizi bir kliniğe koyar. Kurgu parçalarının bir kısmı diğer oyunlardan daha samimiyetsiz (bkz. No-man’s Wharf’daki hayalet gemi gibi). 

Darkest Dungeon (Kapranlık Zindan)

Metalik enstrümantasyonla ses düzenini doldurun ve Darkest Dungeon’ın anlatıcıları bu işe kesinlikle %100 uyacaktır. Darkest Dungeon’ın acımasız tur bazlı savaşı göz açıp kapayıncaya kadar bir ceset yığını oluşturacak. Devam et, tırman. Orada hiçbir şey bulamayacaksın.

The Banner Saga

Darkest Dungeon oyuncuyu umursamıyor, ancak Banner Saga ilginç ve sempatik karakterler kurup ve sonra onları hiç umursamıyor. Sadece ızgara tabanlı muharebe aracıyla hayatlarını aşamalı olarak kötüleştireceksiniz. Sadece seviyeyi aşacak  bu arada, açlıktan öldüğünüzü farkedeceksiniz ardından tanrılar da dahil olmak üzere bildiğiniz herkes ölecek. Peki statü puanlarınızı nasıl dağıtacaksınız?

Doom

Doom, kan ve kurnaz şeytani imajların kendini bilen bir montajıdır ve kilisenin sıkıcı olduğunu hatırlatır. Oraya gideceğine cehenneme git der. Doom, gürültülü bir o kadar da eğlencelidir ve ilk beş dakikası da biraz aptalcadır. Oyunda okumak isteğe bağlıdır. Canavarların bardağınıza doluşunu seyredin. Kan içmek aşırı metaliktir.

Night in the Woods

Night in the Woods, cadılar, kırsalın çöküşü, kapitalizmin başarısızlıkları, varoluşçuluk ve pizza içerir ve bunları ele alır. Metalik değilmi sizcede. Bir aykırılık var. Aykırılık üzücüdür fakat doğrulardır. Peki neden böyle bizi serseriliğe iten şeyleri oynamalı veya dinlemeliyiz? Çünkü bizi umursamazlık hisleri sardığı zor zamanların üstesinden gelmemize yardımcı olurlar. 

Second Life (İkinci Hayat)

Metal, çoğu zaman tam anlamıyla olmasa da, var olma düzleminden kaçmanın aracı olan deneyüstülüğü sık sık ele alır. En azından dünyayı yeni bi açıdan – çok aşağıdan veya çok yukarıdan- gösterebilir. Second Life’da da yeni bir dünya var. Second Life birçok insan için daha iyi bir hayat ve diğerleri için dehşet verici bir ayna.