Ethereum (Ether) Nedir? Ethereum (Ether) Nasıl Alınır?

Ethereum (Ether) Nedir? Ethereum (Ether) Nasıl Alınır?

Ethereum Nedir?

Ethereum Nedir?

Ethereum, akıllı sözleşme (komut dosyası) işlevselliğine sahip, açık kaynak kodlu, halka açık, blok zinciri tabanlı, dağıtılmış bilgi işlem platformudur. Uluslararası bir ortak düğüm ağı kullanarak komut dizileri çalıştırabilen merkezi olmayan bir Turing komple sanal makinesi olan Ethereum Sanal Makinesi‘ni (EVM) sağlar. Ethereum, hesaplar arasında aktarılabilen ve katılımcı düğümlerin gerçekleştirilen hesaplamalar için telafi etmek için kullanılabilen “ether” adlı bir şifreleme sözleşmesi de sağlar. Dahili bir işlem fiyatlama mekanizması olan “Gas” spam’ı azaltmak ve kaynakları ağ üzerinde tahsis etmek için kullanılır. 

Ethereum, 2013 sonlarında kripto para birimi araştırmacısı ve programcısı olan Vitalik Buterin tarafından önerildi. Geliştirme, Temmuz ve Ağustos 2014 tarihleri arasında çevrimiçi bir topluluk tarafından finanse edildi. 

2016’da DAO projesinin çökmesi sonucunda Ethereum iki ayrı blok zincire dönüştürüldü; yeni çatallı versiyon Ethereum (ETH) oldu ve orijinal Ethereum Classic (ETC) olarak devam etti.

Ethereum zaten çok kullanılan bir kripto para birimi olduğundan yatırım yapılıp yapılmaması konusunda fazla konuşmaya gerek yok.

Ethereum (Ether) Nasıl Alınır?

Ethereum dünyada en büyük ikinci kripto para birimi olduğu için epey popülerdir ve bir çok coin borsa sitelerinden temin edilebilir. En popüler bitcoin borsası olan binance.com sitesine üye olarak Ether işlemlerinize başlayabilirsiniz. 

Ethereum alım satım işlemlerini yapabileceğiniz coin borsa siteleri ülkemizde de mevcuttur. Türkiye’deki coin siteleri için Coin Borsaları yazımıza bakabilirsiniz. 

Bitcoin ile ilgili daha fazla bilgi için “Doğru Bitcoin Kullanımı” makalemizi inceleyebilirsiniz.

Bitcoin Üretmek İçin Hangi Ekran Kartını Seçmeliyiz ?” adlı videomuzu da izleyebilirsiniz.

Ayrıca; güncel Bitcoin Fiyatları için bu websitesinden yararlanabilirsiniz.