Ethereum ve Ripple Tüm Zamanların En Yüksek Değerini Gördü

Ethereum ve Ripple Tüm Zamanların En Yüksek Değerini Gördü

Ethereum ve Ripple Yükseliyor

Ethereum ve Ripple Yükseliyor

2017, yükselen değerlemeleri sayesinde lider bitcoin adından sık sık söz ettirdi. Ama sırasıyla ikinci ve üçüncü en popüler kripto para birimleri, ripple ve ethereum için 2018 büyük bir yıl olduğunu kanıtlıyor. 

4 Ocak’ta, ripple birimi başına 3.317 dolarlık yeni bir en yüksek seviyeye ulaştı ve 137 milyar dolarlık bir pazar payına ulaştı. 

Ethereum ise, ilk kez 1,000 $ ‘lık meblağı kırarak 4. günde yeni bir seviyeye çıktı. Kripto para birimi şu an 1,027.27 dolar seviyesinde ve piyasa değeri 99 milyar doları buluyor. 4 Ocak’ta, ripple birimi başına 3.317 dolarlık yeni bir en yüksek seviyeye ulaştı ve 137 milyar dolarlık bir pazar payına ulaştı. 

Tek bir ripple veya ethereum biriminin değeri halen bir bitcoin birimininkinden (şu anda 15,125 dolara) daha düşük ve önde gelen kriptonun 253 milyar dolarlık pazar payı, en yakın rakibinin neredeyse iki katı.

Bununla birlikte, gümüş ve bronz kriptolar, piyasa farkını hızla kapatıyor; ripple piyasa değeri, 2017 yılından bu yana dört günde sadece 49 milyar dolar, ether ise 26 milyar dolar arttı.

Genel olarak, kripto pazarı geçtiğimiz yıl 17 milyar dolardan neredeyse 770 milyar dolara yükseldi. Ripple ve ether’in en son rakamlarına dayanarak, kripto para birimlerine olan toplumun ilgisi açıkça tek bir coinin ötesine geçiyor. 

Kriptoya giderek daha fazla insan yatırım yapmaya başlayınca; bitcoin, ether veya ripple olsun, bu yeni para biriminin burada kalma ihtimali artmaya devam edecektir. 

Hükümetler ve finansal kurumlar zaten bu fikre sıcak bakıyor. Kripto tarafından desteklenen daha hızlı, daha güvenli mali işlemlerin geleceği ufukta gözükebilir. 

Eğer Ripple işlemleri yapmak isterseniz “Ripple Nasıl Alınır?” ve Ether işlemleri için de “Ethereum Nasıl Alınır?” yazılarımızı inceleyebilirsiniz. 

Kaynak: 1, 2