Eylül Ayındaki Düşüşten Sonra Bitcoin Rekor Kırdı

Eylül Ayındaki Düşüşten Sonra Bitcoin Rekor Kırdı

Bitcoin Rekor Kırdı

Bitcoin Rekor Kırdı

Bitcoin geri döndü. Bitcoin, Çin ve Güney Kore gibi bazı eyaletlerin yoğun hükümet düzenlemeleri ve Rusya’da yasaklama konusundaki korkuları nedeniyle birkaç fırtınalı haftanın ardından, Eylül ayı başında kırılan rekor seviyeye ulaşmayı başarmıştı. 

Bu yazı yazılırken fiyatlar 5.856,10 dolara yükselerek bir önceki rekoru 5,013.91 doları geride bıraktı. Bazı yatırımcıların muhtemelen bu kilometre taşı için satış emirlerinin uygulanması nedeniyle kripto para biriminde 5.000 $ seviyesini gördükten sonra fiyatların düşmesi bekleniyordu. Bununla birlikte, Çin’in geçici yasağı ve diğer gelişmelerle ilgili duyurular da, ardından gelen kargaşada büyük rol oynamıştır. Şuan Bitcoin fiyatı 5,690.84 $ seviyelerinde. 

Bitcoin Fiyatı

Bitcoin Fiyatı

Bitcoin fiyatlarının yıl başından bu yana yüzde 424 büyüme kaydetmesi, bazı varsayımlara aykırı olarak şifrelemenin özellikle esnek olduğunu kanıtladı.

Bitcoin meteorik yükselişi ile tekrar yoluna girebilir. Uzmanlar, son birkaç haftadaki bu hız treni değişiklikleri tarafından aşamasız görünüyorlar. CNBC’nin Fast Money segmentinde konuşan eski Fortress Investment Group yatırım fonları müdürü kripto para birimi yatırımcısı Mike Novogratz, Bitcoin’in önümüzdeki altı ila on ayda 10.000 doları aşacağını öngördü. 

Kripto para birimi piyasası istikrarlı bir şey değildir. Önümüzdeki günlerde, haftalarca ya da aylarca bile, nasıl performans göstereceğini tahmin etmenin kesin bir yolu yok. Yine de, kriptonun bir balon olup olmadığına bakılmaksızın, hiç şüphe yok ki finansal sektörü karıştırıyor. 

Kaynak: 1,2,3