Facebook ‘Dürtme’ Özelliğini Yeniden Düzenliyor

Facebook ‘Dürtme’ Özelliğini Yeniden Düzenliyor

   Facebook‘un “Poke” özelliği gerçekten hiçbir zaman ortadan kaybolmadı, ancak sosyal ağ daha belirgin bir yerleşim yeri kazandıracak – hatta göz kırpması, dalga ya da sarıl gibi diğerlerini de kapsayacak şekilde rahat tebrik seçeneklerini genişletmeyi düşünüyor.  

Facebook, ağında birinin dikkatini çekmenin hızlı bir yolu olarak görülen eski özelliklerini gerçekten hiçbir zaman bırakmamış olsa da, Poke’a tekrardan eski önemi vermeyi düşünüyor. 

Poke düğmesi cep telefonundaki kullanıcıların profillerinin üst kısmında, Mesaj düğmesinin yanında ve arkadaşınızın adının ve fotoğrafının hemen altında oturuyor. 

   Poke Facebook’un en eski özelliklerinden biridir. Sosyal ağın hala Thefacebook olarak adlandırıldığı bir dönemde varoldu ve sitede bugünkü kadar çok şey yoktu. Facebook’un yorumlamaya bırakmaya karar vermesiyle Poke’un anlamı asla tanımlanmadı. 

   Facebook, geçmişte “Poke’u yarattığımızda özel bir amaç olmadan bir özelliğe sahip olmanın harika olacağını düşündük” dedi. “İnsanlar Poke’u farklı şekillerde yorumluyor ve kendi anlamlarınızı buluyor.” 

   Birçok kişi Poke’u birer sanal flört biçimi olarak görürken bazıları şaka gibi gördüler. Arkadaşlar arasındaki atın savaşları da ortaya çıktı. Şimdi Facebook, Poke’a başka bir atış yapmak istiyor gibi görünüyor. 

   Yeni Poke düğmesinin yerleşimi, bunun yerine Mesaj düğmesini veya yalnızca bir kullanıcının profilinde dolaşmayı hedeflediğinizde, yanlışlıkla Pokes’lerin oluşmasını kolaylaştırıyor. 

   Özellik, Facebook geçmişinin daha eski bir çağından geldiğinden, Poke aslında özelliklerin ne olduğunu ve neden orada olduğunu bilmeyenler için biraz gizemli. Poke’u hatırlayanlar ise, kaldırıldığını ve şimdi geri döndüğünü düşündü. Facebook, sadece Poke’la yetinmedi. 

Şirket yakınlarda keşfedilen The Next Web adlı Poke’a ek olarak, merhaba, yüksek hızlı, sarılma ve göz kırpma gibi yeni selamları test ediyor. 

Bunlar ayrıca, test grubuna eklenen ve parlak, renkli düğmeler olarak görünenler için kullanıcıların profillerinin üstünde bulunur. (Bu yılın başlarında da “merhaba” düğmesini test etmişti.)        

Kaynak: