Facebook, Messenger İçin Yeni Geliştirilmiş Gerçeklik Efektlerini Tanıtıyor

Facebook, Messenger İçin Yeni Geliştirilmiş Gerçeklik Efektlerini Tanıtıyor

Facebook, Messenger için şirketin “dünya efektleri” olarak adlandırdığı ve temelde kullanıcıların gerçek zamanlı 3D nesneleri kamera çerçevesindeki fotoğraflara veya videolara bırakmasına izin veren yeni bir gerçeklik araçları paketi duyurdu. Teknoloji, Facebook’un var olan AR özelliklerini, örneğin selfie’de yüzünüze filtre ve maskeler ekleme yeteneği ve akıllı telefonların giderek sofistike bilgisayar görme özelliklerini kullanarak Messenger’ı daha etkileşimli hale getirmek için tasarlandı. Kayan bir kalp, ok ve bir 3D robot atmanın yanı sıra “sevgi”, “kalp” ve “özlüyorum” gibi önceden belirlenmiş mesajlarla kelime kabarcıkları da içeriyor. 

Fikir Messenger’ı mümkün olduğunca eğlenceli ve çok yönlü yapacak, böylece Snapchat ile rekabette kalabilecek. Facebook, Snap’in daha genç kullanıcı tabanından bir kısmını çekmeyi umuyor.

Snapchat, Nisan ayında bu ürünün bir versiyonunu piyasaya sundu ve buna dünya mercekleri diyor. Fakat Facebook sadece yeni başladığını söylüyor. Şirket, ilk önce 8 ay önce F8 geliştiriciler konferansında AR platformunu başlattı. F8 geliştiriciler konferansında, Google‘ın mevcut Lens özelliğine benzer şekilde, her nesnenin gerçek zamanlı olarak bir akıllı telefon kamerasıyla tanımlanabileceği bir vizyona gücünü koydu. Ayrıca nesne tanıma ve 3D animasyon kullanarak büyüdü. Örneğin sanal bir buhar dalgası gösteren gerçek bir kahve fincanı kaydedilebilir.  

Facebook, bu alanda sadece Snapchat ile değil, Apple ve Google’a da karşı etkili bir şekilde yarışıyor. Her ikisi de kendi AR platformlarını başlatıyor. Facebook bu konuda bir dezavantaja düştü. Şirket, Dünya nüfusunun üçte birine yaklaşan bir kullanıcı tablasına sahip olabilir; ancak bir mobil OS‘e sahip olmadığı ve kullanmadığı için, akıllı telefondaki kamera üzerinde sosyal ağa öncelikle erişilen kamera üzerinde doğrudan bir denetimi bulunmuyor. Bu yüzden Facebook, AR Studio olarak adlandırılan AR platformunu üçüncü taraf geliştiricilere açık beta olarak açtığını ve bu nedenle Apple ve Google ile rekabet edebilecekleri rekabetçi bir uygulama mağazası yapmaya başladığını söyledi. Amaç şu anda AR için en çekici kullanım örneğini oluşturmak. Zaman içinde kullanıcıları aramak ve kullanıcıları eklemek için de kullanılabilecek gibi görünüyor. Facebook’un bunu mevcut araç setiyle yapıp yapamayacağı belirsiz. Dünya etkileri ve diğer AR hileleri yüzeyde zararsız görünse de aslında bir sonraki mobil savaş alanını temsil ediyorlar.  

Kaynak: 1