Facebook, WhatsApp ile Instagram Arasında Bağlantı Özelliği Deniyor

Facebook, WhatsApp ile Instagram Arasında Bağlantı Özelliği Deniyor

Facebook, WhatsApp, Instagram Hikayeler

Facebook, WhatsApp, Instagram Hikayeler

Geçen yıl Facebook, Snapchat benzeri özelliklerini daha düzgün hale getiren güncellemeleri gerçekleştirdi. Şirketin çalıştığı yeni bir teste dayanarak işinin sonuna geldiğini söyleyebiliriz. TechCrunch’a göre, Brezilya’daki bazı kullanıcılar Instagram Hikayelerini WhatsApp‘ın Durum özelliğine çapraz bağlamanın bir yolu olan deneysel bir araç görüyorlar. Brezilyalı bir blog, arabirimin sol alt köşesinde aracı gösteren bir Instagram Hikayesi ekran görüntüsünü yayınladı.

Facebook, kullanıcıların filtrelenmiş fotoğrafları, videoları ve GIF’lerini özellikleri boyunca kısa ömürlü durum mesajları olarak göndermelerine olanak tanıyan birçok özelliği vardır. Bu özellik Facebook’ta çok kullanılmadığından sosyal paylaşım ağı; Snapchat’ten daha fazla kullanıcısı olan fotoğraf paylaşımı Instagram uygulamasının Hikayelerini ana web sitesinde çaprazlama imkânı tanıyan bir araç sundu. Şitket, Facebook Hikayeleri ve Messenger Day’i geçtiğimiz sene sadece “Hikayeler” adı verilen tek bir varlık haline getirmişti.

Bu yeni özellik daha geniş bir sürümde gerçekleşirse, kullanıcılar daha sonra Instagram‘da tek bir Hikaye oluşturabilir, ardından Facebook, Messenger ve WhatsApp’da paylaşabilir. Bu, tüm bu platformları kullananlar için işleri daha kolay hale getirecek olsa da, Facebook, kullanıcıların birden fazla uygulamada aynı Hikayeyi görerek sinirlenmelerini önlemek için bir yol bulmalıdır.

Kaynak: 1