Ford, Karışık Gerçeklikte Otomobilleri Tasarlamak İçin Microsoft’un HoloLens’lerini Kullanıyor

Ford, Karışık Gerçeklikte Otomobilleri Tasarlamak İçin Microsoft’un HoloLens’lerini Kullanıyor

Ford ve Microsoft HoloLens

Ford ve Microsoft HoloLens

Otomobil yapmak kolay değildir ve tasarım seviyesinden başlar. Genellikle, tasarım spesifikasyonları, geliştirilen aracın fiziki yeniden yapılandırılması üzerine uygulanmalıdır. Bu etkili olmakla birlikte, çok zaman alıyor, bu nedenle Ford, otomobil yapımının tasarım sürecini zenginleştirmek için HoloLens‘ler kullanmaya yönelik Microsoft ile ortaklık kurdu. 

Ford’un tasarımcı ve mühendis ekibi HoloLens’i kullanarak sanal dünyadaki araçlarına yaptıkları değişiklikleri hızla modelleyebilir. Karışık gerçeklik olarak var olan bir modelin üzerine bindirdiği değişiklikleri görmek daha kolaydır.

Artırılmış Gerçeklik

Artırılmış Gerçeklik

Tasarımda Başkan Yardımcısı Moray Callum, bir blog yazısında “Eski ve yeni kil modellerini ve hologramları, hem zaman kazandıran hem de tasarımcıların hızlı bir şekilde denemelerini ve tekrar etmelerini, daha şık ve akıllı araçları hayal etmelerini sağlayacak şekilde birleştirmemiz şaşırtıcı” diye söyledi. “Microsoft HoloLens, hızlı değişen zamanlarda araç ve hareketlilik deneyimlerini yeniden düşünmeye devam edeceğimiz için tasarımcılar için güçlü bir araçtır”. diye devam etti. 

HoloLens, Ford’daki çeşitli ekiplerin işbirliği yapmalarını kolaylaştırıyor. HoloLens genel müdürü Lorraine Bardeen, “HoloLens’i kullanarak, şirket genelinde tasarım ve mühendislik ekipleri, otomotiv endüstrisinin en büyük rekabet avantajlarından biri olan, oldukça gizli tasarımların sızıntı riski olmadan daha kolay işbirliği yapabilir.” dedi. 

Microsoft HoloLens

Kısacası, karma gerçeklik araba imalatını değiştiriyor. Aslında, HoloLens veya sanal/artırılmış gerçeklik (AR/VR) teknolojisi, genel olarak oyun dünyasının ötesine geçti. Potansiyelini fark eden tek Ford değil. Volvo, Audi, Volkswagen ve hatta NASA da HoloLens’i denedi. TechCrunch’a göre Tesla rakibi Lucid Motors, HTC Vive’u elektrikli otomobillerini tasarlarken VR’ye güveniyor. 

Başarılı bir pilot çalışmanın ardından Ford, şimdi HoloLens’in genel tasarım sürecinde kullanımını genişletmek istiyor. Ford’daki VR teknik uzmanı Elizabeth Baron, blog yazısında mutluluğunu dile getirdi. “Bu, heyecan vericidir çünkü tasarımcılarımız ve mühendislerimiz etkili bir şekilde iletişim kurmakta. Sanal ve fiziksel modelleri karıştırarak geleceği daha önce görmeyi düşünmektedir.” 

Kaynak: 1