Fortnite Dev, Büyük Değişiklikleri Ve Yeni Özellikleri Sundu

Fortnite

Fortnite

   Epic Games popüler Fortnite: Battle Royale oyununun şu anki durumunu, oyuncuların gelecek güncellemeden değişiklikler ve yeni eklentiler açısından beklentilerini detaylı bir şekilde açıkladı. Epic mevcut sosyal özelliklerin arkadaşlarla oynamak için bir araya gelmeyi kolaylaştırmadığını kabul etti. Neyse ki değişiklikler geliyor. 

   Epic, “Harika bir maç geçirdiğin insanlarla tekrar oynamayı, yeni arkadaşlar edinmeyi ve diğer sosyal ağlardan arkadaş listelerini almayı kolaylaştırmaya çalışıyoruz” dedi. 

   Fortnite: Battle Royale’da birlikte oynama, Duos sistemi ve çalma listesi aracılığıyla gerçekleşiyor. Dünya genelindeki her bölgede mevcut değil; Örneğin, Okyanusya. Epic, oyuncunun popüler verilerini platforma ve bölgeye göre incelediğini ve oyuncuların daha kolay oyun arkadaşı bulabilmeleri için yoğun saatlerde Duos sisteminin mevcut olacağı bir sistem üzerinde çalıştığını söyledi.

   Epic’in radarında da takım öldürmeyi durdurmaya yardımcı olmak için değişiklikler var. Geliştirici, kötü aktörlerin sistem tarafından raporlanıp yayınlanmadığını söyleyerek “topu düşürdüğünü” kabul etti. Epic, ilerleyen yıllarda en kötü suçluları ayıklamak için “daha iyi analitik modeller” planlıyor. Uzun vadeli hedef, iyi oyuncuları bir araya getirmektir. 

   Ek olarak, Epic, manzaraları hedef alırken oluşabilecek rastgele mermi yayılımından kurtulma amacına sahip yeni bir çekim modeli planlıyor. Epic, “Oyunun akışını değiştirmeden yangın sırasında bina örtüsünün kullanışlılığını korurken atışları iyileştirmek istiyoruz” dedi. Geliştirici bunu şu anda test ediyor ve şimdiye kadar elde edilen sonuçlar “umut verici”, ancak herkes için yeni model bir çıkarmadan önce yapılması gereken çok iş var. 

   Aşağıda, oyunun web sitesinde yayınlanan Fornite‘a gelen diğer bazı değişikliklerin ve yeni eklemelerin özeti verilmiştir. Epic, oyunlarla ilgili planlarının ne olduğu konusunda oyuncularla konuşurken genel hedefinin “şeffaf ve hesap verebilir” olması olduğunu söyledi.

 Fortnite: Battle Royale Değişiklikler / Güncellemeler /Yeni Özellikler:

  • Stok sistemi için büyük bir yeniden işleme devam ediyor; yeni kullanıcı arayüzü daha temiz olmalı
  • Öldükten sonra maçınızla ilgili istatistiklerin görülebileceği bir maç sonrası istatistikler sayfası olacaktır.
  • Harita, “daha fazla oyun çeşitliliği” sunmak amacıyla yeni ilgi noktaları ediniyor. Ayrıca, mevcut alanlarda flora gibi yeni elementler eklenecek.
  •   Epic, kazma, kayıklar ve karakterler gibi bazı öğeler için yeniden şekillendirme planlıyor.
  • Bir dizi ses değişikliği geliyor. Bunlardan biri ayak sesinizin durduğunuz zemine göre değişmesi.(metal, ahşap, taş vs.) Ek olarak takım arkadaşı ayak sesleri daha sessiz olacak. Ayrıca silah sesleri için sorun giderme olacak.
  • Sınırlı zaman modları Aralık ayınca Fortnite’a geliyor.
  • Sunucu performansı optimizasyonları da iş başında.
  • Daha fazla istatistik ve liderlik tablosu. Epic, istatistik açısından oyuncuların nerede başarılı olduklarını ve nerede mücadele ettiğini anlamalarına yardımcı olmak için daha fazla şey katmayı umduğunu belirtti.
  • Daha fazla item ve silah geliyor.
  • Bir maçın parametrelerini ayarlayabileceğiniz özel oyunlar geliyor.
  • Oyunda meydana gelen havalı ve etkileyici şeyleri vurgulayan rozetler geliyor.    

Kaynak: 1