Fortnite Turnuvalarının İlk Sezonu için Bütçe 100 Milyon Dolar Olarak Açıklandı

Fortnite Turnuvalarının İlk Sezonu için Bütçe 100 Milyon Dolar Olarak Açıklandı

Fortnite’tan Büyük Bütçe

Fortnite'tan Büyük Bütçe

Epic profesyonel rekabetçi Fortnite oyununda büyük gidiyor. Geliştirici, bugün 2018-2019 sezonunda Fortnite ödül havuzlarına 100 milyon dolar kaynak sağlayacağını açıkladı. Kısa bir blog yazısında, Epic, “daha kapsayıcı” ve “oyun oynama ve izlemenin neşesi” üzerine odaklanan bir Fortnite rekabetçi oyununun olmasını istediğini söyledi.

Epic, “Rekabetçi oyunun arkasına büyük bir şekilde yaklaşıyoruz, fakat yaklaşımımız farklı olacak. Daha kapsayıcı olmayı planlıyoruz ve oyun oynama ve izlemenin neşesine odaklanıyoruz.” dedi.

Turnuvaların ve uygun platformların yapısıyla ilgili daha fazla ayrıntı “önümüzdeki haftalarda” açıklanacak.

Bu gerçekten çok büyük bir anlaşma. Çünkü 100 milyon dolarlık ödül, Valve’in Dota 2‘sinin 2017 yılında tüm turnuvalarında ödüllendirdiği toplam 38 milyon dolarlık toplam ödül parasının iki katından fazlası demek. Valve’in devasa Dota 2 etkinliği olan Uluslararası, geçen yılki oyun tarihindeki en büyük ödül havuzuna, tek bir etkinlik için yaklaşık 25 milyon dolar ödedi. Diğer bir karşılaştırma noktası için, açılış gecesi Overwatch League turnuvası tüm sezon boyunca toplamda 3.5 milyon dolar para ödeyecek.

SensorTower’a göre Fortnite, mobil versiyonundan her gün 1 milyon dolardan fazla para kazanıyor; Epic, konsol ve PC sürümlerinden de kazanıyor. Oyun ücretsizdir, ancak oyuncular kozmetik üzerinde gerçek para harcayabilir.

E3’te Epic, ünlülerin ve oyuncuların Doubles maçlarını birlikte oynayacağı ünlü bir Fortnite video oyun turnuvasına ev sahipliği yapacak. Fortnite’ı indirmek isterseniz aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Fortnite İndir