Fortnite’da Hile Yapan 14 Yaşındaki Genç Hacker’ı Annesi Savundu

Fortnite’da Hile Yapan 14 Yaşındaki Genç Hacker’ı Annesi Savundu

Fortnite

Fortnite

   Epic, 14 yaşındaki birine açtığı dava için uğraştığını biliyormuş gibi görünmüyor.

  Online oyunlarda hile yapan kişilere karşı mücadele çirkinleşiyor. Özellikle, Epic Games, oyunun modding edildiği ve geliştiricinin Fortnite için ücretsiz oynanan “Battle Royale” modundaki etkinliğinden kazanç kaybetmesine neden olduğu iddiasıyla 14 yaşındaki Caleb Rogers‘a dava açtı.

  Rogers’ın annesi North Carolina’daki ABD Bölge Mahkemesine, Epic’in herhangi bir değişiklik biçimini kanıtlama yeteneğine sahip olmadığını, oğlunun oyunun kaynak kodunu değiştirirken Addicted Cheats‘tan indirdiği hileleri kurduğunu belirtti.

   Kotaku’ya göre, söz konusu hileler, hedef-botlar (Ubisoft’un The Division ve Rainbow Six’te savaşan hilelerle benzer) aylık 5-15 $ arasında değişiyordu. Dava Ekim ayında başladı

   Rogers’ın cevap mektubu için tıklayınız.

   Rogers’ın annesi oyunun EULA eyaletlerinin Fortnite’ın yalnızca “yürürlükteki yasa uyarınca yasal olarak bağlayıcı sözleşmelere” girebilecek kişiler tarafından oynanması gerektiğini, giremeyen oyuncuların bir yetişkinden rıza alması gerektiğini söyledi. Yine de, formda herhangi bir yaş bırakma veya onay onayı kutusu yok. Ayrıca oğlunun oynamasına da hiç izin vermediğini dile getirdi. Sözleşme kanunları genelde küçük biriyle iş anlaşması yapmayı yasaklar; bu da Epic’in iddialarını neredeyse imkansız hale getiriyor. 

   Torrent Freak, genç Rogers’ın kaynak kodunu kendisi belirlemediği halde, YouTube’daki hileleri kullanarak başkalarına yayınladığını, başkalarına nerede indirileceğini gösterdiğini ve daha sonra izleyicilerden para istediğini belirtti.

      Epic sözcüsü şunları söyledi;

    ‘’ Bu özel dava, sanık, Fortnite Battle Royale hilelerini ve istismarlarını ortaya çıkaran ve tanıtan bir YouTube videosundaki bir yayından kaldırma bildirimine karşı bir DMCA karşı davası açmasının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Epik, herhangi bir yaşta herhangi birinden hile veya telif hakkı ihlali için uygun değildir. Daha önce belirtildiği gibi, hileyi ciddiye alırız ve oyunlarımızın oyuncular için eğlenceli, adil ve rekabetçi olmasını sağlamak için mevcut tüm seçenekleri takip edeceğiz “dedi.

      Bu arada Epic’in Player Unknown‘ın Battlegrounds‘u ve Fortnite’ın “Battle Royale” modu arasındaki benzerlikler üzerine, PUBG Corp‘a dava açma ihtimali var.

 Kaynak: 1