Futbolcu Diego Maradona, PES 2017’deki benzerliği üzerine yasal işlem yapmayı planlıyor

Futbolcu Diego Maradona, PES 2017’deki benzerliği üzerine yasal işlem yapmayı planlıyor

Dünyaca ünlü dünya kupası kazanan futbolcu Diego Maradona, Konami’ye Pro Evolution Soccer 2017’de benzeri kullanıldığı için “uygun yasal işlem” yapmayı planlıyor.

Oyunun ‘Efsaneler’ bölümünün bir parçası olarak Ronaldinho ve Brezilyalı ırkdaşları Ronaldo ve Rivaldo gibi emekliye ayrılmış büyükler ve Barcelona eski yıldızları Carles Puyol ve Xavi oyunda bulunmaktalar. Bu oyuncular, PES 2017’nin myClub modu ile birlikte kullanılabilir, ayrıca Arjantin efsanesi Diego Maradona da yıldız Lionel Messi’den 3 puan daha yüksek olan 97 ortalaması ile oyunda.

Ancak İngiltere’yi ’86 Dünya Kupası’ndan gönderen Tanrı Eli’nden sorumlu olan adam, Konami tarafından izin alınmadığını öne sürerek oyuna katılımaktan memnun değil gibi görünüyor.

Maradona, Facebook sayfasında (facebookun çevirdiği kadarıyla) şöyle dedi:

“Dün Japon şirket Konami’nın resmimi PES 2017 oyunu için kullandığını duydum. Maalesef avukatım Matias Morla ilgili yasal işlemleri başlatacak ve umarım bu başka bir aldatmaca değildir …”

Pro Evolution Soccer, bir seri olarak, sahte oyuncunun ve takımın isimlerinin yanı sıra sahte kulüp rozetleri de dahil olmak üzere her zaman lisans verme konusunda temkinli bir yaklaşım benimsiyor. Örneğin, uzun süredir hizmet veren bir Celtic destekçisi olarak, favorilerimden biri emekli orta saha oyuncusu Neil Lennon’un Neil Lemmon olarak değiştirilmesi. Bununla birlikte, emekli oyuncuların, mevcut oyunculardan farklı ya da aynı olması durumunda, kullanım / lisanslama haklarının nasıl geçerli olduğunan emin değilim.