Game of Thrones Karakterleri Gerçekte Nasıl Görünmeli

Game of Thrones Karakterleri Gerçekte Nasıl Görünmeli

Game of Thrones Karakterleri

Game of Thrones Karakterleri

Rol için yanlış aktör veya aktrisi oynatabilirsiniz. Bu fanatik hayranların öfkelenmesine bile neden olabilir. Sevilen dizi Game of Thrones söz konusu olduğunda aslında karakterlerin birçoğu George R.R. Martin‘in kitaplarında yazdığı karakter görünümleriyle pek uyuşmuyor. 

Bazen pratik olsun diye veya hikaye anlatımı nedeniyle yapımcılar yazılan karakterlerin görünüşlerini farklı seçebiliyorlar. Game of Thrones karakterlerini Buz ve Ateşin Şarkısı kitaplarında tasvir edildiği şekli ile yan yana koyarak karşılaştıralım. 

1. Yara/Asha Greyjoy

1. Yara/Asha Greyjoy

Game of Thrones yazarları Asha Greyjon’nun adını Yara olarak değiştirmeye karar verdiler. Belki de Rickon Stark’ın koruyucusu Osha ile karışıklığı engellemek için olabilir. Aktris Gemma Whelan, Asha’nın kendine güveni ve kaba dilline sahip ama tam olarak kitaptaki gibi değil. 

Kitaptan Alıntı: Theon onun Ironborn olduğunu bir bakışta anlamıştı. Zayıf ve uzun bacaklı, kesilmiş sıyah kısa saç, rüzgarla donuk cilt, güçlü eller, kemerinde kama. Burnu onun ince yüzü için çok büyük ve keskindi ama gülümsemesi onun için yapılmıştı. 

2. Bran Stark

2. Bran Stark

Isaac Hempstead-Wright’ın oynadığı Bran Stark karakteri George R.R. Martin tarafından yazılan Buz ve Ateşin Şarkısı kitaplarındaki tanıma tam olarak uymuyor. Kitaplarda Arya hariç Stark çocuklarının çoğu Tully hanesinin tarafına benzemektedir. Dizi de ise sadece Sansa ve Robb bu şekilde yansıtılmıştır. Kahverengi saç ve gözlerin yerine Bran’ın Tully özellikleri olan koyu kestane rengi saç ve mavi gözlere sahip olması gerekirdi. 

Kitaptan Alıntı: Catelyn her zaman Robb’un ona benzediğini düşünmüştü; Bran, Rickon ve Sansa gibi, Tully renkleri, koyu kestane saçları, mavi gözleri vardı. 

3. Brienne of Tarth

3. Brienne of Tarth

Brienne’nin trajedisinin bir kısmı, ne kadar sevmek ve sevilmek istediğidir, ancak güzel büyük mavi gözleri haricinde, Westeros standartlarına göre o acı çekici ve çirkin olduğunu bilir. Brienne canlandıran aktris Gwendoline Christie muhteşem bir kadındır ve yüksekliği, saç rengi ve tutumu mükemmel olsa da, kitapların Brienne’sine hiç benzemiyor. Kitaplar boyunca Brienne, düşmanlarıyla birlikte daha da hasar gören saldırılara maruz kalıyor. Bu da aldığı hasarlar yüzünden dış görünüşünü etkiliyor. 

Kitap Anlatımı: Ona seslendiler; Güzellik….alaycı tavırlarla. Miğferinin visörü altındaki saçları bir sincabın kirli saman yuvası gibiydi ve yüzü….Brienne’nin gözleri büyük ve çok maviydi, genç bir kızın gözleri, güvenen ve masum, geri kalan özellikleri….geniş ve kaba, dişleri belirgin ve çarpık, ağzı çok geniş, dudakları o kadar dolgun görünüyordu ki şişmiş gibiydi. Yanaklarında ve alnında binlerce çil ve lekeler vardı, burnu da birden fazla kırılmıştı. 

4. Daario Naharis

4. Daario Naharis

Şimdiye kadar Game of Thrones Daario Naharis karakterini seçmek için epey zorlandı. Hatta doğru karakter için oyuncu değişimine bile gidildi. Ama pek başarılı olamadılar. Onları çok fazla suçlamayada lüzüm yok çünkü Daario renkli saçları ve çatallı sakalı ile ekranlarda gözükmesi zor olan bir karakter. 

Kitap Anlatımı: Daario Naharis, Tyroshi için dahi gösterişli idi. Sakalı üç uçtan oluşacak şekilde kesilmişti ve gözlerinin rengi olan maviye boyalıydı. Saçları da mavi boyalıydı ve yakasına kadar düşen kıvırcık şekildeydi. Sivri bıyıkları ise altın renk boyalıydı. 

5. Daenerys Targaryen

5. Daenerys Targaryen

Belirtilen yaş farklarını görmezden geliyorsanız, oyuncu kadrosu Daenerys’in rolü için güzel Emilia Clarke’ı seçmekle büyük bir iş başardı. Bununla birlikte, özellikle gözleri ve saçı ile ilgili birkaç farklılık var. Saçları ile ilgili olarak da birkaç defa ateşlerin içine girdiğinde hepsi yok oldu. Yani şuan henüz tam olarak uzamış olamaz. 

Kitap Anlatımı: Onu Magister Illyrio’nun gönderdiği tılsımlar ile sonra da menekşe rengi gözlerini ortaya çıkartmak için koyu erik rengi ipek elbiseyle giydirdiler. Viserys “Çok sıska” dedi. Saçları, onunki ile aynı gümüş sarısıydı, başının arkasına sıkıca gerdirilmiş ve bir ejder kemiği broşuyla tutturulmuştu. 

6. Euron Greyjoy

6. Euron Greyjoy

Oyuncu Pilou Asbæk, Crow’s Eye’ı tasvir ederek takdire şayan bir iş çıkartırken görünüş olarak kitaptaki haline benzemiyor. Dizinin Euron’u Asha ve Theon’a çok benziyor ama kitaptaki onun korkunç görünmesini sağlayan özellikleri yok. 

Kitap Anlatımı: Euron, Lord Quellon’un oğullarının en sevimli olanıydı ve üç yıl sürgün onu değiştirmemişti. Saçları bir gece yarısı denizi gibi siyahtı, görülecek hiçbir beyaz renk yoktu, yüzü düzgün ve solgun, sakin sakalının altında idi. Siyah bir deri yama Euron’un sol gözünü örtmüştü, ancak sağındakinde mavi bir gökyüzü vardı. Gülümseyen göz Victorion’u düşündürdü. “Crow’s Eye” dedi. “Kral Crow’nun Gözü, kardeşim.” Euron gülümsedi. Çürük ve mavi renkte dudakları çok karanlık görünüyordu. 

7. Sandor ‘The Hound’ Clegane

7. Sandor 'The Hound' Clegane

HBO makyaj sanatçısı, Sandor Clegane’nin yüzünün bir tarafını kaplayan yara izi kütlesi ve bükülmüş eti oluşturarak harika bir iş çıkarıyor, ancak tam yeterli değil. Kitap okuyucuları, Hound’un görünümünün gerçekten dehşet verici olduğunu bilir. 

Kitap Anlatımı: Yüzünün sağ tarafı, keskin elmacık kemiklerine sahipti ve ağır bir kaş altında gri bir göz vardı. Burnu büyük, çengelliydi, saçları ince, koyuydu. Uzun ve yana doğru fırçalanmış gibi duruyordu. Çünkü yüzün diğer tarafında saç yoktu. Yüzünün sol tarafı berbattı. Kulağı yakılmıştı bir delikten başka birşey yoktu. Gözü hâlâ iyiydi, ama etrafında bükülmüş bir yara kütlesi vardı, kaygan siyah et sert deri gibiydi. Hareket ettiğinde krater görünümlü kırmızı ve ıslak uçlu olan derin çatlaklar belirginleşiyordu. Çenesinin altında etin olmadığı kemik gözüküyordu. 

8. Jorah Mormont

8. Jorah Mormont

Jorah aslında göstericilerin bizim inanmamızı sağlayacak kadar yakışıklı değil. Favori karakterimiz tarafından Şövalye seçilen Jorah Game of Thrones’ta kitap versiyonu halinde pek te cazip değil. 

Kitap Anlatımı: Ser Jorah yakışıklı bir adam değildi. Boynu ve omuzları boğa gibiydi. Kaba siyah tüyler kollarında ve göğüsünde o kadar çoktu ki başında neredeyse hiç saç kalmamıştı. 

9. Ramsay Bolton

9. Ramsay Bolton

Dizide, rezil olan Bolton’un Piçi oldukça kötü ve sadist bir figürü yansıttı. Fakat Ramsay’ın kitap versiyonunun daha da kötü olduğuna inanabiliyor musunuz? Kitaplarda, Ramsay Snow’un bazı şeyleri sizi tiksindiriyor ve Iwan Rheon kadar cazip veya karizmatik değil. 

Kitap Anlatımı: Elbisesinin bütün görkemine rağmen o da çirkin bir adamdı. Büyük kemikli ve eğimli omuzu ile hayatının ilerleyen zamanlarında şişman olmaya yatkın biri gibi duruyordu. Cildi pembe ve lekeli, burnu geniş, ağzı ufak, saçları uzun, koyu ve kuruydu. Dudakları geniş ve etliydi ama diğer adamlar onun gözleri olduğunu fark ederdi. Lord basının gözlerine sahipti. Küçük, yakın planlı, tuhaf soluk; hayalet grisi. Bazıları gözlerinden gölge olarak bahsederdi. Gerçekte gözleri kirli buzun iki parçası gibi renksizdi. 

10. Roose Bolton

10. Roose Bolton

Dreadfort Lordu, kış rüzgarlarına kıyasla Westeros göre kurnaz, acımasız ve soğuktur. Beş sezon boyunca, Michael McElhatton Roose Bolton’un yapısını takdire şayan bir biçimde tasvir etti, ancak bir problem var. McElhatton kitaplardaki karakterine hiç benzemiyor. Boltonun uzun siyah saçları, soluk göz rengi, yaşına rağmen sarım ve garipçe yüzü olmalı. 

Kitap Anlatımı: Sade, düzensiz ve sıradan bir yüzü vardı, yalnızca tuhaf soluk gözleri dikkati çekiyordu. Ne dolgun, ne ince, ne de kaslıydı. Lord onu gördü. Sadece gözleri hareket etti; Buz rengi ve çok soluktu. 

Dreadfort Lordu’nun piç oğluyla güçlü bir benzerliği yoktu. Yüzü temiz tıraşlanmıştı, pürüzsüz derili, sıradan, yakışıklı değil ama oldukça düzgündü. Roose savaşlarda olmasına rağmen yara izi taşımıyordu. Kırk yılı aşkın bir zamana rağmen, henüz kırışıklık yoktu. Dudakları o kadar ince ki, onlara baskı yaparken tamamen kaybolmuş gibiydi. Onda yaşlanmayan, durgunluk vardı; Roose Bolton’un yüzündeki öfke ve sevinç de aynı görünüyordu. Kendisinin ve Ramsay’ın tek ortak noktası gözleriydi. Gözleri buz gibiydi. 

11. Theon Greyjoy

11. Theon Greyjoy

Dizide Theon, Ramsay Snow’un tutsağı olarak cehennemden geçti. Kitaplarda Dreadfort Piçi “Reek” e karşı çok daha sert davrandı, en genç Greyjoy’u 40 yıl yaşlandırdı. Theon’u kaçırdıktan sonr birkaç el parmağı, ayak parmağı ve dişlerini bıraktı yerlerinden ayırıd. 

Kitap Anlatımı: “Saçları beyazlaştı ve o üç kat daha inceldi, unuttunuz mu?” Crookback lordu tekrar baktı ve ani bir homurdanma çıkardı. “O olabilir mi, Stark’ın yamağı, sırıtan, hep sırıtan.” Lord Ramsay itiraf etti: “Şimdi daha az gülümser” dedi. “Güzel beyaz dişlerinin bir kısmını kırmış olabilirim.” Reek ne diyeceğini bilmiyordu, bu yüzden hiçbir şey söylemedi. Yanlış bir kelime, ona başka bir parmak kaybettirebilirdi. Şimdiye dek sol elinden iki parmağını, sağdan serçe parmağını kaybetti; ancak sağdaki ayağını solundan üçüne karşı çıkardı. Ancak sağ ayak parmaklarından üçüne kıyasla sol ayağından sadece küçük parmağını kaybetmişti. 

12. Tyrion Lannister

12. Tyrion Lannister

Peter Dinklage harika bir Tyrion karakteri canlandırıyor. Belki de daha ötesi yok. Ancak kitaplardan kesinlikle daha çekici. Bir “sıkıştırılmış” yüzü olmalı ve Karasu Savaşı’ndan sonra artık sadece burnunun yarısı var. Soluk sarışın ve siyah saçları şaşkın bir kombinasyon olup, farklı renkli gözleri de var. 

Kitap Anlatımı: Lord Tywin’in yavrularının en küçüğü ve çok çirkin olanı Tyrion Lannister. Tanrıların Cersei’ye ve Jaime’e verdiği tek şey. Onlar Tyrion’u inkar ettiler. O cüceydi, kardeşinin boyunun yarısı, o uzun bacaklara ayak uydurmak için mücadele ediyordu. Başı, şişmiş bir kaş rafının altındaki bir kabadayığın yüzü ile vücudu için fazla büyüktü. Bir tane yeşil göz ve bir tane siyah, öylesine sarılı bir saç düşüşünün altından dikkatle baktı, beyaz gibi görünüyordu. Jon ona hayranlıkla baktı. Başı vücudu için çok büyüktü. Bir tane yeşil göz ve bir tane siyah. Saçları beyaz gibi göünen sarıydı. Jon ona hayranlıkla baktı. 

13. Tywin Lannister

13. Tywin Lannister

Tywin Lannister aynı Charles Dance’in oynadığı gibi. Dizide çok etkileyici bir figür canlandırılıyor. Rol için neredeyse mükemmel, kibirli ve zalim olan Tywin’in tutumunu başarılı tasvir etti. Dizide, saç ve sakallar haricinde Tywin’in görünümünün çoğunu da doğru. 

Kitap Anlatımı: Casterly Rock Lordu, yirmi yıl daha genç bir adam kadar yalın idi. Hatta sade bir şekilde biraz yakışıklıydı. Yanaklarını örten sert sarışın bıyıklar, kel kafası, sıkı ağzı vardı. 

14. Robb

14. Robb

Kitaplarda, Robb, Sansa, Bran ve Rickon, kestane rengi saçlı ve mavi gözlü olup ailenin Tully tarafına benziyor. Gösteride, Robb göz rengi açısından oldukça doğru, ama saçları biraz daha kahverengi olmalı. 

Kitap Anlatımı: “Vazgeçen cesurca öldü,” dedi Robb. Annesinin rengi, adil cilt, kırmızı-kahverengi saçları ve Nehirova Tullyler’in mavi gözleri ile her geçen gün giderek büyüyordu. 

15. Jaime

15. Jaime

Kitap okurlarının Jaime Lannister’in dizi versiyonuyla olan en büyük sorunlarından biri de saçları. Dizi boyunca, tam anlamıyla doğru yapamadığı görülüyor. Her zaman yanlış renk ve genellikle de yanlış uzunluk. Ayrıca ikiz oldukları için Jaime ve Cersei’nin birbirine benzemeleri gerekiyor. Ama gerçek hayatta ikiz erken ve kadın oyuncu bulmak zor oluduğu için bu görmezden gelinebilir. 

Kitap Anlatımı: Ser Jaime Lannister’ın, sanki altından dövülmüş olan saçları Sandor Clegane’in korkunç yanmış yüzüne geldi. 

Yere doğru gözleini kastığında kedi-yeşil gözleri ışığa yavaşça alıştı. 

“Şimdiye kadar o berbat sakaldan bıktığını umuyordum, bu saçların hepsi seni Robert’a benzetiyor.” “Robert’ın sakalı siyah, benim de altın.” 

“Altın mı, yoksa gümüş mü?” Cersei çenesini altından bir saç kopardı.

16. Lancel

16. Lancel

Lancel’in erken sezonlardaki görünüşü çoğunlukla doğruydu, ancak serideki Serçelere katıldıktan sonra başına gelenlerin çoğu hayal edildi. Kitapta Lancel, erken yaşta katıldığı Blackwater Savaşı’nda ciddi yaralar alıyor. 

Kitap Anlatımı: Sadece on yedi yaşına rağmen, yetmiş yaşında gibiydi; Gri yüzlü, sıska, içi boş yanaklar, batmış gözler ve saçları tebeşir kadar beyaz ve kırılgan. Saçları beyazlaşmış olmasına rağmen, bıyık tentesi kumlu bir renkteydi. 

17. Barristan the Bold

17. Barristan the Bold

Barristan Selmy, Daenerys’e katılmak için Essos’a gittiğinde, saçlarını ve sakalını uzun süre büyüttü ve bir takma ad olan Arstan Whitebeard olarak bilindi. Barristan, gerçek kimliğini Daenerys’e açıkladıktan sonra sonunda saçlarını ve sakallarını düzeltirse de, tam olarak kesmedi. 

Kitap Anlatımı: Diğer adam boyalı yün bir gezgin kıyafeti giymişti. Uzun beyaz saçları omuzlarına düştü ve ipeksi bir beyaz sakal yüzünün alt yarısını kapladı. 

18. Stannis

18. Stannis

İnsanlar Stephen Dillane’i Stannis olarak sevidiler ve karakterin kıvrımlı ve tavizsiz tavırlarını netleştirdiğini itiraf etmek gerek. Fakat kitaplardaki Stannis’e çok benzemiyor. Belki de Dillane’in en büyük sorunu, Robert Baratheon’u canlandıran aktör Mark Addy’den daha yaşlı görünmesidir. Stannis kitaplarda ise 34 yaşında. 

Kitap Anlatımı: Stannis Baratheon’un geniş bir omuza sahip ve yüzü sıkı bir şekilde sivriltilmiş şekilde derisi çelik gibi sert olana kadar güneşte sertleşmişti. Henüz 35 olmamasına rağmen başında bir taç gölgesi gibi kulaklarının arkasından dolaşan yalnızca bir ince siyah saç teli kalmıştı. Bıyıkları sıkı ve kısaydy. Gözleri ağır kaşlarının altında geceleri deniz gibi karanlıktı. Çatık kaşlar, keskin ağız, sıkı kaslar, gülümsemeyi unutan ağız. 

19. Melisandre

19. Melisandre

Carice van Houten’in Melisandre rolü için seçimi, oyuncu kadrosu tarafından bir zaferdi. Kit Harington, Maisie Williams, Aidan Gillen ve Charles Dance gibi van Houten de Thrones rolünü oynaması için doğmuş gibiydi. 

Kitap Anlatımı: “Oydu!” diye haykırdı Davos. “Anne, bizi terk etme. Seni yakan oydu, kırmızı kadın; Melisandre.” Onu görebildi; Kalp şeklinde yüz, kırmızı gözler, uzun bakır saçlar, kızgın elbisesi yürürken alevler gibi hareket ediyordu, ipek ve saten bir girdap. 

20. Ned Stark

20. Ned Stark

Sanırım hepimiz Sean Bean’ın Lord Eddard’ı canlandırması için mükemmel bir seçim olduğuna katılıyordur. Tabi kitaplarda birkaç ayrım var. Ama neyse ki Sean Bean mükemmel bir oyuncu. 

Kitap Anlatımı: Bran’ın babası ciddice atında oturuyordu, uzun kahverengi saç rüzgarla karıştırıyordu. Kısa kesilmiş sakalı beyazla vurularak onu otuz beş yaşından büyük gösterdi. Bugün onun gri gözleri sert bir bakış atmıştı. 

21. Robert Baratheon

21. Robert Baratheon

Mark Addy Kral Robert’ı oynamak için mükemmel bir tercihti. Obezite olmasına rağmen Robert’in halen saçları koyuydu. 

Kitap Anlatımı: Demir tel gibi siyah kaba bir sakal cildi örtüyordu. Kraliyet gerdanı sarkıyordu ama hiç bir şey onun karnını gizleyemezdi. 

22. Edmure Tully

22. Edmure Tully

Edmure, Tully ailesinin bebeği. Ancak dizide kızkardeşleri Catelyn ve Lysa’dan daha yaşlı gözüküyor. Kitaplarda 20’li yaşlarda veya 30’lu yaşların başında. 

Kitap Anlatımı: Babasının muhafızları kardeşiyle su merdiveni üzerinde beklediler. Ser Edmure Tully, kaba tüylü kestane rengi saçlı, kızıl sakallı tıknaz bir gençti. 

23. The Mountain

23. The Mountain

O devasa, güçlü ve dehşet vericidir, ancak Dağ dizide çok doğru bir şekilde tasvir edilmemiştir. Gösteride Dağ’ı üç farklı aktör oynadı ve hiçbiri Ser Gregor’un açıklamasını kitaplardan uyuşturmaya yaklaşmadı. Ama kitaplarda Dağ’ın tasvirinin uzun olması yapımcıları zorlamış olabilir. 

Kitap Anlatımı: Harikaydı, Eddard Stark’ın gördüğü en büyük adamdı. Robert Baratheon ve kardeşleri, büyük insanlardı ama Dağ başka bir şeydi. Ser Gregor Clegane ayağa fırladı. Miğferi koptu ve yere düştü. Yüzü öfke ile karanlıktı ve saçları gözlerine düştü. 

24. Syrio Forel

24. Syrio Forel

Okuyucuların yanı sıra dizi hayranları arasında da “dans ustalığı” olan Syrio Forel, en sevilen ikincil karakterdir. Ancak her kitap hayranları, Miltos Yeromelou’nun canlandırdığı karakterin siyah saçlarıyla ilgili bir sorun olduğunun farkındadır. 

Kitap Anlatımı: Bir yabancı ses “Geç kaldın, oğlum” diyene kadar salon boş gibiydi. Kel kafası ve burnu büyük bir gagası olan hafif bir adam gölgelerden dışarı çıktı. 

25. Ygritte

25. Ygritte

Kitaplara tamamen bağlı kalırsak Rose Leslie, Ygritte rolünü oynamak için çok güzeldir. 

Kitap Anlatımı: Ygritte’nin saçları o kadar karışıktı ki Jon, mevsimlerin değişmesiyle fırçalamasını isteyip istemediğini sorabilirdi. Yuvarlak bir köylü yüzü, yassı burnu ve hafif eğri dişleri vardı. Gözleri birbirlerinden çok ayrıydı. 

26. Cersei Lannister

26. Cersei Lannister

Game of Thrones oyuncu departmanı Cersei rolü için Lena Headey’i seçerken mükemmel bir iş çıkardı. Şimdi rolü oynayan başkalarını hayal etmek çok zor. Kitaplardan biraz farklı olarak Cersei stres altındayken sürekli yoğun olarak içmeye başlar. Bu da onun biraz kilo almasına neden olur. 

Kitap Anlatımı: Adamların söylediği kadar güzeldi. Mücevherli bir taç, uzun altın saçlarının arasında parıltılıydı, zümrütlerin yeşili gözleri için mükemmel bir eşleşmeydi. 

27. Sam

27. Sam

Aktör John Bradley, Sam’in tavırlarını iyi canlandırıyor ancak kitapların Samwell’ysi ile güçlü bir benzerliği taşımıyor. Sam’in kitap versiyonu temiz tıraşlı, açık renkli gözlü ve Bradley’inkinden biraz daha fazla ağırlığa sahip. 

Kitap Anlatımı: Jon döndü. Miğferinin göz çukuru sayesinde, şimdiye kadar gördüğü en şişman oğlanın cephaneliğin kapısında durduğunu gördü. İşlenmiş ceketinin kürk yakası çenesinin altında kayboldu. Soluk gözler sinirli bir şekilde yüzün yuvarlaklığında hareket etti ve yumuşak terli parmaklar. 

28. Littlefinger

28. Littlefinger

İlk bakışta Littlefinger gri saçlı olması rahatsızlık verebilir. Çünkü o daha 30’lu yaşlarında. Ama kitaplarda da Baelish erken yaşlarda saçları griye dönmeye başlamış bir karakter. 

Kitap Anlatımı: Petyr küçük bir çocuktu ve Catelyn’den biraz kısa. O hatırladığı gülen yeşil-yeşil gözlerle aynı küçük bir adam haline geldi. Şu an otuzunda olmasına rağmen, ufak tefek çene sakalları ve koyu saçlarında gümüş ipler vardı. 

29. Oberyn Martell

29. Oberyn Martell

Pedro Pascal, Oberyn Martell’i canlandırma konusunda çok iyiydi. Ama kitaplara göre Aynı zayıf zeytin rengi ve siyah gözleri olsa da, Dorne’ın Kızıl Yılanının sahip olması gereken uzun saç yoktu. 

Kitap Anlatımı: Küçük Prens miğferini kaldırdı. Yüzü çizgili ve asık suratlıydı. İri gözlerin üstündeki ince kemerli kaşlar kömür yağı havuzları kadar siyah ve parlaktı. Kaşından çekilen parlak siyah saçları burnunu gölgeliyordu. 

30. Missandei

30. Missandei

Dizide Missandei’yi canlandıran Nathalie Emmanuel kitaplara göre daha yaşlı. Ayrıca köken olarak Asya etkisine sahip özelliklere sahip. 

Kitap Anlatımı: Kız, daha önce hiç Westeros’a gelmemiş biri için Ortak Dil’i iyi konuşuyordu. Ondan büyük değildi, yuvarlak düz yüzü, cılız tenli ve Naath’ın altın gözleri vardı. 

31. Jon Snow

31. Jon Snow

Arya için Maisie Williams’da olduğu gibi, oyuncu yönetmenleri Kit Harington’u Jon Snow rolü için seçerek iyi bir iş çıkardılar. 

Kitap Anlatımı: Jon’un gözleri gri bir karanlıktı ki neredeyse siyah görünüyordu, ama iyi bir görüşü vardı. Robb’la hemen hemen aynı yaşlardaydı, ama birbirlerine benzemiyorlardı. Jon, Robb’un daha kaslı iken, Jon zarif ve hızlıydı, üvey kardeşinin yanında biraz daha inceydi.

32. Arya

32. Arya

Maisie Williams, Arya’nın parçası olarak, doğru renk saçlarıyla, gözlerle ve ciddî yüzüyle mükemmelleşiyor. Aynı zamanda Maisie, Arya’nın karakteristik özelliklerini de çok iyi canlandırıyor. Belki de daha ötesi olamazdı. 

Kitap Anlatımı: Arya lord babasının peşinden gitti. Saçları cansız kahverengi ve yüzü uzun ve ciddiydi… “Babam izin vermiş olsaydı Lyanna kılıç taşıyor olabilirdi. Bana bazen onu hatırlatıyorsun. Sen de ona benziyorsun.” 

33. Lysa Arryn

33. Lysa Arryn

Eyrie’deki Lysa Arryn’e ilk baktığımızda birçok kitap okuyucu çok şaşırdı. Kitaplarda, Lysa başarısız gebeliklerin ve düşüklerin artmasından şişer ve fazla kiloludur. Kate Dickie, Lysa’nın sert, kıskanç ve paranoyak davranışlarını yansıtıyor olsa bile, kimse ona “aşırı kilolu” diyemez. 

Kitap Anlatımı: Kız kardeşi ondan iki yaş küçüktü, ancak şimdi daha yaşlı görünüyordu. Catelyn’den kısa olan Lysa, soluk ve şişmiş yüzü ile vücudu da kalınlaşmıştı. Tullyler’in mavi gözleri vardı, ama solgun ve suluydu. Küçük ağzı acayipleşmişti. Kız kardeşinin güzelliğinden kalan tek şey, beline kadar uzanan saçlarıydı. 

34. Gilly

34. Gilly

Gilly ekranda göründüğünden daha genç olmalıdır. Hannah Murray Craster’ın kızı masumiyetini oldukça iyi tasvir ederken, 27 yaşındaki aktris asla genç bir kıza benzemeyecek. Ayrıca Murray’in öndeki üst dişleri ile ilgili de bazı sıkıntılar var. 

Kitap Anlatımı: Kadın sinirli gözleriyle onları gördü. İlk başlarda sandığından daha gençti. On beş ya da on altı yaşındaki bir kız, yağmurlu karanlık saçları yüzü boyunca sıvalı, çıplak ayaklarının ayak bileklerinin de çamurlu olduğunu düşünüyordu. 

Gilly, bir koyunun iri kahverengi gözleri ile koyu renkli saçlı ve zayıftı. Yüzü başlığının yarısına saklanmış titriyordu. Yüzü zayıf ve korkmuş görünüyordu.

35. Benjen Stark

35. Benjen Stark

Kitap okuyucuları için, gizemli Coldhands’ın gerçek kimliğini uzun yıllar sıcak tartışmaların konusu haline getirdi. Dizde Coldhands’in Benjen olduğu ortaya çıktı. Ama tabi bu kitapta da böyle olacağı anlmana gelmiyor. 

Kitap Anlatımı: Amcası keskin bir özellikteydi ve bir dağ kayalığı gibi çoraktı, ama mavi-gri gözlerinde daima bir kahkaha izi vardı.